10 oktober 2017

Bespaartips en voedzame studentenrecepten

Bespaartips en voedzame studentenrecepten, natuurlijk voor studenten (ook als je geen student bent mag je deze heerlijke recepten maken hoor). Studenten hebben het al moeilijk zat door het schamele bedrag aan stufi, de hoog oplopende studiekosten en het leven in de kroeg. Zelf moest ik ook elke maand weer alle centen bij elkaar sprokkelen, oma lief aankijken of dumpster diven om te kunnen overleven.

De tijd dat je thuiskomt en dat mama de warme prak op tafel heeft staan is voorbij. Druk, druk, druk of gewoon lui, nu kan jij je eigen maaltjes bereiden met de onderstaande recepten.

(Meestal) voedzame studentenrecepten

Noedels met knakworst


Hele volksstammen zijn er groot mee geworden. Een bak dampende noodles is namelijk één van de meest stereotype studentikoze maaltijden die je je kunt indenken. Valt haast niet te verpesten met twee bestandsdelen: soep en noodles. Je ontbijt, lunch en/of avondeten is klaar. Om wat extra textuur toe te voegen kan je een blikje knakworstjes opentrekken en die meekoken met de noedels

Zelfgemaakte sushi met leftovers


Leftover Sushi? Ik zie je denkenHeerlijke sushi gemaakt van kliekjes, leftovers of half schimmelende groenten uit de koelkast, nee bedankt. Maar zelf sushi maken met leftovers van de week kan prima. Sushi met pizza? Geen probleem! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is zeewier, rijst en de rest van je koelkast. Rollen, snijden en genieten.

Dé klassieker: patat


Patat gaat er natuurlijk altijd goed in, of het nou op een brakke ochtend is of een romantische avond. Zelf patat maken is ontzettend leuk en je wilt straks niets anders meer. Laat je de schil er omheen dan ben je nog sneller klaar en krijg je nog wat voedingsstoffen binnen ook. Pak die oude zak piepers en snijden maar. Goed te combineren met saus, kaas of vlees en voila, een maaltijd.

Tonijn kaas aioli wrap


Een essential voor elke kroegentocht is deze knaller. Benodigdhedenkant-en-klare wraps, kaas en aioli. Combineer deze ingrediënten en je kunt er weer een avondje tegenaan. Het ziet er op het eerste gezicht niet uit, maar zodra je hem oprolt zie je daar niets meer van. Voor extra effect kan je ook nog je ogen sluiten. 

Bespaartips voeding

  1. Zelf koken is leuk, maar ga toch gezellig een keertje bij je ouders eten. Super gezellig en je hoeft geen cent aan het eten uit te geven. Goedkoper kan niet en je kunt gelijk de was meenemen.
  2. Goedkoop ontbijten? Als je voor 10.00 uur bij HEMA of IKEA komt, dan kun je ontbijten voor één of twee euro.
  3. Let bij de Albert Heijn op de 35% korting sticker. Deze producten zijn bijna over de datum dus eet ze dezelfde (of de dag erna) op. Jumbo heeft de alleen vandaag en morgen in de actie of de gratis (niet meer vers) meeneem actie.
  4. De goedkope producten liggen in de onderste schappen. De dure producten liggen altijd op ooghoogte, kijk dus meer naar beneden.
  5. Download de app 'Reclamefolders'. Je hebt dan alle folders op een rijtje en ben je op de hoogte van alle acties (niet alleen van supermarkten, maar ook drogisterijen) Inslaan maar!

Bespaartips Telecom

  1. Mbit's besparen? Bekijk waar zich in Nederland een HotSpot van KPN bevindt en log direct in.
  2. Hebben je ouders of iemand anders in je huis KPN? Zorg dan dat je abonnement is aangemeld bij KPN Compleet en je maakt slim gebruik van €5 korting op elk abonnement.

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Tips om langer met de batterij van je smartphone te doen

Mobiel

Zes handige schoonmaaktips voor je smartphone

Mobiel

6 handige en leuke reisapps voor op vakantie