Zoek mijn Samsung: snel je telefoon terugvinden doe je zo!

Je hebt een prachtige Samsung-telefoon, maar je bent ‘m kwijt. Help! Wat als wij je vertellen dat je ‘m (waarschijnlijk) zo weer terug kunt vinden? Zoek mijn Samsung is dé oplossing. Lees snel verder!

Wat is Zoek mijn Samsung?

Je telefoon kwijt? Dat kan de beste overkomen. Gelukkig heeft Samsung een uitstekende oplossing voor je. Met Zoek mijn Samsung, of Zoek mijn mobiel, kun je de precieze locatie van al je apparaten bepalen. Zelfs als ze offline zijn. Zoek mijn Samsung werkt een beetje hetzelfde als Zoek mijn iPhone van Apple. Binnen een paar simpele stappen weet jij precies waar jouw smartphone is, welk Samsung Galaxy-model je ook hebt.

Zoek mijn Samsung werkt simpel. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met je Samsung-account (via je browser of de app). Daarna zie je al je apparaten staan. Inclusief locatie! Is je telefoon gestolen of krijg je ‘m om een andere reden niet meer terug? Dan kun je via Samsung Zoek mijn mobiel een back-up maken van de inhoud en toegang tot privé-gegevens blokkeren. Denk bijvoorbeeld aan je bankrekening. Dat scheelt een hoop stress.

Zoek mijn Samsung instellen op je telefoon

Je telefoon zoeken met Samsung kan alleen als je de functie vooraf hebt ingesteld. Heb je net een nieuwe smartphone? Dan is het dus zaak dit zo snel mogelijk te doen. Gelukkig heb je ‘t in een mum van tijd voor elkaar.

Zo stel je Zoek mijn telefoon van Samsung in op jouw smartphone:

  1. Ga naar de instellingen-app op je telefoon
  2. Tik op ‘Biometrie en beveiliging’
  3. Tik op ‘Zoek mijn mobiel’
  4. Tik op ‘Inschakelen’

Nog een extra tip: heb jij een Samsung Galaxy S22 of de nieuwe Samsung? Schuif de slider bij ‘Offline zoeken’ dan ook naar rechts. Dan kun je zelfs apparaten die offline zijn opsporen!

Hoe vind ik mijn Samsung-telefoon terug?

Het is zover: je smartphone is weg. Kwijt. Of gestolen. Gelukkig heb je Zoek mijn Samsung ingeschakeld. Zo kun je jouw Samsung-telefoon altijd terugvinden. Ga snel naar de website Zoek mijn mobiel en log in met je Samsung-account. Zorg er wel voor dat dit emailadres gelijk is aan het emailadres dat je op je telefoon gebruikt. Alleen dan kun je een Samsung die kwijt is weer opsporen.

Zo kun je jouw Samsung-telefoon traceren

Ben je ingelogd op de website Zoek mijn mobiel? Dan kun je jouw Samsung-telefoon traceren. Als het goed is, zie je jouw apparaat meteen staan. De locatie waar ‘ie zich bevindt ook. Nu weet je precies waar je smartphone is. Handig!

Wat als je Samsung-telefoon in huis kwijt is?

Samsung Vind mijn telefoon werkt hartstikke makkelijk. Maar als je jouw smartphone in huis kwijt bent, vind je ‘m misschien zo snel nog niet. Wat je dan kunt doen, is een geluid afspelen. Tik in de app op je apparaat en tik daarna op ‘Ring’. De beltoon gaat dan één minuut lang af op het maximale volume. Volg het geluid en je hebt je Samsung zo weer teruggevonden!

Wat als je Samsung-telefoon gestolen is?

Je kunt jouw Samsung altijd traceren, maar als ‘ie gestolen is, is de kans groot dat je ‘m niet meer terugkrijgt. Daarom is het belangrijk een back-up te maken van je gegevens in de Samsung Cloud. Tik daarvoor op ‘Back-up’. Alles wordt dan online opgeslagen, zodat je het later weer makkelijk kunt overzetten op een nieuwe telefoon. Het is ook handig om je privégegevens te blokkeren. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat niemand jouw Samsung Pay gebruikt. Tik daarvoor op ‘Vergrendelen’. Better safe than sorry! Oh, en als je telefoon gestolen is, is het natuurlijk altijd verstandig om aangifte te doen.

Wat kun je nog meer doen met Zoek mijn Samsung?

Je telefoon traceren wordt een makkie met Samsung. Maar met Zoek mijn mobiel kun je nog veel meer! Zo kun je al je data op afstand en in één klap verwijderen. Dieven kunnen dan in ieder geval niet bij jouw gegevens. Dat is wel zo prettig. Ook kun je op afstand berichten en inkomende oproepen ontvangen. Dit is handig voor het geval dat je jouw telefoon ergens hebt laten liggen en ‘m later pas kan ophalen. Kortom: is je telefoon kwijt, dan heeft Samsung altijd een gepaste oplossing voor je!

Ook fijn: zoek mijn Samsung werkt niet alleen voor je telefoon, maar ook voor al je andere Samsung-apparaten of accessoires. Zorg dat je overal ingelogd bent met hetzelfde Samsung-account en je kunt ze zo opsporen.

Gerelateerde artikelen