Wat is Sim Only en hoe werkt het?

Ben je op zoek naar een nieuw mobiel abonnement? En doet je huidige telefoon het nog prima? Dan is Sim Only wat voor jou!. Sim Only is een mobiel abonnement zonder telefoon. Omdat je met Sim Only geen telefoon afbetaalt, zijn je abonnementskosten lager dan bij een abonnement mét telefoon. Dat is wel zo fijn voor je portemonnee. Meer weten over de voordelen van Sim Only bij KPN? Ontdek ze hier.

Wat is een Sim Only abonnement?

Wat houdt Sim Only in? Een Sim Only abonnement is een mobiel abonnement zonder telefoon. De letterlijke Sim Only betekenis is: alleen een simkaart. Je betaalt dus alleen voor de bel- en internetbundels van het abonnement dat jij kiest. Benieuwd welke Sim abonnementen er zijn? Je kunt hier Sim Only vergelijken en zo zien welk abonnement het beste bij je past.

Bij een Sim Only abonnement zit dus geen telefoon, die regel je zelf. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe kopen in een elektronicawinkel. Of kijk eens bij Forza, voor een refurbished iPhone. Doet je huidige telefoon het nog prima? Dan kun je die natuurlijk ook gewoon blijven gebruiken. Scheelt centen en is nog duurzaam ook.

Sim Only: hoe werkt dat?

Sim Only is een telefoonabonnement. Net als bij een abonnement met toestel betaal je elke maand een vast bedrag. Sim Only is dus anders dan Prepaid. Bij Prepaid regel je weliswaar ook zelf een telefoon, maar hierbij koop je vooraf tegoed om te bellen, sms’en en internetten. Bij Sim Only betaal je je abonnementskosten via facturen.

Sim Only vs Prepaid

Met Sim Only en Prepaid bel en internet je voor een laag bedrag. Sim Only is de beste keuze als je dit maandelijks voor een vast bedrag wilt doen. Andere voordelen van Sim Only vs Prepaid: tussendoor opwaarderen hoeft niet en je bent altijd bereikbaar. Ook als je internetbundel op is, kun je met Sim Only van KPN blijven internetten zonder buitenbundelkosten te maken. We verlagen dan alleen je internetsnelheid. Met Prepaid moet je eerst je tegoed opwaarderen voor je weer online kunt. Prepaid is vooral handig als je zeer weinig internet op je telefoon en bijna nooit belt, maar wél bereikbaar wilt zijn.

Sim Only vs abonnement met telefoon

Met Sim Only en met een abonnement met telefoon betaal je elke maand een vast bedrag voor bel- en internetbundels. Deze hebben een vaste hoeveelheid belminuten/sms’jes en MB’s.

Het grote verschil tussen een Sim Only abonnement en een abonnement met telefoon is dat Sim Only een abonnement is zonder telefoon. Deze moet je dus zelf los regelen. Bij een abonnement met telefoon koop je je telefoon bij het afsluiten van je abonnement.. Deze telefoon betaal je af tijdens de abonnementsperiode. Kost je nieuwe telefoon 250 euro of meer? Dan wordt dit als lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Goed om rekening mee te houden: dit heeft invloed op de hoogte van toekomstige andere leningen, zoals de hypotheek van een huis. Met Sim Only ga je geen lening aan.  Ook heb je met een Sim Only lagere abonnementskosten, want je betaalt geen telefoon af via je abonnement.

Wat zijn de voordelen van Sim Only bij KPN?

Zelf je telefoon regelen en elke maand een lage telefoonrekening: dat zijn twee voordelen van Sim Only. Bij KPN kun je rekenen op nog een paar extra Sim Only-voordelen.

KPN Mobiel voordelen

Als je thuis internet of tv van KPN hebt, kun je met Sim Only rekenen op Hussel Mobiel voordelen. Zo ontvang je elke maand korting op je telefoonrekening. Inderdaad, je betaalt dan per maand nóg minder voor je abonnement. Als klap op de vuurpijl krijg je ook mooie extra’s voor internet en tv bij je thuis. Denk aan korting op entertainmentpakketten als ESPN Compleet, het Pluspakket, Film1 of Spotify.

Extra korting op Unlimited Data

Nooit meer zorgen maken om je dataverbruik? Dat kan met Unlimited Data. Met deze internetbundel kun je onbeperkt internetten in Nederland en heb je in de EU 22 GB data per maand. Ideaal als je op het strand een seizoen van je favoriete serie wil bingewatchen. En het mooie is: Unlimited Data van KPN is voor Sim Only tijdelijk in prijs verlaagd.

Alle mobiele abonnementen zijn 5G ready

Ons netwerk is 5G ready: klaar voor 5G. Ook onze mobiel abonnementen zijn 5G ready. Heb jij een telefoon die 5G ondersteunt én een mobiel abonnement? Dan kun jij straks zonder extra kosten gebruik maken van ons 5G netwerk.

Sim Only Consumentenbond

Een testpanel van de Consumentenbond beoordeelt elk kwartaal mobiele providers. In de periode januari - maart 2020 kreeg KPN een hoog rapportcijfer, namelijk een 8,3. Vooral mobiel internet van KPN wordt goed beoordeeld: dit is sneller en stabieler dan bij andere providers. Met name buiten en onderweg. Handig als je onderweg graag een serie streamt. Het cijfer voor algemene tevredenheid is een 9. Mede door dit mooie cijfer komt KPN als gedeeld derde uit de mobiele provider test voor abonnementen en Sim Only van de Consumentenbond.

Je kunt nu bij KPN ook kiezen voor e-sim: een digitale simkaart. Met esim krijg je dus geen simkaart meer bij de Sim Only abonnement, maar zit de simkaart al in jouw telefoon. Dan hoef je alleen je nieuwe abonnement te activeren op je eigen telefoon.


Met Sim Only kun je voor een vast, laag bedrag bellen en internetten. Je hoeft tussendoor niet op te waarderen en hebt lekker lage abonnementskosten, omdat je tijdens de abonnementsperiode geen toestel afbetaalt. En het mooie is: met Sim Only Unlimited is Sim Only van KPN extra scherp geprijsd. Stel snel zelf je Sim Only abonnement samen!

Gerelateerde artikelen