Wat is 4K televisie kijken (Ultra HD)?

Steeds meer films en series worden in Ultra HD uitgebracht (ook wel 4K), maar wat houdt televisiekijken in 4K nou eigenlijk in? We leggen het je hier uit.

4 keer zo mooi tv-kijken

Met 4K of Ultra HD (UHD), krijg je een waanzinnig kleurcontrast op je televisie. 4K betekent eigenlijk dat dat het 4 keer zoveel pixels heeft als ‘normale’ HD. Dit komt door de resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Als je dat vergelijkt met de resolutie van een HD-televisie (1280 x 720 pixels) is dat een groot verschil. 

Wat heb je nodig om 4K televisie te kijken?

Om 4K tv te kunnen kijken heb je als eerst natuurlijk een 4K televisie nodig, of een televisie die 4K ondersteunt. Voor de ideale 4K-ervaring is een groot scherm aan te raden. Op een groot scherm is de 4K kwaliteit namelijk beter zichtbaar. Daarnaast is het belangrijk om een 4K tv-ontvanger te hebben en vooral voldoende internetsnelheid.

Films en series in de beste kwaliteit

Als je dit allemaal hebt, is het ook handig om te kijken welke films en/of series er in 4K worden aangeboden. Bij KPN zijn er een aantal films die al in 4K on demand te zien zijn zoals: King Arthur, Wonder Woman en Dunkirk. Netflix is ook al een tijdje bezig met 4K-content, maar dan moet je er wel aan denken om je bestaande abonnement te upgraden naar een 4 screens + Ultra HD pakket.

Wil jij ook 4K televisie kijken?

Je kunt erachter komen of je in aanmerking komt voor 4K tv-kijken met de glasvezelcheck. Voor nu kun je er alvast vanuit gaan dat je minimaal een internetsnelheid van 100 Mbit/s nodig hebt.

Gerelateerde artikelen