Wat is 4K ultra HD televisie kijken?

Vier keer zo mooi tv-kijken.

Met 4K of Ultra HD (UHD), krijg je een waanzinnig kleurcontrast op je televisie. Dit komt door de resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Ter vergelijking: een HD-televisie heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Zo kijk je naar je favoriete programma met het gevoel alsof je er zelf bij bent.

  4K ultra HD

  Wat heb je nodig om 4K TV te kijken?

  • 4K UHD TV
  • Geschikte Experia Box
  • Voldoende internetsnelheid
  • 4K tv-ontvanger

  Kijk On Demand in 4K kwaliteit

  We hebben films en documentaires in 4K-kwaliteit voor je klaarstaan. Deze kun je kijken wanneer en waar jij wilt met On Demand.

  Reis af naar alle uithoeken van de wereld met documentaires als Wild Canada of Borneo's Wildest Rivers. Of duik in de wereld van Hollywood met Wonder Woman.

  4k zenders

  Geniet van deze 4K-zenders. LoveNature laat je dichterbij de natuur komen met documentaires en wildlife series. Zo scherp heb je de natuur nog nooit ervaren! Je kunt LoveNature bekijken op kanaal 693. Ben je meer fan van extreme sporten? Dan is Insight wat voor jou, adrenaline boost gegarandeerd. Insight is te zien op kanaal 692. De muziekzender Xite kun je ook bekijken op kanaal 691 in 4K-kwaliteit. Met de tv-ontvanger 5202 kun je de beschikbare content van Amazon Prime Video ook in 4K kwaliteit bekijken.

  Hoe kijk je 4K On Demand?

  4K On Demand kijken
  1. Zet je Interactieve TV aan en druk met je witte afstandbediening op [MENU]
  2. Ga naar 'Series'
  3. Kies onder Mijn pakketten voor '4K On Demand'

  Films in 4K bij KPN

  Bij KPN hebben we films en documentaires in 4K-kwaliteit voor je klaarstaan. Met 4K of Ultra HD, krijg je een waanzinnig kleurcontrast op je televisie. Deze films kun je kijken wanneer en waar jij wilt met On Demand.


  Netflix kijken in de beste kwaliteit

  Netflix kijk je nu ook via de 4K tv-ontvanger van KPN. Voornamelijk Netflix Originals worden in 4K aangeboden. Je hebt hier wel een speciaal Netflix-abonnement voor nodig. Kies het premium abonnement om gebruik te maken van de 4K-kwaliteit.

  Goede kwaliteit bekabeling is enorm belangrijk. Gebruik daarom de bijgeleverde HDMI kabel. Controleer ook of de HDMI-kabel goed in de tv-ontvanger en de tv zit.
  Het verschil tussen SD, HD en 4K Ultra HD is de beeldresolutie. Oftewel: uit hoeveel beeldpunten een beeldscherm bestaat. Hoe hoger de resolutie, des te scherper het beeld. SD kent een resolutie van 720 x 576 pixels. HD heeft een resolutie van 1280 X 720 pixels en 4K Ultra HD heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels.
  HDCP 2.2 is de standaard beveiliging voor 4K-verbindingen. Programmamakers eisen dat een televisietoestel DCP 2.2 ondersteunt.
  Dit gebeurt soms bij televisies uit het jaar 2014 en ouder. Het kan voorkomen dat je wél een 4K TV hebt die technisch gezien de resolutie aankan, maar je toch niet voor de 4K-resolutie kunt kiezen, doordat deze niet HDCP 2.2 beveiliging ondersteunt.
  Kijk of de resolutie van de tv-ontvanger en de tv op 4K staan. Via “Beeldscherminstellingen” kun je dit wijzigen voor de tv-ontvanger. Kijk voor de specifieke tv-instellingen in de handleiding. Via de info-knop op de tv afstandsbediening kun je vaak de huidige resolutie zien. Blijft het probleem? Herstart dan de tv-ontvanger. Dit geldt ook voor Netflix.
  De 4K tv-upgrade heeft een minimale looptijd van 6 maanden. Hierna is het pakket maandelijks opzegbaar.


  Servicevragen over Televisie

  Heb je toch nog een andere vraag? Kijk dan gerust rond op de servicepagina's als je al klant bent of als je meer wilt weten over Televisie van KPN.

  Ga naar service televisie