Veilig online met deze leerzame tips  

Het wordt weer kouder buiten, we zitten meer binnen. Een mooi moment om je online veiligheidskennis op te warmen. Zo blijf je op de hoogte en verklein je de kans op aanvallen. We zetten aantal tips op een rij.

1. Luister podcasts of audioboeken

Luister naar boeiende podcasts of audioboeken terwijl je geniet van een warme kop thee. De podcastserie ‘Ik Weet Je Wachtwoord’ is een echte aanrader. Techjournalist Daniël Verlaan duikt onder in de wereld van cybercrime. Wat gebeurt er met je als je gehackt wordt door je ex? Wat is doxing en hoe werkt het? En hoe misbruiken cybercriminelen jouw goede vertrouwen?

2. Kijktips

Er zijn verschillende inspirerende kijktips over online veiligheid. Denk aan tv-programma’s, TED talks of webinars. Deze mogen op je kijklijstje:

4. Test je kennis

Meet je digitale kennis op veiliginternetten.nl. Krijg antwoord op vragen en hulp bij problemen. Op de site vind je nog veel meer handige tips en tricks. Gebruik ook eens de wachtwoordkraaktest, check de link van een website met de ScamCheck of doe de UpdateCheck.

3. Volg gratis online cursussen

Ga zelf aan de slag. Of het nu gaat om het leren van een nieuwe programmeertaal of het oefenen van ethisch hacken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Speciaal voor ouderen zijn op Senior Web veel leerzame cursussen te volgen.

5. Lees blogs

Blijf op de hoogte door de nieuwste blogs te lezen. Wij vertellen je op onze blogomgeving graag over verschillende onderwerpen. Van het regelen van je digitale nalatenschap tot de psychologische trucs van internetcriminelen. Ook Tweakers, Veiliginternetten.nl en Senior Web schrijven handige blogs.

7. Bespreek onderwerpen met elkaar

Bespreek onderwerpen met de community op ons forum. Stel vragen of geef tips. Zo bouwen we samen aan een veiliger internet.

Gerelateerde artikelen