Haal nog meer uit KPN TV+ met deze tips en tricks

Kan je heel even op pauze drukken? Je kan zo weer verder met je favoriete serie of tv-programma. We hebben namelijk nieuwe updates en zetten paar handige tips voor je op een rij. Daarmee weten we zeker dat tv-kijken of bingen met KPN TV+ nog leuker wordt.

Update januari

Vind direct wat je zoekt op TV+

Op zoek naar iets specifieks? Geen zorgen. Met de TV+ Box heb je ’t zo voor elkaar. Om iets te zoeken op tv druk je linksboven op het vergrootglas of op het vergrootglas op je afstandsbediening Daarna komt er een zoekbalk waarin je de naam van je gewenste programma, film of serie kan typen.

Geen zin om te typen? Geen probleem. Druk op de Google knop en spreek je zoekopdracht in. Binnen een paar seconden zie je een lijst met resultaten die passen bij wat je hebt gezocht. Of je nu op zoek bent naar de tijdloze klassiekers zoals "The Godfather" en "Friends" of meeslepende series zoals "Game of Thrones": je vindt ze allemaal in een handomdraai.

En er is nog meer. Ontdek bijvoorbeeld programma’s voor de kleinsten zoals "Paw Patrol," volg live sportevenementen of ga voor een dosis humor met stand-up comedy-specials. Jij beslist. Ook handig: je bekijkt makkelijk je eerdere zoekopdrachten, zodat je je favoriete films en series altijd bij de hand hebt.

Update december

Zó werkt de startpagina van TV+    

Direct naar de startpagina van TV+? Druk dan simpelweg op de 'Home'-knop van je afstandsbediening. Op deze pagina vind je allerlei verschillende programma’s, zoals live televisie (als dat in je abonnement zit) en films en series van je favoriete streamingsdienst. Alles overzichtelijk bij elkaar in één handig overzicht. Handig, toch? Op de startpagina zie je verschillende lijsten met films, series en andere programma’s die door KPN zijn samengesteld. Het aantal en de inhoud van deze lijsten veranderen dagelijks. Onder dit kopje heb je heel veel verschillende content van andere populaire apps, zoals Netflix, YouTube, HBO Max, Prime Video en Viaplay.  

Met deze content geniet je volop van je favoriete shows, juich je mee met de meest spannende momenten van je favoriete voetbalteam, beleef je de avonturen van 'The Little Mermaid' op Disney+, luister je naar de beste muziek op Spotify en nog veel meer. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken!  

En met onze nieuwste update hebben we een handige functie toegevoegd waarmee je jouw tv-startscherm naar wens kunt aanpassen. Geen standaardindeling meer waar je aan vastzit. Jij bepaalt hoe het eruit moet zien. Plaats al je favoriete apps naast elkaar, zodat ze altijd binnen handbereik zijn.  

De nieuwe functie geeft je de vrijheid om je tv-ervaring te vormen zoals jij dat wilt. Zo vind je nog  eenvoudiger je favoriete films, series en programma’s terug. Ga hiervoor naar de instellingen op je tv, klik op 'Menu weergave', en daar vind je de mogelijkheid om rijen te verbergen en de volgorde ervan te veranderen, zodat het precies bij jouw voorkeuren past. Dát is entertainment zoals jij het wilt.   

De KPN screensaver  

Maak je dagelijkse tv-momenten nu nóg specialer met de KPN Screensaver. Met deze optie zie je een wereld van kunst. De KPN Screensaver tovert prachtige schilderijen van het Rijksmuseum op je scherm, waardoor je tv een waar kunstwerk wordt. En ook handig: de screensaver houdt je op de hoogte van de tijd en het weer. Instellen is zo gebeurd. Ga naar 'Instellingen', scroll naar beneden naar 'Apparaat', klik op 'Apparaat Voorkeuren', kies 'Schermbeveiliging', ga naar 'Weergave' en kies dan voor de KPN screensaver.   

Trotse partner van het Rijksmuseum  

Sinds 2013 is KPN hoofdsponsor van het Rijksmuseum. Weinig sectoren hebben een grote verbindende kracht dan de kunst- en cultuursector. Daarom steunen we musea en andere culturele instellingen waar we in ons land trots op zijn. We proberen beide het contact tussen mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Tussen publiek en kunstenaars, maar ook gewoon tussen vrienden, familie of zakelijke relaties. Het ‘Rijks’ heeft daarnaast een lange historie en is stevig verankerd in de samenleving. En ook daar herkent KPN zichzelf in. De enorme collectie van kunst en geschiedenis is onze nationale trots en daarmee is het museum een beetje van ons allemaal. 

Update oktober

Wist je dat er een mini gids is?

Benieuwd naar wat je vanavond op tv kijkt? Goed nieuws! Met een handig trucje kom je er zo achter. Druk het pijltje omlaag op je afstandsbediening langer dan 1 seconde in. Of druk er 3 keer snel achter elkaar op. Tada, daar verschijnt de mini gids op je scherm! De mini gids laat je in 1 keer zien welke programma's er nu live op tv zijn én wat je later nog kan verwachten. Hoe handig is dat?

Update september

In de maand september hebben we KPN TV+ weer uitgebreid en verbeterd. Hieronder lees je de belangrijkste updates.

Ken je de Sport omgeving van je TV+ Box al?

De sportliefhebber heeft het druk de komende tijd, want er zijn een hoop sportevenementen! Zie Max shinen in de Formule 1 bij Viaplay, of volg alle voetbalwedstrijden op ESPN compleet. Wat dacht je van La Vuelta (de Ronde van Spanje), het US Open en de kwalificatie van het EK voetbal (vanaf 7 september)? In de Sport omgeving van de TV+ Box vind je ze allemaal. 

Onlangs hebben we ook W-Sport toegevoegd. Dé zender voor vrouwensport. Je kijkt het op kanaal 37 in het basispakket. 

Je kijkt al naar heel veel sport in het basispakket, zoals bijvoorbeeld ESPN op kanaal 14, Eurosport op kanaal 35 en W-Sport op kanaal 37. Wil je nóg meer sport? Neem dan een abonnement op ESPN Compleet, Viaplay of Ziggo Sport. En wil je geen abonnement, maar wel een wedstrijd zien? Dan betaal je heel makkelijk per wedstrijd. Dit wordt verrekend op je KPN factuur. Zet je sport abonnement aan in het menu bij 'Shop'. Even geen sport meer zien? Dan zet je het daar ook weer makkelijk uit. 

In het menu kun je bij 'Sport' overzichtelijk al je favoriete sport zien. Kijk wat er nu op tv is, en wat er binnenkort te zien is. Bekijk de belangrijkste evenementen van nu. Krijg nóg meer inzichten door de beste sportcommentaar. Vind je het allemaal te lang duren? Kijk naar de belangrijkste samenvattingen. 

Vanaf nu vind je dus makkelijk en snel waar je favoriete sportevenement te zien is. Het enige wat je hoeft te doen is naar 'Sport' gaan bovenin je menu. Veel kijkplezier!

Deze updates deden we eerder

Hieronder lees je over de verbeteringen die we eerder al deden.

Beeldkwaliteit verdubbeld

Eerder las je al dat we bezig waren om de beeldkwaliteit op de zenders 1 t/m 10 te verbeteren. Met de nieuwste update van april hebben we de kwaliteit verdubbeld (van 7 naar 14 Mbit). Zo mis je geen enkel detail meer van je favoriete programma’s.

Geen vertraging meer

We houden niet van vertraging. Niet in de bus of trein, maar ook niet als we tv-kijken. Daarom hebben we de vertraging met onze laatste update zo minimaal mogelijk gemaakt op kanaal 1 t/m 10. Zo verklapt de buurman in het vervolg nooit meer of er een doelpunt is gescoord tijdens je favoriete voetbalwedstrijd.  

Snel een programma opnemen?

Zit je net naar je favoriete programma te kijken, word je gebeld. Dan kan je gelukkig het programma opnemen. Je hoeft daarvoor niet meer naar de gids of een andere plek in het menu, maar je klikt gewoon op de REC-knop van je afstandsbediening. Zo mis je niets meer.

Bestel je favoriete entertainment

Je wist vast al dat je entertainment bij ons kan bestellen. Dat werkt vanaf nu nog makkelijker. Vanaf zender 200 vind je de bekende entertainmentdiensten, zoals Disney+ of Videoland. Daar vind je ook meteen een knop om je entertainment te bestellen. Nog een nieuwtje op entertainmentgebied. Vanaf nu kan je naast Videoland Plus ook Videoland Premium in je tv-menu bestellen. Dat wordt weer lekker bingen deze maand.    

Nog sneller zappen

We beginnen met goed nieuws. We hebben zappen sneller gemaakt. Bijna 1 seconde sneller zelfs. Nu zap je dus nog sneller van NPO1 naar SBS6 en weer terug. En mis je niets van je favoriete programma’s.   

Kies voor de hoogste kwaliteit

Als je tv kijkt wil je natuurlijk de beste beeldkwaliteit. Daar besteden we altijd aandacht aan. In april doen we weer een update om de beeldkwaliteit op de zenders 1 t/m 10 nog beter te maken. Wil je zeker weten dat je beeldkwaliteit altijd goed is? Kijk dan of je de volgende instelling al aan hebt staan. Ga in het tv-menu naar: Instellingen - Informatie - Video Modus. Zet het vinkje aan bij ‘Automatisch de beste kwaliteit’. Lees ook dit bericht op ons forum.

Zo bestel je een streamingdienst

Wat ga je vanavond kijken? De film Luther op Netflix? Of toch liever The Last of Us op HBO Max. Jij hebt het voor het kiezen. Met KPN TV+ zet je deze streamingdiensten in een paar klikken aan of juist uit. Ga rechtsboven in het tv-menu naar het winkelmandje. Kies je favoriet en klik op ’bestellen’. Nog even activeren met je bestaande inloggegevens of maak nieuwe gegevens aan. Is je serie afgelopen? Kies op dezelfde plek om het op te zeggen.

Even pauze: tijd voor een video

Vind je lezen prima, maar kijk je liever naar een video? We hebben alles over KPN TV+ en het aanzetten van een streamingdienst voor je samengevat.

Tijd om lekker te bingen

Is het gelukt om je streamingdienst aan te zetten? Dan wil je natuurlijk gelijk kijken. Ga in het tv-menu naar apps. Daar hebben we de meeste apps al voor je geïnstalleerd. Mis je er nog een? Ga naar Google Play om ‘m te installeren. Om te kijken, klik je op de app en log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord.         

Zet je favoriete apps vooraan

Heb je veel apps geïnstalleerd? Dan moet je scrollen voordat je de juiste te pakken hebt. Liever minder scrollen? Zet dan je favoriete apps vooraan. Ga in het tv-menu naar apps en klik op favoriete apps. Klik vervolgens op beheer favorieten. De volgorde werkt zo. Heb je de Netflix app bijvoorbeeld als eerste favoriet gemaakt, dan komt deze vooraan te staan. Je volgende favoriete app komt daarna.

Videoland bij KPN

We hebben nog een tip. Vanaf deze maand kan je Videoland bij KPN bestellen. Daar kijk je tv-programma’s als de Verhulstjes of Love Island. Maar ook films en series zoals Sleepers of Mocro Maffia. Je kijkt het allemaal op je tv, laptop of telefoon. Thuis en onderweg.  

Live losse sportwedstrijden kijken

We hebben nog een laatste uitsmijter. Vooral voor sportliefhebbers. Wil je graag de laatste wedstrijden uit de Eredivisie volgen? Maar wil je liever geen abonnement? Dan kan je een live wedstrijd kopen. Ga in het tv-menu naar Sport en kies je wedstrijd. Net als een entertainmentdienst, betaal je deze wedstrijd met je KPN factuur. Heb je het ‘alleen streamen’ abonnement, dan kan je binnenkort losse wedstrijden kopen.

Dit waren onze tips voor deze keer. Binnenkort zullen we nieuwe tips en nieuwtjes delen. Hou daarvoor onze nieuwsbrief in de gaten. Dan kan je nu weer verder kijken. ;) Veel plezier.

Gerelateerde artikelen