Wanneer starten de testdagen van de Formule 1 in Bahrein?

Het Formule 1 seizoen van 2023 begint bijna. In het weekend van 3, 4 en 5 maart reizen de coureurs en teams naar Bahrein voor de eerste race van het jaar. Alle teams hebben de afgelopen weken hun nieuwe auto onthuld. Of dit ook de echte auto is voor het nieuwe seizoen, moeten we nog even afwachten. Vanaf donderdag 23 februari komen we alvast iets meer te weten, want dan beginnen de 3 wintertestdagen van de Formule 1 in Bahrein. Natuurlijk volg je alle testdagen op de voet met een Viaplay abonnement bij KPN.

Dit jaar 2 Nederlanders in de Formule 1

De afgelopen jaren heeft Max Verstappen laten zien hoe getalenteerd hij is. Zelfs met 2 wereldkampioenschappen op zijn CV, is hij gebrand om ook dit jaar weer voor het maximale resultaat te racen. Met een Red Bull die doet wat hij wil, maakt hij een goede kans om ook dit keer zijn concurrenten te verslaan. Over concurrenten gesproken, dit jaar staat er nog een Nederlander op de grid. Na zijn wereldkampioenschap in de Formule E en een geweldige invalbeurt bij het team van Williams, heeft Nyck de Vries de kans gekregen om aan de start te staan van een Formule 1 seizoen. Hij gaat rijden voor het zusterteam van Red Bull, namelijk AlphaTauri. Benieuwd hoe beide coureurs het dit jaar gaan doen? Onderaan dit blog lees je hoe je hun prestaties kan volgen bij KPN.   

Hoe laat beginnen de testdagen?

De Formule 1 teams krijgen dit jaar minder tijd om te testen dan vorig jaar. Het blijft dan ook spannend of alle technische verbeteringen ook werken zoals ze bedacht zijn. Natuurlijk willen de coureurs en teams niet dat ze na een paar ronden in de 1e grand prix uitvallen en langs de kant moeten toekijken. Daarom worden de komende dagen flink wat kilometers afgelegd om de laatste puntjes op de i te zetten en te kijken hoe betrouwbaar de auto is.   

Dit zijn de dagen en tijden dat de Formule 1 teams en coureurs gaan testen in Bahrein.

Donderdag 23 februari

Ochtendsessie 1: 08:00 - 12:15 uur

Middagsessie 1: 13:15 – 17:30 uur

Vrijdag 24 februari

Ochtendsessie 1: 08:00 - 12:15 uur

Middagsessie 1: 13:15 – 17:30 uur

Zaterdag 25 februari

Ochtendsessie 1: 08:00 - 12:15 uur

Middagsessie 1: 13:15 – 17:30 uur

Wie speelt er verstoppertje dit jaar?

Als je de komende dagen goed oplet, ga je de Engelse term “sandbaggen” regelmatig horen. Dat betekent dat de teams tijdens de testdagen nog niet alles willen onthullen aan hun concurrenten. Ze willen de andere teams nog niet teveel laten weten over de snelheid van de auto en spelen daarom verstoppertje. De rondetijden van de testdagen en de positie waar jouw favoriete coureur staat, geeft dan ook een beperkte indruk hoe goed de auto is. Dat komt omdat we niet weten met hoeveel brandstof een coureur rijdt, of de motor al op zijn topvermogen presteert en met welke afstellingen de auto op het circuit de rondjes afwerkt. De echte resultaten zien we dan ook een week later, tijdens de eerste race van het seizoen, ook weer in Bahrein.  

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Wil je alles volgen van het Formule 1 seizoen 2023 en kijken hoe Max Verstappen, Nyck de Vries, Lewis Hamilton of Charles Leclerc het dit jaar gaan doen? Dan zit je goed met Viaplay bij KPN. Met Viaplay kijk je elk Formule 1 weekend alle vrije trainingen, de kwalificatie en natuurlijk de race. Ondertussen wordt je bijgepraat over allerlei achtergrondinformatie vanuit de studio en vanaf de grid. Naast Formule 1 kijk je nog veel meer sport, films en series met Viaplay. 

Meer over Viaplay

Copyright afbeelding: Philip Fong/AFP/Ritzau Scanpix

Gerelateerde artikelen