Met deze tips voor de toekomst is jouw woning helemaal bij de tijd

Weet je nog dat je voor het eerst een CD gebruikte, of dat de eerste kleurentelevisie in de woonkamer stond? De techniek is de afgelopen jaren in een flinke stroomversnelling geraakt. Opeens hadden we allemaal een computer, mobiele telefoon en maken we dagelijks gebruik van het internet en social media. De laatste tijd zien we vooral nieuwe ontwikkelingen op het gebied van slimme huizen. Denk maar aan een zelfsturende thermostaat, lampen die automatisch aan gaan of intelligente beveiliging dat inbrekers uit de buurt houdt. In dit blog delen we drie tips voor de toekomst, waarmee jouw huis weer helemaal bij de tijd is.

Slimme rolgordijnen van Ikea

Vroeger gingen we met name naar de Zweedse woongigant om goedkope meubels te kopen en Zweedse gehaktballetjes te eten! Tegenwoordig vind je er ook producten om een slimme woning te creëren.  Naast lampen die je op afstand kan besturen verkoopt Ikea vanaf augustus 2019 rolgordijnen die je met je smartphone bestuurd. Je kan de rolgordijnen ook aansluiten op je smartdevice van Google, Amazon of Apple! Ikea heeft twee varianten aangekondigd. Het Kadrilj-rolgordijn laat licht door en de Fyrtur is volledig verduisterend. De rolgordijnen werken op een batterij, zodat je geen stroomkabels over je kozijnen hoeft te trekken. De vanaf-prijs van de rolgordijnen is waarschijnlijk 99 euro.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Normaal gebruik je een spiegel om snel even te gluren hoe je haar zit, of om je make-up bij te werken. Met de moderne versie van de spiegel kan je veel meer. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de meeste varianten nog in de ontwikkelingsfase zitten, maar de mogelijkheden zijn interessant. Zo is een Amerikaanse bedrijf bezig om een spiegel te ontwikkelen die je met je stem en handen kan besturen. Op het 27” inch scherm zet je eenvoudig een lekker muziekje aan, kijk je welke afspraken er in je agenda staan of kijk je nog gauw even of je reis vlekkeloos gaat verlopen. Je kan de spiegel ook koppelen aan andere apparaten in huis, bijvoorbeeld om de thermostaat via de spiegel lager te zetten of met een slimme deurbel met video te kijken wie er voor je deur staat. Voor nu wachten we de slimme ontwikkelaars van deze gadgets geduldig af.   

Altijd toegang tot je slimme koelkast

Je kent het vast. Sta je in de supermarkt, weet je niet meer of je nog wel genoeg boter hebt. LG heeft de oplossing, een slimme koelkast. Met deze hypermoderne koelkast heb je overal via je smartphone toegang tot je etenswaren en kan je precies zien wat er nog op voorraad is. Daarnaast kan je ieder product in de koelkast voorzien van een digitale sticker, zo kan je de houdbaarheidsdatum aan een product toevoegen. Ook krijg je een notificatie als je een product moet gaan gebruiken, omdat het bijna over de datum is. Uiteraard zit op de deur van de koelkast een groot touchscreen, door erop te tikken kan je meteen de binnenkant van de koelkast bekijken, zo hoef je niet onnodig de deur te openen.

Maak een slimme woning met KPN Smarthome

Naast slimme rolgordijnen, spiegels en de koelkast, zijn er nog veel meer handige apparaten en mogelijkheden om jouw huis veilig of slim te maken. Wil je alvast een start maken met jouw slimme huis, dan vind je met KPN Smarthome een paar handige producten om mee te beginnen.  

Gerelateerde artikelen