Samsung Galaxy A53: de nieuwe budgetkoning?

Het is geen grap: vanaf 1 april is de Samsung Galaxy A53 verkrijgbaar in Nederland. De A-series staat bekend om zijn goede middenklasse modellen. Ideaal wanneer je geen fortuin wilt uitgeven aan een nieuwe smartphone. Maar wat kun je nu verwachten van de nieuwe Samsung Galaxy A53? En is het de nieuwe budgetkoning? Lees hier alles over de specs van dit toestel, inclusief het (voorlopige) oordeel van de experts.

Een bekend design

Qua design lijkt de Galaxy A53 erg op de A52. Zo heeft hij vergelijkbare afmetingen en een plastic achterkant. Wel is de A53 verkrijgbaar in andere kleuren dan zijn voorganger. Je kunt kiezen uit Awesome Black, Awesome Blue en Awesome Peach.

Een ander verschil met de A52, is dat de koptelefoonpoort ontbreekt. Dus luister jij graag de hele dag door naar je favoriete Spotify-afspeellijst? Dan is een set goede bluetooth oordopjes onmisbaar.

Samsung Galaxy A53 120Hz Super Amoled display

Een veelbelovend display en processor

Het display van de Galaxy A53 is veelbelovend. De smartphone is namelijk uitgerust met een Full HD+ super AMOLED display, die een verversingssnelheid heeft van 120Hz. Android Planet is hier erg over te spreken en schrijft: “De full-hd-resolutie zorgt voor scherp beeld, terwijl de ververssnelheid met 120Hz erg hoog ligt. Omdat het display 120 keer per seconde wordt ververst, ogen beelden véél vloeiender.” Ook Galaxy Club is positief: “Samen met de snelle processor biedt het toestel weer een uitermate snelle, vloeiende interface.”

Het toestel bevat een Exynos 1280-processor, die ideaal is voor gamen. Techradar schrijft hierover het volgende: “De Galaxy A53 wordt aangedreven door Samsungs eigen Exynos 1280, en is daarmee de eerste smartphone in de A-serie die is uitgerust met een 5nm chipset. Deze chipset moet zorgen voor betere prestaties en efficiënter energieverbruik.”  

Lees ook: Welke Samsung smartphone past bij mij?

Samsung Galaxy A53 camera's

Een kleine camera upgrade

Op zoek naar een budget smartphone waar je scherpe plaatjes mee kunt schieten? De Galaxy A53 heeft maar liefst vier goede camera’s aan de achterkant en een selfiecamera aan de voorkant. Hiermee maak je foto’s en video's van professionele kwaliteit. 

Daarnaast is de A53 uitgerust met gave features om je beelden naar een hoger niveau te tillen, zoals een verbeterde portretmodus, een fun-modus en photo remaster functie. Galaxy Club zegt hierover het volgende: “De camera's zijn vergelijkbaar met die van de A52, maar de software is verder ontwikkeld, zodat je onder meer betere opnames in weinig licht maakt.” 

Een batterij die de hele dag meegaat

Een groot pluspunt van de Galaxy A53 is de batterij van 5.000mAH, die de hele dag meegaat. Moet je toch een keertje tussendoor opladen? Met 25W Super Fast Charging 1 is de batterij al binnen 30 minuten voor de helft vol. Volgens Galaxy Club biedt de A53 met deze specs ongeveer 11% meer energie dan de A52. 

Een smartphone die tegen een stootje kan

De Galaxy A53 is voorzien van ultrasterk Gorilla Glass 5. Hierdoor is hij bestand tegen de meeste valpartijen. Ideaal voor de onhandige smartphonegebruiker! Daarnaast heeft deze smartphone een IP67-certificering, wat inhoudt dat hij water- en stofbestendig is. Je kunt de A53 maar liefst 30 minuten onder water houden. Het is dus geen probleem als je je smartphone een keertje in bad laat vallen. 

Benieuwd naar alle specs?

Samsung Galaxy A53
Gewicht 189 gram
Afmetingen 159,9 x 74,7 x 8,1 millimeter
Bouwmaterialen Corning Gorilla Glass 5
Schermformaat 6,5 inch
Schermresolutie Full HD+ sAMOLED: 2400x1080 pixels
Verversingssnelheid 120Hz
Processor Exynos 1280
Intern geheugen 6GB / 8GB
Werkgeheugen 128GB / 256GB
Dual sim Ja
Besturingssysteem Android 12
Batterij 5.000mAh, 25W wired
Hoofdcamera 64 + 12 + 5 + 5 megapixel
Selfiecamera 32 megapixel
Kleuren Awesome Black, Awesome Blue en Awesome Peach

Met deze specs kan de Galaxy A53 zich met recht de budgetkoning noemen. Wij zijn in elk geval erg te spreken over deze smartphone. Ben jij ook enthousiast geworden? Bestel dan nu de Samsung Galaxy A53 bij KPN! 

Lees ook: Is Gorilla Glass echt onbreekbaar? 

Gerelateerde artikelen