Samsung Galaxy A52s reviews

Ben je op zoek naar recensies over de Samsung Galaxy A52s, maar zie je door de bomen het bos niet meer? We hebben de meningen van de experts gebundeld in dit blog. Is de Galaxy A52s snel? En hoe goed zijn de 4 camera’s? We hebben de Samsung Galaxy A52s reviews van de toonaangevende tech-experts verzameld en op een rijtje gezet. Zodat jij het internet niet af hoeft te struinen.

Het design van de Samsung Galaxy A52s

Allereerst het design. De 52s komt in 4 kleuren: paars, mint, zwart en wit. Volgens Techradar zijn het erg stijlvolle kleuren. Het scherm heeft gorilla glas, maar de achterkant is van plastic. Android Authority zegt daarover het volgende: “Het polycarbonaat voelt verrassend luxe aan. De matte finish krast niet en krijgt geen vingerafdrukken.” De bloggers van GSM Arena melden dat de A52s in het oog springende pastelkleuren en een geweldige zijdeachtige, rubberachtige afwerking heeft. 

Een helder en scherp display

Dan het beeldscherm. De A52s heeft een AMOLED scherm met 1080 x 2400 pixels. De verversingssnelheid is 120Hz. Dat is meer dan zijn voorganger: de A52 heeft een verversingssnelheid van 90Hz. Volgens Android Authority heeft het display van de A52s heldere en levendige kleuren. En ze zeggen: “De Samsung Galaxy A52s onderscheidt zich door het helderheidsniveau en de scherpte.” 

De camera van de A52s: OIS en “bovengemiddeld”

De A52s heeft maar liefst 4 camera’s: een 64MP groothoeklens, een 12MP ultragroothoeklens, een 5MP macrolens en een 5MP dieptesensor. De selfiecamera heeft 32MP. Tweakers meldt over de camera dat hij optische beeldstabilisatie (OIS) heeft, wat niet altijd het geval is bij smartphones in deze prijsklasse. En de selfiecamera en ultragroothoekcamera noemen ze “bovengemiddeld”. Android Planet zegt het volgende over de camera’s: “de A52s maakt goede foto’s bij veel en weinig daglicht, maar heeft wel een wisselvallige nachtmodus.”

Batterijleven

Met een accu van 4,500 mAh houdt de telefoon het volgens Android Authority het makkelijk anderhalve dag vol. Android Planet meldt dat de smartphone ook bij intensief gebruik een hele dag mee gaat. 

Conclusie: de Samsung A52s is een “snelle smartphone en krachtig toestel”

In de A52s zit een andere chip dan zijn voorganger. De 52s heeft namelijk een Snapdragon 778G. Androidauthority meldt dat die “meer dan genoeg kracht” heeft. Android Planet noemt het een snellere processor en concludeert: “De Samsung Galaxy A52s is een lekker snelle smartphone, waarbij het vloeiende 120Hz-scherm je ook het gevoel geeft dat je te maken hebt met een krachtig toestel.”

Al met al zijn de reviews erg positief over deze smartphone in de middenklasse. Samsung zelf heeft nog aangegeven dat de A52s 3 Android-updates zal krijgen, en 4 jaar veiligheidsupdates. Je zit voorlopig dus helemaal goed én veilig met de Samsung Galaxy A52s. 

Lees ook: Twee betaalbare toptelefoons: Xiaomi Redmi Note 10 versus de OPPO A74

Gerelateerde artikelen