Stap over op iOS: in 5 stappen van Android naar iOS!

Heb je een Android-telefoon en denk je erover na om een iPhone te nemen? Maar zie je op tegen het overzetten van je gegevens tussen de twee besturingssystemen? Geen zorgen. Stap over op iOS met deze 5 stappen. Dat is in een mum van tijd gebeurd!

1. Verhuis persoonlijke data van Android naar iOS

Dit is misschien wel de meest belangrijke stap: het verhuizen van al je belangrijke informatie naar de nieuwe iPhone. Dit is heel makkelijk met de nieuwe app die Apple hiervoor heeft ontwikkeld: Move to iOS. Die download je via de Play Store gratis op je Android-telefoon. De app zet onder andere je contacten, sms’jes, e-mailaccounts, foto’s en video’s over.

2. Stap over op iOS en creëer een Apple ID

Wanneer je je nieuwe iPhone voor de eerste keer opstart, maak je vervolgens een gratis Apple ID aan. Een Apple ID is de centrale login voor alle Apple-diensten, zoals de App Store en iCloud. Om te helpen bij het creëren van een Apple ID kun je onze stap-voor-stap iPhone instructies volgen. Gebruik je al een ander Apple-apparaat, zoals een laptop of tablet? Dan kun je je bestaande Apple ID gebruiken! Nu je de iPhone voor de eerste keer opstart, kun je ook de gegevens van de Move to iOS-app overzetten van Android naar iOS.

3. Zet een iCloud op in iOS

Nadat je je Apple ID-account hebt opgezet, kun je je iCloud activeren. Deze dienst maakt back-ups van onder andere foto’s, video’s, berichten en alle gebruikersinstellingen. Het activeren van de iCloud Keychain zorgt er daarnaast voor dat alle wachtwoorden veilig in de cloud opgeslagen worden. Extra voordeel: zo zijn ze ook beschikbaar op al je andere Apple-apparaten. Je hoeft je dan dus nooit meer af te vragen wat ook alweer je wachtwoord was. De iCloud Keychain vult die tijdens het inloggen automatisch voor je in.

4. Stap over op iOS en download apps in de App Store

Is je iPhone ingesteld? Dan is het tijd voor de volgende stap: het downloaden van apps uit de App Store. Hier kun je onder andere je mobiel bankieren-app downloaden. En leuke games. Zo kun je meteen genieten van al het moois dat je nieuwe iPhone allemaal kan.

5. Gebruik iTunes

De overstap op iOS zit er bijna op! Om alle multimediamogelijkheden van de iPhone te gebruiken, kun je met je Apple ID via Apple Music en iTunes muziek en films streamen. Ideaal om de nieuwste hits te luisteren als je onderweg bent of om die vette film te streamen waar iedereen het over heeft. Je bent nu écht klaar met de overstap van Android naar iOS! Zodra je iPhone volledig ingesteld is kun je de gebruikerservaring ervan verbeteren met onze accessoires. Wil jij juist van iOS naar Android? In drie stappen neem je al je gegevens mee naar je nieuwe Android-telefoon. Piece of cake! Blijf je iOS trouw? Ga dan voor de iPhone SE, de budgettopper van Apple. Bij KPN kun je de iPhone SE kopen. Liever een wat meer high-end iPhone? Dan kun je nu de iPhone 12 kopen bij KPN.

Gerelateerde artikelen