Eenvoudig en snel je nieuwe iPhone installeren

Wanneer jij je nieuwe iPhone in handen hebt, wil je ‘m natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Hoe fijn is het als je nieuwe parel dan net zo is ingesteld als je oude? Gelukkig is een nieuwe iPhone installeren zo gedaan. Daarnaast helpt Apple je ook met het instellen van je nieuwe iPhone, zodat jij binnen no-time geniet van dit knappe staaltje technologie. Ben je even kwijt hoe je een nieuwe iPhone kunt installeren? Lees dan snel verder, wij leggen je uit hoe je dit voor elkaar krijgt!

Gemakkelijk je oude iPhone overzetten naar je nieuwe iPhone

Een oude iPhone overzetten naar een nieuwe iPhone kan op verschillende manieren. Je kunt de gegevens van je iPhone overzetten via iCloud, draadloos je iPhone overzetten en via iTunes je de gegevens van je oude telefoon overzetten naar je nieuwe telefoon. De ene optie is niet beter dan de andere, het gaat er puur om wat jij het fijnst vindt. In de volgende alinea’s leggen we je de drie opties stap voor stap uit.

Optie 1: nieuwe iPhone installeren met iCloud

De eerste manier om je nieuwe iPhone te installeren, is via iCloud. In deze cloud-omgeving staan al je gegevens opgeslagen, mits je genoeg opslagruimte hebt. Wanneer dit niet het geval is, kun je het beste eerst even je telefoon opschonen. Belangrijk wanneer je je nieuwe iPhone wil installeren met iCloud, is dat het besturingssysteem van je iPhone minimaal is geupdate tot iOS 11. Wil je zien of dit bij jou het geval is? Check dit via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Info’ > ‘Softwareversie’.

Voor je begint met het installeren van je nieuwe iPhone via iCloud is het belangrijk dat je een back-up maakt. Zo kun je een iCloud reservekopie overzetten naar de nieuwe iPhone en weet je zeker dat je instellingen, gegevens en foto’s zijn opgeslagen. Het maken van een back-up en je nieuwe iPhone installeren doe je zo:

 1. Ga op je oude iPhone naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Apple ID’
 2. Klik op ‘iCloud’ en daarna op ‘iCloud reservekopie’ deze optie vind je onderaan het menu. Dat is de eerste stap, want je hebt nu een back-up van je oude toestel gemaakt.
 3. Houd nu je oude en nieuwe iPhone dicht bij elkaar in de buurt.
 4. Zet je nieuwe iPhone aan en kies ‘Ga door’ wanneer het scherm aan gaat.
 5. Er verschijnt een blauwe cirkel op het beeldscherm van je nieuwe iPhone. Scan deze cirkel met je oude iPhone.
 6. Voer de toegangscode in en verifieer met Touch ID of Face ID.
 7. Klik op ‘Download van iCloud’.

Optie 2: draadloos gegevens overzetten naar je nieuwe iPhone met ‘begin direct’

Je kunt je nieuwe iPhone ook draadloos overzetten. Dit kun je doen via ‘Begin direct’ van iPhone. Deze tool helpt je om je nieuwe iPhone in te stellen, zonder gedoe met kabeltjes of back-ups. Net als bij het overzetten via iCloud is het via deze optie ook belangrijk dat beide telefoons minimaal zijn geupdate tot het iOS 11 besturingssysteem. Hoe je vervolgens je iPhone gegevens draadloos kunt overzetten leggen we je uit:

 1. Zet je nieuwe iPhone aan en leg hem in de buurt van de oude.
 2. Zorg dat Bluetooth op beide telefoons is ingeschakeld.
 3. Het ‘Begin direct’ scherm verschijnt nu op je nieuwe iPhone. Controleer of je Apple ID klopt en klik op ‘Ga door’.
 4. Er verschijnt nu een animatie op het scherm van je nieuwe iPhone, in de vorm van een blauwe wolk.
 5. Pak je oude iPhone, open de camera en scan de blauwe wolk.
 6. Je nieuwe iPhone kan nu om de toegangscode van je oude iPhone vragen. Mocht dit zo zijn, vul deze code dan in.
 7. Volg de instructies op je nieuwe iPhone om Face ID of Touch ID in te stellen.
 8. Wacht tot ‘Zet gegevens over van [apparaat]’ op het scherm van je nieuwe iPhone verschijnt.
 9. Kies ‘Ga door’.
 10. De gegevens van je oude iPhone worden nu overgezet naar je nieuwe iPhone.
 11. Houd de smartphones bij elkaar in de buurt tot alle gegevens zijn overgezet en geniet van je nieuwe iPhone!

Optie 3: nieuwe iPhone installeren via iTunes

Niet helemaal comfortabel met al die draadloze systemen? Dan kun je je nieuwe iPhone installeren via iTunes. Dit doe je door via een kabeltje je iPhone aan je computer te verbinden en je iPhone te configureren met iTunes. Leg je telefoon aan je computer, open iTunes en doorloop de volgende stappen:

 1. Verbind je oude iPhone aan je laptop door middel van een USB-kabeltje.
 2. Ga naar iTunes op je laptop en selecteer de iPhone.
 3. Klik op ‘Overzicht’ en vervolgens op ‘Codeer iPhone-reservekopie’.
 4. Klik nu op ‘Maak reservekopie’.
 5. Dubbelcheck of het gelukt is. Dit kun je doen door in het iTunes programma naar ‘Voorkeuren’ te gaan en dan naar ‘Apparaten’. Als hier je iPhone zichtbaar is, is het maken van de reservekopie geslaagd.
 6. Plaats je simkaart in je nieuwe iPhone.
 7. Verbind je nieuwe iPhone met je laptop, open iTunes en selecteer je nieuwe iPhone.
 8. Klik op ‘Zet reservekopie terug’ en kies de juiste reservekopie.
 9. Even wachten en je nieuwe iPhone is ready to go!

iPhone 14 installeren

Ben jij één van de gelukkigen die een iPhone 14 heeft weten te bemachtigen? Dan wil je die natuurlijk zo snel mogelijk hebben geïnstalleerd. Een iPhone 14 installeren kan gelukkig op de manieren die we hierboven hebben beschreven. Een iPhone 14 configureren gaat dus lekker snel, zodat jij meteen kan pronken met die fantastische telefoon!

Toe aan een nieuwe telefoon, maar twijfel je over de iPhone 14? Check dan het volledige aanbod mobiele telefoons van KPN.

iPhone geconfigureerd? Bekijk de accessoires voor jouw nieuwe iPhone

Is je iPhone configureren helemaal gelukt? Dan is je nieuwe beste vriend(in) helemaal klaar voor gebruik. Natuurlijk wil je je nieuwe iPhone ook goed beschermen, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van die flitsende iPhone 14. KPN’s accessoires voor je nieuwe iPhone helpen hier uitstekend bij.

Gerelateerde artikelen