Er mag gedanst worden!

Gooi die heupen maar los, want dit wordt een swingende blog! Wist jij dat er maar liefst acht muziekzenders in het Pluspakket van KPN te zien zijn? En ook on demand en op Netflix kun je genieten van mooie muziekdocumentaires. Waar je ook van houdt; of het nou pop, rock, Nederlandstalig of klassiek is: bij KPN kun je het allemaal zien én horen. Dat wordt een feestje in de woonkamer!

Muziek in het Pluspakket

Met de zenders MTV 80’s en MTV Live die in juli zijn toegevoegd in het Pluspakket, komt het totaal op maar liefst acht muziekzenders. En ook echt voor ieder wat wils! Voor de kleintjes, voor degenen met nostalgische gevoelens, maar ook voor de mensen die van huidige popmuziek of Nederlandstalig houden. Hieronder een overzicht met welke zenders je allemaal kunt zien:

  • Nick Music (kanaal 54): een kindvriendelijke muziekzender voor kinderen tussen 5 en 15 jaar
  • MTV 80’s (kanaal 110): non-stop de beste muzikale klassiekers en bekende filmsoundtracks
  • SLAM! TV (kanaal 111): heel veel muziekclips en leuke programma’s over muziek
  • TV Oranje (kanaal 112): nadruk op Nederlandse en Vlaamse muziek en artiesten
  • 192 TV (kanaal 113): 24 uur per dag muziek uit de 60’s tot de 90’s
  • 100%NL TV (kanaal 114): de beste popmuziek die Nederland te bieden heeft
  • Stingray Classica (kanaal 115): volledig gewijd aan klassieke muziek, opera en ballet
  • MTV Live HD (kanaal 116): 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop muziek

De beste muziekfilms on demand

Geen Pluspakket, maar wel genieten van muzikale films en documentaires? On demand vind je de beste titels om even lekker te genieten van jouw favoriete muziek. Ga bijvoorbeeld voor ‘Amazing Grace’ als je van Aretha Franklin houdt (wie niet?). Ben je opgegroeid met One Direction? Kies dan voor de documentaire ‘This Is Us’ over de populaire Britse boyband. In ‘Bloed Zweet en Tranen’ zien we het leven van volkszanger André Hazes, prachtig vertolkt door acteur Martijn Fischer. Of ga voor een klassieker als ‘Dirty Dancing’! Meezingen maar: I’ve had the time of my life…

This Is Pop

Wil je van alles wat en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de popmuziek? Dan is de documentaire ‘This Is Pop’ op Netflix echt iets voor jou. In acht afleveringen maak je een muzikale reis langs Boyz II Men, countrymuziek, Britpop en meer. Elke aflevering heeft een thema en focust zich bijvoorbeeld op de rivaliteit tussen Oasis en Blur, of legt uit waarom Zweden toch zo’n belangrijke speler is in de muziekindustrie. Ondertussen word je getrakteerd op heerlijke hits. Laat die nostalgische gevoelens maar komen!

Gerelateerde artikelen