MB's en GB's internet op je mobiel: wat kun je ermee?

Maar liefst 93% van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon. Grote kans dat jij in die groep zit en een mobiel abonnement met internetbundel hebt. Deze bundels verschillen in het aantal MB’s waar je voor betaalt: 3 GB, 10 GB, 20 GB of Unlimited data. Hiermee kun jij internetten via je smartphone. De hele wereld ligt dus in je hand! Wat kun jij online allemaal doen met die vrijheid?

3000 MB (3 GB): niet zuinig met Whatsapp

Heb jij een mobiel abonnement met een internetbundel van 3000 MB’s/3 GB per maand? Daar kun je prima mee vooruit. Je bent niet afhankelijk van WiFi en je Whatsappt vrolijk door onderweg. Je hoeft het niet alleen bij tekstberichtjes te houden, die zo'n 1-2 kb (0,001 MB) per berichtje kosten. Ga los met foto’s sturen naar je familie-groepsapp en filmpjes bekijken in je vrienden-groepsapp. Foto's kosten ongeveer 1-2 MB per foto en video's zijn rond de 2 MB per 3 seconden video. Ook met GIFjes hoef je niet zuinig te zijn.

10000 MB (10 GB): geen zorgen op vakantie

In het buitenland ben je vaak wat zuiniger met je MB’s. Wat als je in geval van nood écht je internet nodig? Met 10000 MB/10 GB hoef jij je geen zorgen te maken dat je zomaar zonder internet komt te zitten op je Franse camping, in de Zweedse wildernis of vanaf je strandbedje op Malta. Gebruik daarom gerust nog een keer Google Maps om je route uit te stippelen; het kost je maar 200 kb om een kaart te laden. Of vind de restaurants met de beste reviews in jouw vakantieoord. Voor een paar websites bezoeken ben je rond de 2 MB kwijt. Bon appetit!

20000 MB (20 GB): vul je social media

Misschien ben je wat voorzichtig met foto’s en filmpjes uploaden op Instagram, Twitter of Facebook. Het kan namelijk best in de MB’s lopen als je dat vaker doet. Maar 20000 MB’s/20 GB is meer dan genoeg om je familie en vrienden wat vaker laten meegenieten van je leven. Een foto uploaden op social media kost je zo'n 3 MB per upload. Vul je Instagram Stories dus gerust aan met foto’s en Boomerangs van dat toffe feest waar je bent. Maak een reportage van de bruiloft met bijbehorende hashtag van je vrienden op Twitter. Zet een foto-album op Facebook van je oma’s verjaardag. Zo is iedereen up to date en heb jij mooie herinneringen vastgelegd.

Unlimited data: altijd en overal bereikbaar

Wil je er zeker van zijn dat je genoeg data hebt? Ga dan voor Unlimited data. Dat betekent Mobiel streamen, gamen, werken en altijd verbonden blijven. Of je nu in het OV of in de kroeg bent, jij hebt onbeperkt internet. Ga je op vakantie in EU? Dan krijg je 25 GB data per maand. Nog een voordeel van Unlimited data? Je kunt extra veel MB’s delen met andere KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde adres.  

Mobiele abonnementen bij KPN

Al wat Whatsappen, Instagrammen, video's kijken en surfen op het wereldwijde web doe je natuurlijk het liefst op een smartphone met een goed scherm. Heb je deze nog? Dan is een Sim Only abonnement wat voor jou. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Ga dan voor een abonnement met toestel.

Abonnement met telefoon Sim Only abonnement

Gerelateerde artikelen