10 redenen om De Mannentester te kijken

Wie nog niet heeft gekeken had A. nog geen tijd of B. nog geen reden. Op scenario A komen we later terug met een oplossing. Hierbij alvast 10 redenen waarom De Mannentester jouw volgende serie wordt.

1. De Mannentester is de verfilming van Nederlands brutaalste boek

Het brein achter deze spannende serie is Nederlands meest brutale schrijfster Heleen van Royen. Met haar boeken doorbrak ze taboe na taboe en neemt ze een plekje in op de boekenplank van menig Nederlander. Schrijvers Willem Bosch en Pauline van Mantgem lieten hun fantasie los op Heleens bestseller De Mannentester en maakten er, samen met Heleen, een 10-delige serie van. 

2. De hoofdrol wordt gespeeld door Eva van de Wijdeven

Eva van de Wijdeven speelde in het verleden al uiteenlopende rollen in Dunya & Desie, Celblok H en A’dam & E.V.A., maar nog niet eerder als femme fatale. In deze serie speelt ze Victoria Kramer; de Mannentester. Voor een fiks bedrag wordt Victoria ingehuurd om de partners van haar klanten te testen op betrouwbaarheid door ze de affaire van hun leven te bieden. Deze partners weten niet dat het voorspel al ver voor de eerste kennismaking is begonnen. De verborgen camera’s van Victoria registreren de rest… 

3. De mannen in Victoria Kramer’s leven

Op het eerste gezicht lijkt Victoria Kramer zich liever niet met mannen te omringen. Toch zijn er twee op wie ze erg gesteld is. Dat zijn haar 18-jarige halfbrooertje Noah (gespeeld door Gijs Blom) die zonnig in het leven staat en haar verlegen maar goudeerlijke advocaat Fintan (gespeeld door Guy Clemens) die haar stiekem zo nu en dan aan het lachen maakt. 

4. Een klus is niet altijd zo geklaard

Genadeloos vallen de mannen én vrouwen voor de bloedmooie Mannentester. Sommigen van haar klanten bemoeien zich daar maar al te graag mee. Als verleidster raakt Victoria verwikkeld in intriges en haar moralen worden op de proef gesteld. Een ‘klus’ loopt anders dan zij gepland had. Haar klanten blijken niet altijd even onschuldig als ze zich voordoen… 

5. Victoria Kramer brengt iedere slaapkamerfantasie tot leven

Vieze praatjes, rollenspellen, stiekeme escapades, kinky outfits en zelfs voeten likken: Victoria trekt alles uit de kast om haar missie te volbrengen. Van een geil en stiekem onderonsje tot een romantische escapade, Victoria maakt van iedere klus een kunstwerk. Elke hete affaire kent echter een onvoorspelbaar einde… 

6. De vermommingen van Victoria 

Iedere aflevering gaat Victoria uit de kleren. En wat voor kleren! Iedere klus gaat gepaard met z’n eigen fantasie en dus een bijpassende vermomming. Het karakter dat je aan de buis gekluisterd houdt, is Victoria Kramer zelf. Geen outfit bedekt haar mysterieuze voorkomen. Wat verbergt Victoria zelf eigenlijk?

7. De soundtrack bestaat uit rockklassiekers

Wat De Mannentester vooral spannend maakt, zijn de rauwe rockklassiekers die iedere scène onderstrepen. Nummers van het kaliber ruig-maar-wel-lekker van The Black Keys en Leonard Cohen wisselen elkaar af. 

8. De assistent van Victoria Kramer

Bijna altijd gehuld in een kittig buiktruitje lost assistente Rox de akkefietjes op die het mannen testen met zich mee brengt. Denk aan vooronderzoek naar de cases en het boeken van hotelkamers voor Victoria en haar laatste ‘opdracht’. Aan enthousiasme voor het vak ontbreekt het haar niet. Vaak loopt ze te hard van stapel en gooit ze roet in het bed van Victoria… 

9. Iedere aflevering is een nieuw avontuur maar alle afleveringen samen vertellen een groter verhaal

Iedere aflevering een nieuwe case en een nieuw verhaal. Je hoeft maar een willekeurige aflevering uit de reeks te zien om de spanning van De Mannentester te proeven. Kleine details in de eerste afleveringen verklappen een groter verhaal dat met iedere aflevering groeit. Wanneer geeft Victoria Kramer zich nu echt bloot? 

10. Alle afleveringen kijk je On Demand

De Mannentester kun je On Demand via KPN TV.

Gerelateerde artikelen