5 handige reisapps voor op vakantie

Op vakantie nemen we massaal onze smartphone en tablet mee. Niet alleen blijf je hiermee in contact met je vrienden en familie, maar je telefoon kan ook van pas komen op vakantie; bijvoorbeeld om de route uit te stippelen naar een bezienswaardigheid. Deze apps mogen niet ontbreken voor je vakantie en download je makkelijk in je eigen appstore.

Altijd de leukste plekjes met TripAdvisor

Ben je op zoek naar een leuk hotel, restaurant of een toffe activiteit? Bekijk dan met TripAdvisor wat er in je direct omgeving te doen is. Dankzij de vele gebruikers van de app, zijn er ontzettend veel recensies en tips toegevoegd voor de leukste bezienswaardigheden tijdens je vakantie. Op die manier weet je precies waar je wel of niet naar toe moet gaan.   

Nooit meer verdwalen met Google maps

Het lijkt nog zo kort geleden dat we allemaal met een papieren landkaart in de auto zaten, dat zorgde wel eens voor vakantiestress. Gelukkig hebben we tegenwoordig geweldige hulpmiddelen om de weg te vinden. Een daarvan is Google maps. De app wijst je precies de weg en geef bovendien handige informatie over de locatie. Ook weet Google maps de weg in het openbaar vervoer. Handige tip: je kunt vooraf een kaart van het vakantiegebied opslaan, zodat je ter plaatse geen internet nodig hebt.

Veilig op reis met de Reisapp

We zijn er nog niet, maar je kunt weer naar meer landen op reis. Natuurlijk is het belangrijk om goed op te letten dat je de basisregels nog steeds in acht neemt, maar gelukkig mogen we weer genieten van mooie plekken in de wereld. Vergeet niet om de Reisapp op je telefoon te zetten. Met de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijf je namelijk op de hoogte van de lokale coronasituatie en -maatregelen.

Overal en altijd toegang tot je abonnement

Als je op vakantie gaat wil je niet voor verrassingen komen te staan. Zet daarom de MijnKPN app op je telefoon. Daarmee bekijk je makkelijk hoeveel mobiele data je nog hebt. Of als je Google maps heel vaak nodig hebt om niet te verdwalen, bestel je in MijnKPN snel een extra databundel! Wil je meer weten over het gebruik van internet in het buitenland? Hier vind je alle informatie over internetten, sms'en en bellen in het buitenland.

TV kijken in heel de EU

Met de Interactieve TV app kijk je al je favoriete tv-programma's gewoon zoals je thuis gewend bent, maar dan waar je maar wilt: op het strand, de camping of je hotelkamer. De iTV app is er voor je mobiel en tablet. Via je laptop kijken kan ook, gaan dan naar https://tv.kpn.com/

Fijne vakantie gewenst.

Gerelateerde artikelen