Leuke en leerzame online spelletjes voor baby’s, peuters en kleuters

Je peuter kijkt natuurlijk het liefst de hele dag ademloos naar Bumba, maar schermtijd hoeft niet alleen maar slecht te zijn. Op je telefoon of tablet zijn ook genoeg leerzame online spelletjes te doen. Je kind zal het super leuk vinden en jij kan even je koffie opdrinken. Win-win-win toch? We hebben een aantal educatieve online spelletjes voor 0-5 jaar (dus voor baby’s, peuters én kleuters) voor je op een rij gezet. Allemaal gratis te downloaden voor iOS en Android.

App voor de allerkleinsten: Baby games: Piano, Baby phone

De kans is aanwezig dat het eerste woordje van je kind in het Engels is met deze app. Baby games heeft allemaal leuke spelletjes, zoals de ‘music room’, waar je kind lekker op een zelfgekozen instrument kan spelen. Of ‘Pop ‘n Play’, waar je kind zijn reactievermogen en motoriek kan oefenen door de ballonnen zo snel mogelijk moet laten knappen. De app heeft ook een handige kinderbeveiliging, zodat je kind niet per ongeluk uit de app gaat en jouw privé-foto’s op instagram plaatst, of aankopen doet in de app store. 

Geluiden en dieren leren kennen: Geluiden voor peuters 

Zodra je kindje doorheeft dat hij kan swipen en klikken op je telefoon, is de app Geluiden voor Peuters al een hit. De peuter-app heeft mooie kleurrijke plaatjes van dieren, gereedschap, instrumenten, voertuigen en huishoudelijke items. Je swipet opzij naar het volgende plaatje en als je erop klikt, maakt het geluid. Ook deze app heeft kinderbeveiliging. 

Verzorgen en geduld hebben: Mijn Rupsje Nooitgenoeg 

Is jouw kleine helemaal fan van het boekje van de hongerige rups? Dan is deze app vast een schot in de roos. Geef het rupsje eten en speel met hem. Maak een mooi schilderij of plaats de blokjes in het juiste vakje. Plant samen zaadjes en wacht tot ze uitkomen. Vergeet niet de plantjes water te geven, want dan groeien er besjes aan! Uiteindelijk verandert de rups in een mooie vlinder. Zo leert je kindje verzorgen en omgaan met uitgestelde beloningen.

Lees ook: Tips om je kind veilig digitaal te laten surfen!

Urenlang vermaak: NPO Zappelin

Deze app zit barstensvol met video’s en spelletjes, van memory en domino tot het laten lachen van een aapje. Alle bekende gezichten van tv komen terug. De app is leuk voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud en heeft handige extra functies zoals een timer, die de app vergrendelt als hij een aantal minuten gebruikt is. 

Leren tellen en bouwen: Lego Duplo World

Met de app van Duplo kun je leren tellen met de getallentrein en leuke puzzels doen met de duplo-figuurtjes. Laat ze uit elkaar vallen en zet ze terug in elkaar. Voor een paar euro kun je de app uitbreiden met nog veel meer spelletjes. Deze app is perfect voor peuters en kleuters.

Thuis naar de muziekschool: Mussila

Leer spelenderwijs noten lezen, muziekinstrumenten kennen en natuurlijk muziek maken. Met Mussila kun je verschillende online spelletjes doen die met muziek te maken hebben: het juiste geluid aan het juiste instrument koppelen, op de maat piano spelen of lekker creatief muziek maken met het DJ-board. Voor een paar euro kun je de app uitbreiden en spelenderwijs een heel programma volgen dat steeds moeilijker wordt. 

Lees ook: 5 vermakende en leuke games voor op vakantie

Gerelateerde artikelen