Smile! Zo maak je de beste foto’s met de iPhone 14 Pro camera

We kunnen er lang of kort over zijn, maar de camera is een belangrijk onderdeel van je telefoon. Sterker nog: heel belangrijk! Dit snapt Apple ook, en daarom kun je met de iPhone 14 Pro camera de mooiste plaatjes schieten. Helemaal als je op de hoogte bent van alle nieuwe features van de iPhone 14 (Pro) en weet wat de camera te bieden heeft. We praten je bij!

Haal alles uit je iPhone camera app

Selfies, de mooiste food foto’s, 8k video’s van je vakantiebestemming: met de camera app op je iPhone kan het allemaal. En goed nieuws: de camera iPhone van de 14 Pro is nog beter dan z’n voorganger. Daarnaast heeft deze nieuwste iPhone camera ook wat handige hulpmiddelen om de meest prachtige beelden te schieten. Check onze tips en haal alles uit je iPhone camera app!

#1 Check je iPhone camera instellingen

Goede foto’s beginnen met de goede camera instellingen van je iPhone. Neem daarom vooral even de tijd om de camera van je iPhone 14 in te stellen. Ga naar de optie > instellingen op je telefoon en ga vervolgens naar > camera. Hier vind je veel camera instellingen voor de iPhone, bijvoorbeeld beeldverhouding, Live Photos, timer en filters. Natuurlijk zijn er wel wat algemene adviezen voor al deze camera instellingen van de iPhone 14. Zo is het bijvoorbeeld handig om de optie Live Photos te gebruiken wanneer je een foto maakt van bewegend beeld, zoals een waterval of tijdens een sportwedstrijd. Aan de andere kant is je eigen manier van foto’s maken ook heel belangrijk. Uiteindelijk gaat het erom dat je de instellingen van je iPhone 14 camera zo hebt ingesteld dat jij er goed mee overweg kan. Het is dus vooral een kwestie van proberen! De volgende opties zijn sowieso handig om eens te proberen, en wij leggen je graag uit waarom.

#2 De hoofdcamera van de iPhone 14 Pro is nóg veel beter

Een grote verbetering zit ‘m in de hoofdcamera van de iPhone 14 Pro. Deze is namelijk gepromoveerd van 12 naar 48 megapixel. Hiermee is dit de beste iPhone camera tot nu toe! Je kunt er dus super scherpe foto’s mee maken. Ook is het diafragma van de camera aangepast, waardoor je bij minder licht toch mooie foto’s maakt. Maar de camera van de iPhone 14 Pro heeft nog meer te bieden…

#3 Handig voor groepsfoto’s: de iPhone ultra groothoeklens

De iPhone 14 Pro beschikt over maarliefst 4 camera’s, waaronder een iPhone ultra groothoeklens. Deze groothoeklens op de iPhone 14 Pro zorgt voor scherpere en helderdere foto’s. Ook is de ultra groothoeklens van deze iPhone heel handig om groepsfoto’s en panorama’s mee te schieten. De vernieuwde groothoeklens van je iPhone legt alles met precisie vast. Zo krijg je alles en iedereen goed in beeld!

#4 3x optisch inzoomen met de telelens iPhone 14 Pro

Sta je op een afstandje, maar wil je foto’s maken alsof je slechts één stap verwijderd bent? De vernieuwde telelens op de iPhone 14 Pro zorgt ervoor dat je kunt blijven inzoomen, zonder dat je foto ook maar iets aan kwaliteit verliest. Voor een fantastische close-up hoef je dus enkel maar te tikken. De telelens van de iPhone werkt in de portret-, timelapse- en panoramamodus. De telelens van de iPhone 14 Pro kun je trouwens ook gebruiken als je video’s maakt!

#5 Rasters instellen op je iPhone voor het perfecte shot

De optie ‘rasters’ op de iPhone camera is niet nieuw, maar nog altijd erg handig. Het werkt als volgt: wanneer je een raster instelt op je iPhone, wordt het scherm opgedeeld in 9 vakken. De lijnen helpen je om de compositie van de foto optimaal vast te leggen. Handig, want dit bespaart je later de nodige fotobewerking zoals bijsnijden. Wil je bijvoorbeeld een foto maken van je oma die een ijsje eet, dan is het vaak mooier om deze foto niet recht in het midden te maken, maar in één van de andere vakken. Rasters zorgen er ook voor dat je je iPhone recht houdt wanneer je een foto maakt. Wil je zelf ook rasters instellen op je iPhone? Dit doe je handmatig. Ga naar > instellingen en vervolgens naar > camera. Kies de optie > raster en je bent klaar om de raster van je iPhone camera te proberen!

#6 Weinig licht? Schiet met de nachtmodus van de iPhone 14

Net als zijn voorgangers zijn alle camera’s van de iPhone 14 voorzien van de iPhone nachtmodus. Hiermee kun je heldere foto’s maken wanneer je maar weinig licht hebt. De hoeveelheid licht in de camerasensor wordt aangegeven in lux. Om je een idee te geven: tijdens een heldere dag is er sprake van ongeveer 10.000 lux. Ben je binnen in huis, dan heeft je camera te maken met zo’n 1000 tot 2000 lux. De nachtmodus van je iPhone wordt actief bij lichtomstandigheden van minder dan 10 lux. Dit is te vergelijken met een donkere ruimte of wanneer het ‘s avonds donker is. De nachtmodus van de iPhone camera zorgt ervoor dat je ook in deze omstandigheden nog goede foto’s kan maken. Dit levert perfecte plaatjes op in het donker! De iPhone nachtmodus is bijvoorbeeld erg handig als je foto’s wilt maken tijdens een avondje uit.

#7 Breng een mooie focus aan met de portret functie van de iPhone

Of je nu een foto wilt maken van je favoriete gerecht of van de persoon tegenover je aan tafel: probeer de portret functie van je iPhone eens! Wanneer je een portret op je iPhone maakt, stelt de camera scherp op één object in de foto. De rest van de omgeving verdwijnt naar de achtergrond en wordt iets waziger. Zo kun je perfecte focus aanbrengen met de iPhone portret functie. De optie ‘portret’ op de iPhone bestaat al langer, maar is nog altijd een top feature!

Wat als je iPhone camera niet scherp stelt?

Stel: de camera van je iPhone stelt niet scherp. Wat doe je dan? Het is een inkoppertje, maar check eerst even of er iets is dat de camera blokkeert. Dit kan je telefoonhoesje zijn, maar bijvoorbeeld ook vuil op de lens. Maak de lenzen eens schoon met een microvezeldoek en probeer het nog eens. Stelt de iPhone camera nog altijd niet scherp? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Lees ook: alles over de nieuwe features van de iPhone 14 (Pro).

Gerelateerde artikelen