De beste apps voor fotobewerking op een rij

Leg jij de mooiste plaatjes vast en sta je ook wel bekend als de huisfotograaf van je vrienden en familie? Hoewel niet iedere foto bewerking nodig heeft, kan een kleine aanpassing hier en daar een hoop doen. Een goede foto bewerk app is dan handig om paraat te hebben.

In dit artikel vergelijken we verschillende foto bewerk apps en weet jij na het lezen van dit artikel wat de beste foto bewerk apps zijn. Lees daarnaast ons artikel met 7 fotografie tips voor de beste foto’s en je bent een ware paparazzi! 

Foto’s bewerken op je iPhone

Voordat we alle apps voor je op een rijtje zetten lichten we graag uit dat foto’s bewerken op je iPhone ook een hele goede manier is om je foto’s ietsje meer sjeu te geven. Zo kun je licht en kleur aanpassen, een foto bijsnijden, roteren of spiegelen, filters gebruiken, het perspectief aanpassen en tekst of tekeningen toevoegen aan een afbeelding. Om op deze manier foto’s op iPhone te bewerken heb je geen app nodig, open de foto in de foto-app en kies rechtsboven voor ‘Wijzig’. Succes!

App om je gezicht op foto’s te bewerken: Airbrush

Zonder bewerking zijn jouw selfies vast en zeker al prachtig, maar zijn er foto’s waarvan je je gezicht wil bewerken dan is de app Airbrush een aanrader. Met deze app kun je inzoomen op plekjes, bijvoorbeeld een puistje of bultje, waarna de tool het plekje verwijdert en dezelfde kleur geeft als de rest van je huid. Daarnaast kun je donkere kringen oplichten en delen van je lichaam moeiteloos een kleine aanpassing geven.

App om collages te maken: Canva

Een goede gratis collage app om je favoriete foto’s samen te voegen is Canva. Een foto collage maken in deze app is zo gedaan en er zijn veel verschillende collages om uit te kiezen. De foto collage app is voor iPhone en Android in principe gratis te gebruiken, maar mocht je gebruik willen maken van alle features dan kun je een Pro-abonnement afsluiten. Een collage maken in deze app is zeker aan te raden!

App om foto’s te bewerken: Pixlr

Op zoek naar een goede fotobewerking app? Sla dan Pixlr zeker niet over. Deze app is een goed alternatief voor geavanceerdere programma’s, heel makkelijk te gebruiken én niet geheel onbelangrijk: de fotobewerking app is gratis! Het programma maakt het mogelijk om Android of iPhone foto’s te bewerken door te spelen met licht en donker, filters, het schrappen van voorwerpen of personen, het toevoegen van een bokeh-effect, en praktisch al het andere dat je maar kunt bedenken op dit vlak.

Smile! Dit zijn de beste smartphonecamera’s van het moment

Photo editor app: Snapseed

Deze photo editor app heeft ook filters en veel bewerkingsopties, net als de rest. Waar Snapseed het wint van de rest is het gemak waarmee je foto’s bewerkt. Door te swipen maak je hem donkerder, of vergroot je het contrast, of maak je je kiekje een stuk zonniger. Zo heb je met een paar simpele swipes een Instagram-waardige look. Snapseed is van Google, maar ook beschikbaar als iPhone photo editor. 

Photoshop app: Lightroom

De photoshop app van Adobe mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Lightroom is een wat ingewikkeldere foto bewerk-app, maar als je de tijd neemt om ermee aan de slag te gaan heb je het zó onder de knie. En de moeite loont, want Adobe is niet voor niets onmisbaar voor professionals. De mogelijkheden om je foto aan te passen zijn eindeloos. Je kunt ook presets opslaan: instellingen die je vaak gebruikt om een foto te bewerken. Of de instellingen die je favoriete fotograaf graag gebruikt. Zo krijgt jouw plaatje in enkele kliks dezelfde uitstraling als die van de pro. Deze photoshop app is gratis te gebruiken, maar biedt tegen betaling ook uitbreidingen.

App voor filters: VSCO

De app VSCO is niet alleen handig om te photoshoppen, je kunt je creaties ook meteen delen met andere gebruikers van de app. VSCO is daarnaast een goede filter app met ontzettend veel filters en filterpakketten. Sommige foto filters in de app zijn gratis, en voor een paar euro koop je een volledig pakket. : Er zijn tal van aspecten om je foto mee te kunnen verbeteren: verzadiging, kleurtoon, contrast, witbalans, huidtint en nog veel meer.

Op zoek naar een nieuwe telefoon zodat je de mooiste foto’s kunt schieten? Check het assortiment telefoons van KPN en kies je favoriet uit!

Gerelateerde artikelen