Bingewatcher of selectieve kijker, wie ben jij?

Het liefst het nieuwste seizoen Stranger Things in een lange zit uitkijken, oftewel: verorberen als een zak chips? Of toch liever genieten van een aflevering per keer, zoals een heerlijk stukje donkere chocola? Ontdek wat jouw ‘Netflix’-dieet is: bingewatcher of niet?

Wat is een bingewatcher?

Bingewatcher is een samenstelling van twee Engelse woorden. Namelijk het werkwoord bingen en het woord watcher. Bingen is in feite “iets in grote hoeveelheden achter elkaar consumeren”; van een zak chips tot een serie. Watcher is het Engelse woord voor kijker. Voeg je het samen wordt dat dus iemand die veel en snel een serie verorberd.

Wanneer ben je een bingewatcher?

Volgens onderzoek ben je een bingewatcher als tussen de 2-6 afleveringen van dezelfde serie achter elkaar kijkt. Even helemaal in een verhaal verdwijnen, kan soms heel fijn zijn. Maar onderzoek heeft bingewatchen ook in verband gebracht met negatieve effecten. Vergeet daarom de echte wereld om je heen niet en zet dat scherm af en toe ook even uit!

Bingewatcher of niet, we hebben drie Netflix-diëten weten vast te stellen. Lees snel verder om te zien welk Netflix-gedrag het beste bij jou past!

De zak chips: bingewatchen tot je erbij neervalt

Jouw kijkgedrag is het beste te omschrijven als een zak chips leegeten. Het is veel, het is lekker en het is goed! Je kunt niet wachten tot Netflix in een klap seizoen 3 van Stranger Things lanceert: je wilt het allemaal, het liefst nu!

Jouw perfecte match: Internet en TV

Bij jouw Netflix-dieet past het Internet en TV abonnement perfect. Comfortabele snelheid voor je internet en een compleet TV-pakket voor als je nóg meer wilt bingen. Dankzij de interactieve tv-box switch je gemakkelijk van Netflix naar een van 65 reguliere tv-zenders en weer terug. Jij mist helemaal niets meer!

Nog één aflevering

Wist je dat Netflix met opzet binge-waardige series maakt? Uit onderzoek van verschillende universiteiten blijkt dat bijna elke Netflix-serie een hook aflevering heeft. Na het zien van de aflevering ben je hooked en wil je meer! Zo is de topserie Breaking Bad al na aflevering 2 bingeworthy.

De pure choco: een per keer, volop genieten

Jij gaat voor topkwaliteit; écht genieten. Als een heerlijk stukje donkere chocola dat langzaam smelt op je tong. Jij wilt elk detail in je opnemen, ook op je televisie. Jij binget niet, nee, nee, één aflevering per keer is voldoende. En dan vol spanning wachten op de volgende episode. Heerlijk!

De espresso-to-go: het moet vooral snel zijn!

Jij hebt geen tijd om lang uitgerekt op de bank een heel seizoen Stranger Things te kijken. Jij kijkt onderweg een aflevering of even snel terwijl je druk in de weer bent in de keuken. Druk, druk, druk, jij hebt altijd wel iets te doen. Jouw Netflix-dieet is daarom een espresso to go.

Jouw beste match: Glasvezel en iTV app!

Voor jou dan ook geen poespas! Jouw beste match voor thuis is glasvezel. Hiermee krijg je het snelst mogelijke internet en een topverbinding voor je televisie. Onderweg kijk je lekker series via de iTV en Netflix app.

Beter series kijken bij KPN

Met een internet en tv-pakket van KPN haal jij het beste netwerk in huis. Zo kijk je nog beter series! Of je nu via Netflix je favoriete serie checkt of een leuke serie uit meer dan 65 kanalen kiest. Met KPN haal jij het beste mogelijke in huis!

Gerelateerde artikelen