Van glasvezel terug naar kabel: kan dat?

Internetten met de snelheid van het licht? Dat kan met glasvezel. Steeds meer Nederlanders zijn aangesloten op dit gloednieuwe, superstabiele en snelle netwerk. Overstappen is makkelijk, maar wat als je terug wilt? Kun je van glasvezel terug naar kabel of coax? Krijg hier het antwoord op deze vraag.

Van glasvezel naar coax?

Gaat KPN glasvezel aanleggen in jouw wijk? Te gek! Daarmee krijgt het internet bij je thuis met de overstap van coax op glasvezel een behoorlijke boost. Jouw voordeel? Je internetsnelheid wordt niet beïnvloed door hoeveel buren online zijn, uploaden gaat sneller en de verbinding is stabieler. Uit onderzoek van De Consumentenbond blijkt dat glasvezel veel minder storingen heeft dan coax-internet. Zo hapert het streamen van je favoriete serie geen moment. Vergelijk je glasvezel van KPN versus Ziggo coax-internet? Dan heb je met glasvezel de betrouwbaardere verbinding waarbij uploaden sneller gaat.

Merk je sinds de overstap van coax naar glasvezel nog geen verschil? Dat is niet de bedoeling. Daarom helpen we je graag om de juiste kabels in huis aan te sluiten. Op die manier kun je thuisnetwerk de gloednieuwe glasvezelverbinding omzetten in supersnel en stabiel (draadloos) internet in én om je huis. Je nieuwe glasvezelverbinding werkt dan zoals ‘ie moet werken. Je zult zien dat je daarna niet van glasvezel naar coax wilt.

Kun je van glasvezel terug naar kabel?

Ben je overgestapt op glasvezel van KPN, maar heb je heimwee naar je oude, vertrouwde kabelverbinding van je vorige provider? Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld het verschil nog niet direct merkt. Bij KPN kun je niet overstappen van glasvezel op coax of kabel, want wij gebruiken deze netwerken niet. Je moet dan overstappen naar een andere provider. Dit kan alleen als je woning nog is aangesloten op coax of kabel en een provider via dit netwerk op jouw adres abonnementen aanbiedt. Het is slimmer om contact met ons op te nemen, want wij kunnen je helpen het netwerk thuis te verbeteren. Je merkt dan wél het verschil tussen glasvezel en je vorige netwerk. Goed om te weten: glasvezel is niet duurder dan kabel of coax. Dat hoeft dus geen reden te zijn om van glasvezel terug naar de kabel te gaan!

We raden je het af om van glasvezel terug naar de kabel te gaan. Met glasvezel gebruik je niet de analoge coax-kabel, maar gloednieuwe digitale UTP-kabels. Dit zijn de beste kabels om supersnel data over te brengen. Daarom is met glasvezel 1000 Mbit internet mogelijk. Zo heb je altijd genoeg bandbreedte. Ook als je op je werkcomputer een groot bestand uploadt, je op de tv een serie in 4K streamt en iemand boven online aan het gamen is.

Wil je van glasvezel terug naar kabel van een andere provider? Dan heb je deze voordelen niet meer. Goed om te weten: elk jaar stijgt het dataverbruik van Nederland en alleen glasvezel heeft genoeg bandbreedte om jouw stijgende dataverbruik aan te kunnen.

3 unieke voordelen van glasvezel

Twijfel je nog om over te stappen op glasvezel? Hieronder staan je drie unieke voordelen van glasvezel.

Net zo snel up- als downloaden

Alleen een hoge downloadsnelheid is niet meer genoeg. Uploaden wordt steeds belangrijker. Bijvoorbeeld omdat we steeds vaker thuiswerken en we videobellen met collega’s. Met glasvezel gaat uploaden even snel als downloaden. Zo is werken in de online omgeving van je werkgever een fluitje van een cent. Ook als je met grote bestanden werkt.

Hoge betrouwbaarheid

Glasvezel is het nieuwste netwerk van Nederland met bewezen kwaliteit. Het heeft het laagste storingspercentage en je snelheid is niet lager als de hele buurt ook online is. Omdat het netwerk gloednieuw is, is er ook weinig onderhoud. Je verbinding valt dus niet opeens weg als een monteur in de wijk bezig is met het netwerk.

Hoge bandbreedte

Steeds meer apparaten in je huis zijn online. Ga maar na: je werkt op je laptop, streamt een serie op je tablet en op je telefoon verstuur je foto’s naar vrienden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je slimme thermostaat en verlichting. Hierdoor stijgt elk jaar het dataverbruik. Alleen glasvezel heeft genoeg capaciteit om al je apparaten stabiel en snel internet te bieden. Niet alleen nu, maar al helemaal in de toekomst.

Heb je nog geen glasvezel, maar ben je benieuwd of het voor jou beschikbaar komt? Doe de 
glasvezel postcodecheck! Wie weet haal jij dan straks deze unieke voordelen in huis!

Gerelateerde artikelen