Glasvezel aanleggen: hoe werkt dat?

Wij regelen het voor je

Met glasvezel heb jij supersnel internet overal in huis. Benieuwd hoe dat kan? Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe wij ons glasvezel netwerk aanleggen in Nederland.

Bestel Glasvezel Internet Al klant bij ons?
Monteur naast de meterkast bij een glasvezelpunt

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

We leggen steeds meer glasvezel aan. Benieuwd hoe dat werkt? We leggen het je graag uit. Het proces begint buiten bij jou in de wijk. En eindigt bij jou thuis, in de meterkast. Hieronder lees je het stap voor stap.

We maken een plan

Voordat we bij jou glasvezel aanleggen, maken we een plan voor jouw buurt. Samen met onze aannemer plannen we de werkzaamheden en maken we afspraken met de gemeente. Als we starten met de aanleg krijg je van ons een brief thuis gestuurd.

We sluiten je woning aan

Glasvezel aanleggen in huis. Hoe dat werkt? We maken een afspraak met je om het glasvezel door te trekken tot je meterkast. Onze monteur graaft de kabel op bij de voordeur en zorgt dat deze via de kruipruimte of kelder aangesloten wordt in je meterkast.

Voorbereiding gestart

We komen bij je langs om de beste plek voor de glasvezelaansluiting te kiezen. Vaak is dat de meterkast, of de plek waar ook andere kabels je huis binnenkomen.

Activeer glasvezel

Gefeliciteerd! Je woning is nu aangesloten op glasvezel. Het enige wat je nog moet doen is een glasvezelabonnement afsluiten. Dan kan je genieten van ons supersnelle en stabiele glasvezel netwerk.

Wil je meteen online zijn na de aansluiting? Bestel dan alvast vooruit.

Glasvezel in je straat

We leggen glasvezel aan in je straat. Dit gaat onder de grond, dus daar moeten we voor graven. Voordat we beginnen met het openbreken van de stoep, krijg je van ons een bericht met informatie over de werkzaamheden. Aan het einde van de dag is de stoep weer dicht en laten we alles netjes achter.

We zetten ons kopernetwerk uit

Is er glasvezel beschikbaar op jouw adres? Dan zetten we stap voor stap ons kopernetwerk uit. En ons glasvezelnetwerk aan. Glasvezel is een duurzame keuze voor nu en voor in de toekomst.

Hoe lang duurt glasvezel aanleggen in huis?

Om glasvezel aan te leggen moeten we een stuk van de straat openmaken. Maar geen zorgen, dit is zo gedaan. In de ochtend maken we de straat open en aan het einde van de dag maken we hem weer dicht. Zo heb jij er zo min mogelijk last van. Daarna hoef je alleen nog maar een afspraak te maken met ons om glasvezel aan te leggen in je huis. Ook dat is zo gepiept. Vanaf de straat trekken we een kabel naar je woning. Dit duurt niet langer dan 4 uur.

Heb je glasvezel vooruit besteld? Dan ben je gelijk online.

Nog geen Glasvezel van KPN? Bestel het hier.

Werkman is een kabel aan het ingraven

Moet ik glasvezel laten aanleggen?

Ja, dat raden wij wel aan. In de toekomst gaat iedereen over op glasvezel. Dan zetten we het kopernetwerk stap voor stap uit. Met glasvezel ben je dus helemaal voorbereid op de toekomst. Zo geniet je van razendsnel en superstabiel internet.

Wil je later alsnog een glasvezelaansluiting? In sommige gevallen betaal je dan een eigen bijdrage. Ook daarom is het slim om je woning alvast aan te laten sluiten op glasvezel. Je kan altijd later beslissen of je ook een abonnement neemt.

Lees meer over Glasvezel