Glasvezel aanleggen: wat kost dat?

Met glasvezel geniet je van razendsnel én betrouwbaar internet. Wie wil dat nu niet? Voordat je hiervan gebruik kunt maken moet je woning worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maar wat kost dat? Je leest het hier!

Wat kost het aanleggen van glasvezel?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wanneer je glasvezel laat aanleggen door KPN Netwerk, is dat helemaal gratis! Tenminste, jij hoeft hier zelf niks voor te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Glasvezel is (binnenkort) beschikbaar op jouw adres. Wil je weten of jij al toegang hebt, of ben je benieuwd wanneer jouw wijk aan de beurt is? Doe dan de Glasvezel Postcodecheck.
  2. Je geeft KPN op tijd toestemming om jouw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Let op: doe dit voordat de werkzaamheden in jouw straat beginnen, anders moet je mogelijk alsnog betalen. Wij sturen je hierover van tevoren een brief.

Is glasvezel beschikbaar in jouw wijk en heb je op tijd toestemming gegeven? Dan brengen onze servicemedewerkers de kabel vanaf de straat bij jouw woning naar binnen en sluiten ze je kosteloos aan op het KPN glasvezelnetwerk. Ligt er al glasvezel op jouw adres? Dan kun je jouw modem zelf aansluiten op ons netwerk. Hoe dat moet, lees je in ons glasvezel stappenplan

Lees ook: 5 grote voordelen (en nadelen) van glasvezel 

Hoe lang duurt het aanleggen van glasvezel?

Voor het aanleggen van glasvezelkabels wordt een deel van de straat opengemaakt. Gelukkig is het aanleggen zo gepiept! In de ochtend maken we de straat open en aan het einde van de dag maken we hem weer dicht. Op deze manier beperken we de overlast tot een minimum. 

Is het aansluiten op glasvezel verplicht?

Aansluiten op glasvezel is niet verplicht, maar we raden het zeker aan! Ten eerste natuurlijk omdat glasvezel zorgt voor sneller en stabieler internet. Daarnaast wordt glasvezel op den duur de norm en wordt het oude (koper)netwerk uitgeschakeld. Wil je dan alsnog overstappen? Dan moet je waarschijnlijk wél betalen. Laat daarom glasvezel gratis aanleggen door KPN Netwerk. Zo geniet jij binnen de kortste keren van alle voordelen van glasvezel internet!

Lees hier alles over glasvezel! 

Gerelateerde artikelen