Zo gebruik je een liedje als eigen ringtone op je iPhone

Hoewel je iPhone wordt geleverd met diverse ringtones, zijn ze nou niet heel spectaculair te noemen. Waar je vroeger gemakkelijk een eigen ringtone kon instellen met een liedje, lijkt dat tegenwoordig bijna onmogelijk. iOS biedt het niet standaard aan, maar dat wil niet zeggen dat het ook niet kan. Een eigen ringtone gebruiken, kan namelijk wél. Een ringtone instellen op je iPhone doe je zo.

Kies een liedje

Als eerst open je iTunes op je MacBook of PC. Je zoekt het liedje uit die je als eigen ringtone wilt gebruiken voor op je iPhone. In de afspeelbalk kijk je vervolgens welk moment het allerbeste stuk is uit het liedje. Luister ook even of je tevreden bent met de 40 seconden daarna. Een ringtone bestaat namelijk uit maximaal 40 seconden.

Kort de muziek in

Heb je de perfecte starttijd gevonden? Dan is het tijd om de muziek ook echt in te korten. Dit doe je door met de rechtermuisknop op het lied te klikken. Dan zie je een menu verschijnen waar ‘Info nummer’ staat. Klik daarop en ga naar het tabblad Opties. In het tabblad Opties heb je de mogelijkheid om een start- en stoptijd aan te geven.

Bestand opslaan

Klik nu bovenaan het venster op Archief en kies Converteer > Maak AAC-versie aan. Je selectie wordt dan als nieuw audiobestand opgeslagen. Je ziet nu dat het lied dubbel in de bibliotheek verschijnt. Zorg ervoor dat het originele bestand wordt teruggezet. Dat doe je door weer naar de ‘Opties’ tabblad te gaan en de start- en stoptijd uit te zetten.

Van .m4a naar .m4r

Klik met de rechtermuisknop op het verkorte lied en kies ‘Toon in Finder’. Selecteer het bestand, druk op Enter en verander de extensie ‘.m4a’ naar ‘.m4r’. Bevestig in het pop-upvenster ‘Gebruik .m4r’.

Verplaats naar telefoon

Koppel je iPhone aan iTunes op je laptop en klik op het telefoonicoon dat rechts van de drie puntjes staat. Selecteer vervolgens in de linker kolom de optie Tonen. Selecteer de nieuwe ringtone en synchroniseer deze met je iPhone.

Eigen ringtone instellen

Nu staat je eigen ringtone op je telefoon. In de Instellingen van je iPhone kun je je nieuwe ringtone bovenaan de lijst terugvinden. Ga naar Instellingen > Horen en voelen en selecteer Beltoon. Druk erop om hem als algemene ringtone te gebruiken. Klaar is Kees: je hebt nu een nieuwe ringtone! En dat zonder de standaard iOS-functies op je telefoon.

Of je nu een iPhone SE of iPhone 12 hebt, het werkt met elke iPhone. Dus wil je graag een persoonlijke ringtone, dan doe je dat nu heel gemakkelijk zelf.

Wil je de nieuwste iPhone om een ringtone op te kunnen zetten? Bekijk dan de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max.

Gerelateerde artikelen