Hoe kun je Fortnite spelen op je telefoon?

Het populaire spel Fortnite is al een tijdje beschikbaar om op smartphones te spelen. Maar hoe download je het battle royale spel als het niet in de Play Store staat? We leggen uit hoe je Fortnite kunt downloaden voor Android en iOS, zodat jij een Victory Royale kunt halen op je telefoon!

Waarom staat Fortnite niet in de Play Store?

De maker van Fortnite, Epic Games, heeft een conflict met Google. Epic Games wil zelf de betalingen regelen, en Google wil dat ze de betalingen via de Play Store doen. Daardoor is Fortnite niet meer in de Play Store te downloaden. Fortnite is ook niet in de store van Apple te vinden. Maar met een Xbox Gamepass of GeForce kun je de game toch op je toestel installeren.

Wat is Fortnite mobiel?

Fortnite voor mobiele telefoons is eigenlijk hetzelfde als Fortnite op PC of console. Je speelt hetzelfde spel, met dezelfde regels en hetzelfde doel, maar alleen tegen andere spelers op mobiel. Overigens is het wel mogelijk om op je Samsung tegen spelers op een PC of console te spelen via de Epic Games App. 

Lees ook: Online gamen doe je met glasvezel internet

Hoe speel je Fortnite op de iPhone?

Voor iPhones is het momenteel niet mogelijk om Fortnite te spelen. Wel is er hoop aan de horizon voor iOS gebruikers. Nvidia is een versie van Fortnite aan het testen voor de game-streaming dienst GeForce Now. Heb je interesse om deze versie te testen? Dan kun je je aanmelden via de website van Nvidia. Het is ook mogelijk om Fortnite te spelen via Xbox Gamepass. Zo doe je dat:

  • Open Safari op je apparaat en ga naar xbox.com/play.
  • Log in op de website.
  • Tik onderaan het scherm op het pictogram met een pijltje omhoog.
  • Selecteer de optie "Toevoegen aan beginscherm". Er verschijnt nu een icoon voor Cloud Gaming en een URL.
  • Tik op "Toevoegen" in de rechterbovenhoek. Je hebt nu een browser-app gemaakt op je startscherm.
  • Tik op het app-icoon en log opnieuw in.
  • Vanaf dit punt ben je ingelogd en kun je de app gebruiken.
  • Start Fortnite vanuit de app en begin met spelen.

Hoe speel je Fortnite op Samsung telefoons?

Heb je een Samsung? Download dan de Epic Games-app in de Galaxy Store. Epic Games is de ontwikkelaar van de game. Via hun app download je dan Fortnite. Via de Epic Games app krijg je ook je updates. 

Hoe download je Fortnite op Android telefoons?

Als je een andere smartphone met Android hebt, download je het spel via de site van Fortnite. Als je je aanmeldt op fortnite.com/android krijg je een link via de e-mail. Via die link kun je het spel downloaden en installeren. 

Op welke telefoons kun je Fortnite spelen?

Fortnite is een zware game. Om het te spelen zonder haperen heb je wel een krachtige smartphone nodig. Een Samsung Galaxy S21 Ultra bijvoorbeeld, die is lekker snel en heeft een mooi groot scherm. Of ga voor een meer betaalbare smartphone die ook een snelle processor heeft: de Xiaomi 12.

Lees ook: De beste game telefoons

Gerelateerde artikelen