Kadootje van KPN: Kijk gratis 5 topfilms in september!

Goed nieuws voor jou als klant van ons: deze maand kijk je gratis naar 5 topfilms, óók als je het Pluspakket niet hebt! Kies uit de volgende titels, of kijk ze gewoon allemaal!

Druk 

De Deense film Druk heet in het buitenland Another Round. ‘Druk’ is namelijk de Deense term voor ‘bingedrinken’. De film, die in 2021 de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won, is geregisseerd door Thomas Vinterberg en in de hoofdrol zien we Mads Mikkelsen. Hij speelt Martin en met 3 vrienden doet hij een experiment. Zij denken namelijk dat het elke dag drinken van een kleine hoeveelheid alcohol leidt tot een fijner leven en geestverruimend kan werken. Maar het is natuurlijk maar de vraag hoelang zoiets goed blijft gaan…  

Key House Mirror 

Deze ontroerende Deense film gaat over Lily en Max. Ze zijn al meer dan 50 jaar getrouwd en leven samen in een verpleegtehuis, omdat Max veel zorg nodig heeft. Lily heeft haar hele leven aangepast, maar verlangt eigenlijk naar wat spanning en intimiteit. Als er een man naast hen komt wonen, is Lily direct weg van zijn levenslust. Maar haar familie en medebewoners zijn minder enthousiast over hem. Durft Lily eindelijk voor haar eigen geluk te gaan?  

Minari 

Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. 

The Paradise Suite 

In deze Nederlandse film zijn 5 verhaallijnen met elkaar verbonden. We volgen 6 migranten die al dan niet vrijwillig in Amsterdam wonen. Ze lijken in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben, maar zullen elkaars levens toch enorm beïnvloeden. The Paradise Suite is een donkere film, met thema’s als mensenhandel, vluchtelingenleed, oorlogsmisdaden, gedwongen prostitutie en kinderverwaarlozing. Geen luchtige film voor even tussendoor dus, maar wel zeer de moeite waard! 

Dogville 

Dogville van regisseur Lars von Trier is zeker geen standard film. Het decor bestaat namelijk uit een lege studiovloer met krijtstrepen, die aangeven waar de scène zich afspeelt. Zeker even wennen in het begin, maar laat je er niet door afschrikken. Het verhaal, over de voortvluchtige Grace (Nicole Kidman) die wordt opgenomen in een dorpsgemeenschap en in ruil daarvoor vreselijke taken moet uitvoeren, is namelijk wel erg goed. 

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de 5 films in je tv-menu! 

Gerelateerde artikelen