Grand Prix van Japan live kijken bij KPN

Op zondag 9 oktober gaan de lampen uit voor de Formule 1 grand prix van Japan. Dat betekent vroeg je bed uit (start om 07:00 uur) om te zien hoe onze landgenoot Max Verstappen probeert zijn aanstaande wereldtitel te verzilveren. Na de race in Japan staan er nog 4 races op de Formule 1 kalender. Met 104 punten voorsprong en nog 130 punten te verdelen, wordt kampioen worden in het thuisland van motorleverancier Honda waarschijnlijk lastig. Maar na zo’n knotsgekke race als in Singapore, is natuurlijk alles mogelijk.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de Grand Prix van Japan?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Japan starten.

Vrijdag 7 oktober 2022:

05.00 uur    F1 GP Japan: vrije training 1 (met de Viaplay app)

08.00 uur    F1 GP Japan: vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 8 oktober 2022:

05.00 uur    F1 GP Japan: vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

08.00 uur    F1 GP Japan: kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 9 oktober 2022:

07.00 uur    F1 GP Japan: race (zender 225 of de Viaplay app)

Goed om te weten over de race in Japan

Wist je dat het circuit Suzuka ontworpen is door de Nederlander Hans Hugenholtz in opdracht van het Japanse automerk Honda? Suzuka is een circuit dat bekend staat om snelle bochten en lange stukken. In totaal zijn er 18 bochten, 12 bochten hiervan worden genomen met een gemiddelde snelheid van wel 200 kilometer per uur. Hoogtepunt is bocht nummer 16, genaamd 130R, een zeer snelle bocht waarna de coureurs even later vol in de ankers moeten voor een scherpe chicane. De Japanse grand prix heeft al sinds 1986 een vaste plaats op het programma en vrijwel altijd wordt het legendarische circuit Suzuka bezocht. Na de flinke regenbuien in Singapore, zijn we vol spanning om te zien of het in Japan droog blijft of ook gaat regenen.

Gerelateerde artikelen