ESPN trapt in augustus af met het nieuwe voetbalseizoen

Het EK voetbal is nog maar net voorbij of we maken ons alweer op voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Op vrijdag 13 augustus 2021 trappen Heerenveen en het onlangs gepromoveerde Go Ahead Eagles af voor een nieuw seizoen in de Nederlandse Eredivisie. Jij kunt het allemaal live volgen met de zenders van ESPN. In dit blog lees je wat je allemaal kunt kijken bij ESPN.

Afgelopen jaar ging Ajax er met de titel vandoor. PSV, AZ, Vitesse, Feyenoord en Utrecht streden om Europees voetbal, en zullen er alles aan doen om de landskampioen uit Amsterdam dit jaar te verslaan. Dankzij ESPN zit jij ook dit jaar weer eerste rang om het Eredivisie voetbal te volgen. Maar je kijkt nog veel meer met ESPN. Zo is er ook live aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie, het KNVB Bekertoernooi, internationaal voetbal en de grote Amerikaanse sportcompetities.

ESPN nu ook beschikbaar in Ultra HD

Voor de start van het Eredivisie seizoen komt ESPN met goed nieuws. Je kijkt de voetbalwedstrijden uit de Nederlandse competitie nu in Ultra HD! De zender ESPN UHD zit in het 4K pakket bij KPN, je vindt de zender op kanaal 694. ESPN zendt zowel op zaterdag als zondag 1 live wedstrijd uit in UHD. De wedstrijden zijn gelijk aan hetgeen er wordt uitgezonden op ESPN kanaal 14 (dat gratis in het basispakket zit). Wanneer er op het ESPN Ultra HD kanaal geen live wedstrijden te zien zijn, zullen wedstrijden herhaald worden en hoogtepunten in Ultra HD getoond worden. Om de zender te kijken heb je het 4K pakket nodig en een tv die geschikt is voor Ultra HD beelden.

Het 4K Pakket kun je aanvragen door contact op te nemen met de KPN klantenservice of langs te gaan in de KPN winkel bij jou in de buurt.

* ESPN UHD is niet in 4K (2160p), maar geeft in Full HD (1080p) een meer realistische weergave. Het beschikt over meer lichtniveau ’s (High Dynamic Range. HDR HLG), betere kleuren (wide color gamuth 2020), en meer beelden per seconde (50 frames/seconde) dan de uitzendingen op ESPN (kanaal 14). Het mag om deze reden dan ook Ultra HD genoemd worden.

Live het Eredivisie seizoen 2021 – 2022 volgen

Het afgelopen jaar was een bijzonder seizoen in de Nederlandse competitie, zonder toeschouwers op de tribune. Gelukkig konden we met ESPN alle wedstrijden in de Eredivisie op de voet volgen. Ook dit voetbalseizoen staat ons weer veel live voetbal te wachten. Al in oktober krijgen we de ontmoeting tussen de nummer 1 en 2 van vorig jaar, Ajax en PSV, voorgeschoteld. Dan zien we gelijk of de versterkingen van PSV het op kunnen nemen tegen de geoliede machine van Ajax. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar alle nieuwe trainers en spelers. Hoe gaat Arne Slot het bijvoorbeeld doen bij Feyenoord? En welk team vindt dit jaar de aansluiting met de topteams? Je volgt het allemaal live bij ESPN.    

Volg het Europese voetbal

Er is naast de Eredivisie nog veel meer voetbal te kijken bij ESPN. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de Keuken Kampioen Divisie en het KNVB Bekertoernooi. Maar ook het internationale voetbal volg je bij ESPN. Zo worden er live wedstrijden uitgezonden uit de UEFA Europa League, de nieuwe UEFA Conference League en volg je het voetbal uit de Major League Soccer en Copa Libertadores.

Nog veel meer sport

Wil je een keer wat anders kijken dan voetbal? Ook dan zit je goed bij ESPN. Je kijkt namelijk ook tennis, basketbal of ijshockey. Zo kun je de wedstrijden volgen uit het WTA-tennis en de grote Amerikaanse sportcompetities MLB, NFL en NHL.

Hoe kijk je ESPN bij KPN?

Je kunt ESPN kijken KPN TV via de zender ESPN op kanaal 14, deze zender zit in ons basispakket. Op deze zender kijk je een selectie van wedstrijden uit de Nederlandse voetbalcompetities en kijk je het laatste sportnieuws op ESPN Vandaag.

Wil je alle wedstrijden in de Eredivisie live volgen en alle sporten op de voet volgen? Neem dan het ESPN compleet pakket. Met dit pakket kijk je alle bovengenoemde sporten op 4 zenders.

Vanaf 2 augustus 2021 wijzigt ESPN van 6 zenders naar 4 zenders. Deze wijziging betekent niet dat er minder sport wordt aangeboden, de programmering van de zenders is in het vervolg beter op elkaar afgestemd. 

Zo bestel je ESPN Compleet bij KPN

Je bestelt ESPN Compleet makkelijk samen met KPN Internet en TV. Ben je al klant? Voeg ESPN Compleet dan toe aan je abonnement.  

Bestel ESPN Compleet

Gerelateerde artikelen