Kijk het EK voetbal in 4k én HDR!

Op 11 juni 2021 is het zover: dan start het EK voetbal. Als trotse partner van de KNVB zitten we er he-le-maal klaar voor! En ook al wordt het EK dit jaar net iets anders dan andere jaren, KPN zorgt ervoor dat je het voetbalspektakel thuis kunt beleven alsof je in het stadion zit: in 4K met HDR! Lees verder om te zien of jouw tv-ontvanger geschikt is om het EK in 4K te kijken.

Kan ik het EK in 4K kijken?

Heb je een tv-ontvanger met de code VIP5202 of ZXV8001? En is jouw internetsnelheid hoog genoeg voor 4K? Dan krijg je toegang tot het speciale NPO1 4K kanaal op 690. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een tv die 4K ondersteunt. Je hoeft hiervoor niet het 4K pakket te hebben.  

Het 4K kanaal werkt vanaf 11 juni. De makkelijkste manier om te zien of jij toegang hebt tot het 4K kanaal is om vanaf 11 juni te zappen naar kanaal 690. Heb je geen 4K tv-ontvanger? Kijk dan EK op kanaal 1. We doen ons uiterste best om in de toekomst nóg meer KPN klanten de kwaliteit van 4K te laten ervaren.

Vier keer scherper

4K staat voor de 4 keer hogere resolutie dan Full HD. Ter vergelijking: Full HD heeft zo’n 2 miljoen pixels, 4k heeft er tenminste 8 miljoen. Een hogere pixeldichtheid betekent meer details, dus een nog betere kijkbeleving. Daarnaast ondersteunt KPN met het 4K kanaal ook HDR. Dit staat voor High Dynamic Range, wat een hoger kleurcontrast betekent. Hierdoor zien tv-beelden er veel natuurlijker uit. Kortom, tel 4K en HDR bij elkaar op, en je hebt de ultieme kijkbeleving te pakken in je huiskamer!

Veel gestelde vragen over het EK in 4K en HDR

Dat kan te maken hebben met je internetsnelheid. Om 4K te kunnen kijken, heb een internetverbinding nodig die hoog en stabiel genoeg is. Het kan zijn dat er op jouw adres niet voldoende bandbreedte is. Wat dan wel werkt is het NPO1 HDR kanaal op 109. Dat is speciaal voor klanten met de juiste apparatuur, maar met een lagere internetsnelheid. Dat heeft niet de hoge resolutie van 4K, maar wel het verbeterde kleurcontrast van HDR.

De NPO heeft ons laten weten dat je haperingen kunt ervaren op de kanalen 109 en 690. Uiteraard proberen wij en de NPO dit zoveel mogelijk te voorkomen. Ervaar je tijdens een wedstrijd problemen? Probeer dan eerst de gebruikelijke oplossingen. Controleer de instellingen, doe een herstart van de tv-ontvanger of een reset. Heeft dat niet geholpen? Schakel dan over naar de reguliere uitzending op NPO1.

Helaas heeft onze klantenservice geen oplossing voor dit probleem, omdat zij niets kunnen wijzigen aan het beeld.  

Nee, de iTV App en iTV online ondersteunen geen 4K en geen HDR.

Nieuwe klanten ontvangen ten minste 1 VIP5202 tv-ontvanger. Als je internetsnelheid hoog genoeg is voor 4K en je een 4K tv hebt, dan werkt kanaal 690 voor jou en kun je in 4K kijken.
Nee, je hoeft niet onze extra 4K pakket te hebben. Als je de goede apparatuur in huis hebt, én voldoende internetsnelheid voor 4K, dan zorgen wij ervoor dat het kanaal zichtbaar is. Je hebt natuurlijk wel een tv nodig die 4K ondersteunt.

Gerelateerde artikelen