3 nieuwe mogelijkheden voor Vast Bellen van KPN

Weet je nog dat de eerste telefoon bij jou thuis kwam? Bellen met een vast telefoonnummer is tegenwoordig heel normaal, maar vroeger was het bijzonder. De enige telefoon hing vaak in de gang en als hij rinkelde keek je elkaar aan om te zien wie er op zou nemen. Met de komst van het internet is telefoneren steeds makkelijker en normaler geworden. Bovendien zijn er veel meer mogelijkheden voor het bellen. Onlangs hebben we dan ook 3 nieuwe functies toegevoegd. Vanaf nu kun je zelf telefoonnummers doorschakelen, een inkomend telefoonnummer blokkeren of voicemailbericht doorsturen naar je e-mail. In dit blog lees je hoe het werkt.

Tip: dit blog gaat over bellen met een vast telefoonnummer. Heb je alleen een mobiele telefoon? Lees dan onze blogs over mobiel.

1. Een inkomend telefoonnummer blokkeren

Je bent vast wel eens gebeld door een telefoonnummer waarop je niet zat te wachten. Vaak gaat het om telefonische overlast. Je kon al anonieme telefoonnummers of telefoonnummers met een bepaald netnummer blokkeren. Vanaf nu kun je zelf kiezen welk inkomend telefoonnummer je wilt blokkeren.

Dit doe je makkelijk in de MijnKPN app. Open de app en ga naar de tab ‘Vast Bellen’. Kies voor ‘Telefooninstellingen’ en ga naar ‘Nummer blokkeren’ om het door jou gewenste telefoonnummer te blokkeren. Om een nummer te blokkeren moet je ook het netnummer toevoegen.

2. Telefoonnummer doorschakelen naar ander nummer  

Wist je dat je tegenwoordig ook telefoonnummers kunt doorschakelen naar een ander nummer? Handig als je een belangrijk telefoontje verwacht. Je kunt doorschakelen makkelijk aan- of uitzetten in MijnKPN. Je kunt daar bijvoorbeeld instellen na hoeveel keer overgaan de telefoon  doorgeschakeld moet worden.

Voorheen was het zo dat je alle telefoonnummers doorschakelde naar een ander nummer. Vanaf nu kun je ook 1 telefoonnummer doorschakelen. Nadat het telefoonnummer heeft gebeld kun je in MijnKPN aangeven dat het in het vervolg doorgeschakeld moet worden. Je kunt dit met maximaal 32 nummers doen. Hier lees je meer over het doorschakelen van de vaste telefoon.

3. Voicemail doorsturen naar je e-mail

Wil je nooit meer een Voicemail bericht missen? Met een vast telefoonnummer kun je voicemail berichten doorsturen als MP3-bestand naar een e-mailadres. Hierdoor kun je overal en op ieder moment je Voicemail beluisteren.

Je zet dit makkelijk zelf aan in MijnKPN: open de MijnKPN App, kies voor Vast Bellen en daarna  Telefooninstellingen. In het onderdeel ‘Voicemail naar mail’ kun je het doorsturen aanzetten.

Nog een laatste voordelige tip

Naast de bovenstaande 3 nieuwe mogelijkheden voor de vaste telefoon, hebben we nog een extra tip. Bel jij regelmatig met de vaste telefoon? Dan is het vaak voordelig om een voordeel abonnement aan te zetten. Kies bijvoorbeeld voor BelOnbperkt Nederland, daarmee bel je 24 uur per dag onbeperkt naar vaste en mobiele telefoonnummer in Nederland. Wil je ook onbeperkt naar het buitenland bellen? Met BelOnbeperkt Altijd bel je naar vaste en mobiele telefoonnummer in ruim 80 landen.

Gerelateerde artikelen