Je hoeft niet bij elkaar te zijn om samen te zijn

Ondanks alle zorgen weten we met z’n allen het dagelijks leven zo goed als mogelijk voort te zetten. Ontzettend veel mensen dragen bij en helpen deze crisis te bezweren. Nederland voelt meer verbonden dan ooit. We hebben 5 extra tips hoe je verbonden kunt blijven met je vrienden en familie.


1. Blijf elkaar zien via beeldbellen

Er zijn veel verschillende apps en programma's waarmee je elkaar kunt bellen met beeld. WhatsApp is daarvan een hele bekende. Bel elkaar met of zonder beeld. Doe je dit terwijl je verbinding hebt met je wifi dan is dit ook nog eens kosteloos.
Download WhatApp via de Play Store (Android) of App Store (IOS).

Heb je een dag minder gespreksstof? Download dan de gratis app Houseparty. Hiermee kun je beeldbellen en tegelijkertijd een spelletje met elkaar spelen. Zo heb je toch gezelschap en met een spelletje ontstaan de gesprekken vanzelf.
Download Houseparty via de Play Store (Android) of App Store (IOS).

Je kunt natuurlijk ook beeldbellen via een groter scherm zoals je tablet of de laptop. Op de laptop kun je programma's gebruiken als Google Hangouts Meet of Skype.


2. Stuur een kaartje met Cor-Omapost

Dit initiatief is opgezet om het contact met ouderen te stimuleren. Stuur een persoonlijk kaartje via Cor-Omapost en tover een glimlach op het gezicht van je opa, oma of iemand anders die je momenteel niet kan opzoeken.


3. Stuur eens een bloemetje

Stuur je liever een bloemetje? Met BloomPost stuur je gemakkelijk een bloemetje terwijl je thuis op de bank zit. Je vrienden en familie zullen blij verrast zijn als ze dit brievenbus pakketje zullen ontvangen. Tegelijkertijd steun je de bloemteelt ook een beetje. De bloemen zijn goed verpakt waardoor de bloemen altijd vers zijn bij ontvangst.


4. Offline contact

Er zijn talloze manieren om ook zonder internet contact met elkaar te houden. Loop eens bij een bekende langs en zwaai even door het raam. Doe een brief in de bus of help een hulpbehoevende bijvoorbeeld met het wassen van de ramen. Er zijn tal van manieren om elkaar toch even contact te hebben.


5. Doe iets voor een onbekende

Je kent ongetwijfeld wel iemand die niet een heel groot netwerk heeft. Zo zijn er wel meer mensen. Doe daarom ook eens iets voor een onbekende. Vraag bijvoorbeeld eens of je een boodschap kunt halen voor de eenzame buurvrouw van op de hoek.


Wij als netwerk van Nederland doen we er echt alles aan om te zorgen dat we verbonden zijn en blijven. Nederland werkt en leeft massaal thuis. Om thuiswerken en thuis zijn zo goed mogelijk te faciliteren biedt KPN hulp aan. Zo helpen we elkaar, want samen zijn we sterk.

Ontdek hoe KPN helpt

Gerelateerde artikelen