De 14 beste clouddiensten met gratis opslagruimte

In de cloud kun je gegevens van je computer of smartphone opslaan. Erg handig, want zo heb je altijd en overal toegang tot je bestanden. Wil jij weten wat de beste clouddienst met gratis opslagruimte is? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Want ben je op zoek naar zo veel mogelijk (gratis) opslagruimte, of wil je juist gebruikmaken van bepaalde features? Hieronder vergelijken wij de vijftien beste clouddiensten voor je. Zo zie jij in een oogopslag welke clouddienst het beste bij jou past!

iCloud: 5GB gratis opslagruimte

Deze clouddienst van Apple is ideaal wanneer je een iPhone of Mac gebruikt. iCloud is namelijk perfect afgestemd op iOS en macOS. Het werkt ook voor andere besturingssystemen, maar wordt niet door alle Windows browsers ondersteund. Kies je voor de betaalde versie? Dan kun je rekenen op speciale features, zoals privédoorgifte. Dit is een soort VPN-functie waarmee je anoniem kunt internetten. Dit werkt trouwens alleen in Safari. 

Wil je iCloud+ 4 maanden gratis proberen?

Dan hebben we een leuke actie voor alle KPN Mobiel klanten. Als je KPN Pay instelt op je mobiele telefoon en iCloud+ aanschaft, krijg je 4 maanden gratis iCloud+ met 50 GB aan opslagruimte.

Google Drive: 15GB gratis opslagruimte

Op zoek naar een clouddienst met veel gratis opslagruimte? Dan is Google Drive de beste optie voor jou. Deze clouddienst ondersteunt de meeste bestandstypen en komt bovendien met een aantal handige features. Zo is er een preview functie, waardoor je bestanden niet hoeft te downloaden wanneer je ze wilt bekijken. Dit scheelt weer opslagruimte op je smartphone of pc. Daarnaast kun je met meerdere mensen tegelijkertijd in één bestand werken.

Microsoft OneDrive: 5GB gratis opslagruimte

OneDrive is naadloos geïntegreerd in het Microsoft Office365-pakket. Hierdoor wordt het delen van je bestanden een fluitje van een cent. Gebruik je vaak Office en Outlook? Dan is OneDrive ideaal voor jou. Ook deze clouddienst komt met een aantal fijne features, zoals een vervaldatum bij het delen van je bestanden. Perfect als je een bestand tijdelijk wilt delen.

Ben je een zakelijke klant van KPN? Maak dan gebruik van onze OneDrive voor Bedrijven.

Dropbox: 2GB gratis opslagruimte

Dropbox was een van de eerste clouddiensten op de markt. Een groot voordeel van Dropbox is de eenvoudige interface, waardoor het platform makkelijk te gebruiken is. Daarnaast synchroniseert hij je bestanden razendsnel. Wil je extra opslagruimte, zonder hiervoor te betalen? Dat kan! Nodig je vrienden uit voor Dropbox en ontvang 500MB per registratie (met een maximum van 16GB). Kies je voor de betaalde versie, dan krijg je 1GB per registratie (met een maximum van 32GB). 

Amazon Drive: 5GB gratis opslagruimte

Wist je dat Amazon naast een grote webshop en streamingplatform een cloudservice heeft? Amazon Drive onderscheidt zich van andere clouddiensten door zijn hoge snelheid, waardoor hij perfect is om grotere bestanden of grote hoeveelheden foto’s mee te delen. Daarnaast maakt de eenvoudige interface dit platform heel gebruiksvriendelijk. Amazon Drive is ideaal wanneer je op zoek bent naar veel opslagruimte: je kunt tot wel 30TB bijkopen.

pCloud: 10GB gratis opslagruimte

pCloud is een stuk goedkoper dan de meeste clouddiensten en is daarom fijn voor je portemonnee. Je kunt voor een maandabonnement of een voordelige, levenslange licentie kiezen. pCloud komt uit Zwitserland, een land dat bekend staat om haar privacywetgeving. Deze clouddienst wordt daarom geroemd om haar goede beveiligingsfuncties. Een nadeel? Voor sommige van deze functies moet je extra betalen.

Box: 10GB gratis opslagruimte

Wil je een clouddienst met een hoge uploadsnelheid? Dan is Box een goede keuze. Met deze clouddienst kun je over verschillende platformen samenwerken. Het is dus geen probleem als je een bestand via je iPhone uploadt en vervolgens via je Android bewerkt. Ook is deze dienst ideaal wanneer je veel samenwerkt. Zo kun je niet alleen met meerdere mensen tegelijk in één bestand werken, je kunt ook commentaar geven, wijzigingen doorvoeren en zelfs likes uitdelen.

SpiderOak: 2GB gratis opslagruimte (gedurende 21 dagen)

Vind jij privacy en veiligheid het belangrijkste? Dan past SpiderOak perfect bij jou. Aan deze clouddienst hangt een flink prijskaartje, maar daar krijg je ook wat voor terug. Zo gebruikt SpiderOak end-to-end encryptie, waardoor je bestanden beveiligd worden voordat ze je apparaat verlaten. Zo zijn ze niet te ontcijferen wanneer ze van je apparaat naar de server gaan én wanneer ze op de server staan. Zelfs SpiderOak kan je bestanden niet ontcijferen. Dat is wel zo prettig! Een nadeel is dat je bij SpiderOak weinig gratis opslagruimte krijgt.

Lees ook: Ultrasnel downloaden én uploaden: het kan met 1 Gbit/s glasvezel internet van KPN 

MEGA: 20GB gratis opslagruimte

MEGA biedt veel gratis opslagruimte. Daarnaast kun je hier opslagruimte bijkopen voor een lage prijs. Je bestanden zijn goed beveiligd bij MEGA: net als SpiderOak gebruikt deze dienst end-to-end encryptie. Wel ontbreken er een aantal handige features. Zo kun je bijvoorbeeld niet met meerdere mensen tegelijk in één bestand werken. MEGA is daarom minder geschikt als je graag veel samenwerkt in je cloud.

IDrive: 10GB gratis opslagruimte

De eenvoudig interface van IDrive maakt deze clouddienst erg makkelijk om te gebruiken. IDrive bevat een legio aan fijne features, die je onder meer beschermen tegen ransomware. Daarnaast kun je een back-up maken van al je verschillende apparaten naar één account, van de foto’s op je smartphone tot de werkbestanden op je laptop.

NordLocker: 3GB gratis opslagruimte

NordLocker is niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar biedt ook nog eens goede beveiliging. En dat is niet zo gek: deze clouddienst is ontwikkeld door de makers van NordVPN, een van de populairste VPN-diensten op de markt. Wanneer je zeker wilt zijn dat je bestanden goed beveiligd zijn, is NordLocker een goede clouddienst voor jou.

Sync.com: 5GB gratis opslagruimte

Sync.com is een goede clouddienst die jouw bestanden veilig bewaart en synchroniseert. Daarnaast kun je bij Sync.com relatief goedkoop extra opslagruimte bijkopen. Een nadeel van deze dienst is dat de interface vrij minimaal is en weinig functies heeft. Zo mist hij bijvoorbeeld een functie waarmee je documenten in de cloud kunt bewerken.

Icedrive: 10GB gratis opslagruimte

Het kan goed zijn dat je nog niet eerder van Icedrive hebt gehoord. Deze clouddienst is namelijk relatief nieuw op de markt. Het platform heeft een moderne interface en biedt goede beveiliging en privacy. Wanneer je extra opslagruimte wilt bijkopen, kun je hier kiezen voor een levenslange licentie. Het enige nadeel? Icedrive is nog niet geïntegreerd met applicaties als Google Docs en Microsoft 365.

Degoo: 100GB (!) gratis opslagruimte

Met maar liefst 100GB aan gratis opslagruimte is Degoo de goedkoopste clouddienst op de markt. Perfect wanneer je veel foto’s wilt opslaan! Een nadeel van deze dienst is dat hij geen desktopapplicatie heeft en dat de functionaliteiten erg basic zijn. Wil je graag documenten bewerken in de cloud? Kies dan voor een meer geavanceerde clouddienst.

MediaFire: 10GB gratis opslagruimte

MediaFire heeft een hoge uploadcapaciteit en is daarom ook perfect om video’s en grote bestanden mee te delen. Deze kun je dan direct vanaf de cloud streamen. Hoe handig is dat? MediaFire heeft alleen geen desktopapplicatie, waardoor je bestanden niet kunt synchroniseren. 

Lees ook: Waarom het gebruik van Dropbox essentieel is

Gerelateerde artikelen