Ultrasnel downloaden én uploaden: het kan met 1 Gbit/s glasvezel internet van KPN

Stuur je wel eens een WeTransfer? Of zet je wel eens video’s op YouTube? Dan is het je vast wel opgevallen: uploaden duurt altijd veel langer dan downloaden. Tot vandaag! In juli heeft KPN de upload- en downloadsnelheid via glasvezel gelijk getrokken naar 1 gigabit per seconde. Zo kun je even snel uploaden als downloaden. Symmetrisch internet noemen ze dat. Super fijn als je een groot bestand wil versturen, terwijl je ene kind gamet en de andere Netflixt.

Bekijk het 1 Gigabit glasvezel-abonnement van KPN.

Glasvezel internet nu goedkoper

Goed nieuws voor mensen die al 1 Gbit/s bij KPN hebben: zij hoeven niets te doen om deze verhoogde uploadsnelheid te krijgen. Dat gaat automatisch! En nog beter nieuws: het Ultrasnel-abonnement met 1 Gbit/s is in prijs verlaagd. Van 65,- per maand naar 57,50 per maand. Om het even in perspectief te zetten: voor 100 Mbit/s betaal je 47,50 per maand. Dus voor 10x sneller internet betaal je maar 10,- extra! En ter vergelijking: bij onze concurrent betaal je 65,50 per maand en heb je maar 50 Mbit/s uploadsnelheid. Dat is 5% van de downloadsnelheid. 

Niet overal is dit ultrasnelle internet beschikbaar. KPN is bezig om in heel Nederland glasvezel aan te leggen. Doe de glasvezel postcodecheck om te zien of het al beschikbaar is in jouw wijk. Is het niet beschikbaar? Laat er je gegevens achter en we houden je op de hoogte als je aan de beurt bent!

Lees ook: Al ruim 100.000 nieuwe glasvezel aansluitingen dit jaar.

Hoe snel is 1 Gbit/s?

Sinds we massaal vanuit huis werken zijn mensen veel bewuster geworden van het belang van een snelle internetverbinding. Toch is het nog moeilijk voor te stellen hoe snel 1 Gbit/s nou echt is. Daarom even een paar voorbeelden van wat je er ongeveer mee kan onder ideale omstandigheden:

- 284 foto’s downloaden of uploaden in 1 seconde
- 40 films in 4K tegelijk streamen
- Met 50 mensen tegelijk online Xbox’en
- Een 4K-video van 5 minuten uploaden in 2 seconden
- 168 uur (is 7 dagen) aan muziek downloaden in 10 seconden

Denk je nou: ik heb geen behoefte om met 40 mensen allemaal tegelijk een andere film te kijken? Ook met vier mensen in één huis kun je 1Gbit/s goed gebruiken. Want de ideale omstandigheden waarin wifi de maximale snelheid haalt, zijn er niet altijd. En als je met zijn vieren tegelijk behoorlijk internet verbruikt, kan het één na grootste abonnement (200 Mbit/s) echt te weinig zijn. Dan scheelt het een hoop irritaties als je wat ruimte in je abonnement hebt. 

Goede basis voor een Smarthome

Heb je een Google assistant, Hue lampen, een SonoS of andere slimme apparaten? Of denk je eraan die te kopen? Slimme apparaten zijn verbonden met het internet en verbruiken ook allemaal data. Tel daar je eigen gebruik en die van je huisgenoten bij op en dan tikt het alweer aan. Daarom begint een slim huis met een goede internetverbinding. En zeg nou zelf, je hebt die mooie apparaten niet in huis om ze te zien haperen bij een te langzame verbinding, toch?

Lees ook: Dit zijn de 5 voordelen van een slim huis.

Overal in huis stabiel internet met SuperWifi

Er is weinig zo frustrerend als een haperende verbinding. Je hebt net een vijand in het vizier tijdens het gamen en ineens bevriest het beeld. Plots ben je dood. Weg topscore! Voor online gamen is een stabiele, betrouwbare en snelle internetverbinding echt onmisbaar. Daarom is het goed om voor glasvezel-internet te kiezen en te zorgen dat je wifi overal in huis perfect werkt. 

Om te zorgen dat je zo veel mogelijk van de maximaal haalbare snelheid profiteert, kun je een extra stabiel wifi-netwerk maken. Met de SuperWifi-punten creëer je een mesh-netwerk in je huis. In elke hoek van je huis én tuin heb je dan supergoede wifi. En aangezien glasvezel-internet van KPN al het meest betrouwbare netwerk met de minste storingen is, zit je met SuperWifi erbij helemaal gebakken. 

Lees ook: Wifi-advies op maat met de Wifi Manager.

Gerelateerde artikelen