Ultrasnel downloaden én uploaden: het kan met 1 Gbit/s glasvezel internet van KPN

Stuur je wel eens een WeTransfer? Of zet je wel eens video’s op YouTube? Dan is het je vast wel opgevallen: uploaden duurt altijd veel langer dan downloaden. Tot vandaag! KPN heeft de upload- en downloadsnelheid via glasvezel gelijk getrokken naar 1 gigabit per seconde. Zo kun je even snel uploaden als downloaden. Symmetrisch internet noemen ze dat. Super fijn als je een groot bestand wil versturen, terwijl je ene kind gamet en de andere Netflixt.

Bekijk het 1 Gigabit glasvezel-abonnement van KPN.

Glasvezel internet: automatisch 1 Gbit/s

Goed nieuws voor mensen die al 1 Gbit/s bij KPN hebben: zij hoeven niets te doen om deze verhoogde uploadsnelheid te krijgen. Dat gaat automatisch!

KPN Glasvezel Internet door heel Nederland

KPN legt in heel Nederland glasvezel internet aan. Supersnel en superstabiel 1 Gbit/s is binnenkort ook bij jou beschikbaar. Doe de glasvezel postcodecheck en ontdek hoe ver de glasvezelaanleg in jouw buurt is. Is glasvezel niet beschikbaar? Laat je gegevens achter in de glasvezelwekker. Dan ontvang je een seintje als jouw buurt aan de beurt is.

Lees ook: Al ruim 100.000 nieuwe glasvezel aansluitingen dit jaar.

Hoe snel is 1 Gbit/s?

De afgelopen twee jaar hebben we massaal vanuit huis gewerkt. Daarom zijn we ons bewuster van het belang van een supersnelle en superstabiele internetverbinding. Met 1 Gbit/s ben je altijd zorgeloos online. Past de internetsnelheid 1 Gbit/s bij jou? Dit kun je allemaal met deze internetsnelheid:

- 284 foto’s downloaden of uploaden in 1 seconde
- 40 films in 4K tegelijk streamen
- Met 50 mensen tegelijk online Xbox’en
- Een 4K-video van 5 minuten uploaden in 2 seconden
- 168 uur (7 dagen) aan muziek downloaden in 10 seconden

Denk je: ‘Ik wil niet met 40 mensen tegelijk een andere film kijken’? Ook met vier mensen in één huis kun je 1Gbit/s goed gebruiken. Wifi haalt niet altijd de maximale snelheid. Als je met vier mensen veel internet verbruikt, is het één na grootste abonnement (200 Mbit/s) net te weinig. Het scheelt ook irritatie als je ruimte in je abonnement hebt.

1 Gbit/s als goede basis voor een Smarthome

Heb je een Google Assistant, Hue lampen, een SonoS of andere slimme apparaten? Of wil je een slim apparaat kopen? Slimme apparaten zijn verbonden met het internet en verbruiken ook data. Tel daar je eigen verbruik en dat van je huisgenoten bij op en dan tikt het alweer aan. Een slim huis begint met een goede internetverbinding. Je wilt niet dat je slimme apparaat hapert bij een langzame verbinding, toch?

Lees ook: Dit zijn de 5 voordelen van een slim huis.

Overal in huis stabiel internet met SuperWifi

Er is weinig zo frustrerend als een haperende verbinding. Je hebt net een vijand in het vizier tijdens het gamen en ineens bevriest het beeld. Plots ben je dood. Weg topscore! Voor online gamen is een stabiele, betrouwbare en snelle internetverbinding echt onmisbaar. Daarom kies je voor glasvezel internet. Dat is altijd superstabiel en heeft nauwelijks storingen.

Je profiteert het meest van de snelheid van glasvezel internet met een extra stabiel wifi-netwerk. Dat doe je met KPN SuperWifi. Met de SuperWifi-punten creëer je een mesh-netwerk in je huis. creëer je een mesh-netwerk in je huis. In elke hoek van je huis én tuin heb je dan supergoede wifi. En aangezien glasvezel internet van KPN al het meest betrouwbare netwerk met de minste storingen is, zit je met SuperWifi erbij helemaal gebakken.

Lees ook: Wifi-advies op maat met de Wifi Manager.

Gerelateerde artikelen