Andere Apple iPhones

Op zoek naar de nieuwste iPhone? Bekijk dan de iPhone 12 mini of de iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 Pro
iPhone SE 2020

Apple iPhone 8 & iPhone 8 Plus
Specs & andere facts


iPhone 8 en iPhone 8 Plus


Kraakhelder Retina HD-display

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn iets dikker en langer dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar de verschillen zijn minimaal. Daarentegen heeft de beeldschermkwaliteit van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus een behoorlijke upgrade gekregen. Beide smartphones zijn voorzien van een Retina HD-display met True Tone voor een spetterende kleurenweergave.

iPhone 8: True Tone

Zowel het scherm van de hypergeavanceerde iPhone X als die van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn voorzien van True Tone. Dit is een schermtechniek waarbij het scherm zich aanpast aan de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan minder fel licht als het donker is.


Kleuren iPhone 8 en iPhone 8 Plus


Kleuren: Space Gray, Silver, Gold en....RED!

In 2016 maakte Apple er een bont feestje van met alle kleurvarianten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Van zakelijk Black en Space Gray, tot snoezig Rosé Pink en vurig Red. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn te koop in de kleuren Silver, Space Gray, Gold en...sinds 12 april 2018 ook in de kleur RED! Nobel extraatje: bij elke RED aankoop doneert Apple een bedrag aan het Wereldfonds ter bestrijding van aids.


iPhone X kleuren: Space Gray & Silver

Wil jij de meest geavanceerde Apple smartphone van dit moment? Ga dan voor de iPhone X. Je moet het dan alleen wel stellen met wat minder feestelijke kleuren: de iPhone X is alleen te koop in Space Gray en Silver.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus
Camera & design


draadloos opladen iPhone 8


Glasharde comeback

De stijlvolle glazen behuizing van de iPhone 4-serie maakt een comeback via de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Zo is de voor- en achterkant van de iPhone 8 (Plus) gemaakt van de hoogste kwaliteit krasbestendig glas. Dat is niet alleen super stylish, maar ook super praktisch. Want door de glazen achterkant kun je de iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos opladen!

iPhone 8: draadloos opladen

Niks is voor altijd. Zo is ook de batterij van jouw nieuwe iPhone 8 of iPhone 8 Plus wel eens leeg. Gelukkig laad je de batterij van jouw iPhone 8 op iPhone 8 Plus super snel weer op met de draadloze Qi-laders. Tijdens het laden kun je de lightning-poort gebruiken om je koptelefoon in te pluggen. Dat betekent: muziek luisteren en opladen tegelijk!


Fotostudio iPhone 8


Foto's met studio-effecten!

De iPhone 8 heeft een 12-megapixelcamera aan de achterkant. De iPhone 8 Plus heeft zelfs een dubbele 12-megapixelcamera aan de achertkant. Deze camera's beloven tot de beste smartphonecamera's van dit moment te behoren. Zo maak je met de verbeterde sensoren en kleurenfilters van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus scherpere foto’s en video’s dan ooit te voren.

iPhone 8 Plus: met portretmodus

Portretmodus zagen we al bij de iPhone 7. Met de verbeterde portretmodus op de iPhone 8 Plus creëer je een nog scherper contrast tussen de voor- en achtergond van jouw portretfoto's. Zo kun je de voorgrond haarscherp maken en de achterkant mysterieus vervagen. Ook kun je spelen met professionele lichteffecten.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus
Airpods & opslagruimte

Headphone iPhone 8


Draadloos muziek luisteren

Met de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zit je nooit meer met je muziek in de knoop. Want beide iPhones zijn geschikt voor Apple AirPods. Dit zijn headphones waarmee je draadloos muziek kunt luisteren! Raak jij altijd alles kwijt? Geen probleem! Je vindt jouw Apple AirPods gemakkelijk terug via ‘Zoek mijn AirPods'.

iPhone 8: verbeterde stereosound speakers

Willen je vrienden meegenieten van jouw playlist? Met de verbeterde stereosound speakers aan de voorkant van jouw iPhone 8 of iPhone 8 Plus maak jij een feestje van iedere track.
iPhone 8 en iPhone 8 Plus


Extra veel opslagruimte

Laat jij al je foto's, video's en andere bestanden graag in je telefoon staan? Dan zit je goed met de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Zo heeft het 'instapmodel' van de iPhone 8 maar liefst 64 GB geheugen. Dat is een upgrade van 32 GB ten opzichte van de iPhone 7! Heb je meer ruimte nodig? Ga dan voor de 128 GB- of 256 GB-variant.

iPhone 8 Plus: voor een maatje meer

Size matters. Daarom brengt Apple ook dit jaar weer een Plus-size model uit: de iPhone 8 Plus. Net als als de iPhone 7 Plus en iPhone 6s Plus heeft de iPhone 8 Plus een scherm van 5,5-inch.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus
iOS & gaming

iOS11 iPhone 8


iOS 11: besturingssysteem van de iPhone 8

iOS 11 is Apple’s mobiele besturingssysteem voor jouw nieuwe iPhone 8 of iPhone 8 Plus. iOS 11 is nóg slimmer en geavanceerder dan zijn voorganger, iOS 10. Zo zal jouw iPhone 8 of iPhone 8 Plus door iOS 11 van je leren. Daardoor wordt de gebruikerservaring met jouw iPhone 8 persoonlijker.

Helemaal jij

Met iOS 11 kun je helemaal jezelf zijn. Ben je chaotisch ingesteld? iOS 11 brengt meer overzicht in de App-store op jouw iPhone 8 of iPhone 8 Plus. Is #nofilter niet aan jou besteed? iOS 11 geeft je een scala aan nieuwe foto-filters.
Augmented reality iPhone 8 plus


Augmented Reality op jouw iPhone 8 (Plus)

Ook omarmt iOS 11 het zogehete Augmented Reality (AR), oftewel: ‘uitgebreide realiteit.’ Met AR kun je bijvoorbeeld je huis digitaal inrichten, virtueel een stad verkennen waar je nog nooit bent geweest en zelfs een nieuwe tatoeage uitproberen. Stap in een nieuwe wereld met AR op jouw iPhone 8 of iPhone 8 Plus.

Next level gamen

Ben je helemaal into gamen en klaar voor the next level? Met iOS 11 en de AR-technologie op jouw iPhone 8 of iPhone 8 Plus is het mogelijk om iconen en spelfiguren in de echte wereld te ‘plaatsen’. Zo zie je via je beeldscherm bijvoorbeeld een dinosaurus bij jou in de straat!

iPhone 8 vs. iPhone 8 Plus

iPhone 8 iPhone 8 Plus
Schermgrootte 4,7 inch 5,5 inch
Schermresolutie 1334x750 1920x1080 (Full HD)
Cameraresolutie (achter) 12 megapixels 12 + 12 megapixels
Cameraresolutie (voor) 7 megapixels 7 megapixels
Optische zoom - 2x

Andere topmerken bij KPN