KPN ICT Consulting adviseerde MeteoGroup over de cloudoplossing en begeleidde de volledige migratie van technisch ontwerp tot testen en livegang.

MeteoGroup: Met volledige focus over naar Office 365
MeteoGroup | The global weather authority is marktleider in weersverwachtingen, en levert onder meer data en technologie aan energie- en offshorebedrijven. MeteoGroup zocht een ICT-leverancier die het bedrijf kon helpen bij een overstap naar Office 365. KPN ICT Consulting zorgde voor een soepele overgang.

Over MeteoGroup

‘KPN ICT Consulting gaf ons direct vertrouwen’

- Epco Dijk, Teamleader Technology Backoffice bij MeteoGroup -

'KPN ICT Consulting zorgde voor een projectleider voor de migratie, maar waakte ook over de security. Dijk: ‘We hebben bijvoorbeeld verschillende ISO-certificaten. Dat betekent bijvoorbeeld dat voor een migratie naar Office 365 allerlei eisen gelden. Dankzij KPN ICT Consulting hielden we ons daar netjes aan. Bovendien was het prettig dat KPN ICT Consulting verder keek dan de opdracht. Zo werd geconstateerd dat ons mobile device-management beter kon. Onze collega’s werken geografisch zeer verspreid en velen van hen zijn vaak onderweg. Daarom adviseerde KPN ICT Consulting ons om ook Enterprise Mobility Management (EMM) + Security aan te schaffen. Hiermee kunnen we nu vanuit Wageningen de apparaten beheren van collega’s over de hele wereld.’ Terugblikkend op de samenwerking kan Dijk niet anders dan tevreden zijn. ‘Natuurlijk heb je altijd twijfels bij een ingrijpende stap als een overgang naar Office 365. Maar KPN ICT Consulting gaf ons direct vertrouwen. Het was de investering meer dan waard. De migratie is pas net achter de rug, maar ik zie nog een hoop andere verbetermogelijkheden. Voor ons is dit ook een vertrekpunt. We zien nog meer kansen voor de cloud. En ik zou bijvoorbeeld graag onze digitale beveiliging verder aanscherpen. Zodra dat gaat spelen ga ik zeker weer met KPN ICT Consulting om tafel.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

KPN ICT Consulting adviseerde MeteoGroup over Office 365 en begeleidde de volledige migratie van technisch ontwerp tot testen en livegang. KPN ICT Consulting bedacht het ideale scenario voor de migratie, zorgde voor focus op het project en een vlekkeloze overstap.

Download

Gerelateerde klantcases