40 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Zorg Messenger de nieuwe uitbreiding op TelePsy

13 november 2 min

Zorg Messenger van KPN wordt vanaf december geïntegreerd in E-healthplatform TelePsy. Dit is de 1e keer dat Zorg Messenger de samenwerking aangaat met een platform dat zich richt op dienstverlening in de geestelijke gezondheidszorg. TelePsy voegt zo een lang gewenste functionaliteit toe. Naast onder andere psychologische tests, oefeningen en dagboekfuncties is het dankzij KPN voor zorgverleners straks ook mogelijk om direct te communiceren met collega’s en cliënten.


'Ik geloof in de kansen van KPN Zorg'

16 oktober 3 min

Kees Donkervoort is sinds begin september Directeur KPN Zorg. De voormalig directievoorzitter van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is aangetrokken om de op zorg gerichte activiteiten van KPN te gaan leiden. ‘De digitalisering van de zorg gaat snel en biedt kansen aan KPN om haar maatschappelijke taak uit te breiden. Of het nu gaat om diagnostiek op afstand, thuismonitoring of het bieden van een keuzemogelijkheid voor patiënten.’

Slimme technologie in de zorg

21 maart

Afgelopen week las ik dat de Universiteit van Tokio een slimme luier heeft ontwikkeld. Sensoren die vocht, druk en temperatuur meten, sturen een signaal naar een app, die vervolgens papa en mama waarschuwt dat het de hoogste tijd is voor een schoon exemplaar. Ik moest meteen denken aan de ophef over mensen in verzorgingstehuizen die te lang in vieze luiers zitten. Daar zou zo’n slimme luier ook perfect voor zijn.


Zelfredzaam zijn voor hulpbehoevende ouderen een utopie?

27 februari

In ouderenzorg wordt tegenwoordig veel gesproken over zelfredzaamheid of autonomie. Want ouderen in Nederland moeten langer zelfstandig blijven wonen. Verzorgingstehuizen zoals we die vroeger vooral kenden verdwijnen langzaam en ouderen worden gestimuleerd met behulp van slimme apparaten om het zelf te regelen. Soms alleen, soms samen met hun mantelzorgers.


ICT brengt zorg naar nierpatiënt toe

23 februari

Nierpatiënten moeten dialyseren om in leven te blijven. Ze moeten minimaal drie keer per week vier uur lang dialyseren in het dialysecentrum. Vaak gaan ze heen en terug met een taxi. Week in week uit, het is een enorme aanslag op hun kwaliteit van leven.