Internationale databescherming

U hebt bij KPN een klacht ingediend over Internationaal dataverbruik u hebt hiervoor een oplossingsvoorstel ontvangen en een verwijzing naar deze pagina waarop een uitleg wordt gegeven over de Internationale Databescherming, werking van het datalimiet en de voordeelbundels.

Ter bescherming van consumenten en zakelijke gebruikers heeft de Europese Unie besloten dat mobiel internetten en e-mailen in het buitenland, waaronder binnen de EU-landen, per 1 juli 2010 aan een vastgestelde datalimiet van € 50,- excl. btw per maand per gebruiker is gebonden.

Om klanten nog beter te beschermen tegen een onverwacht hoge rekening heeft KPN dit per 1 juli 2011 uitgebreid tot een 'wereldwijde' datalimiet. Dat betekent dat alle gebruikers in het buitenland een datalimiet van € 50,- excl. btw per kalendermaand hebben.

Omdat KPN regelmatig vragen over het gebruik van deze datalimiet, zetten we het nog een keer voor u op een rij.

Hoe werkt het?

Limiet overschrijden

Als u 80% van de datalimiet heeft verbruikt, ontvangt u een sms om u hierop attent te maken. Wilt u doorgaan met dataverbruik, dan stuurt u een sms met ‘ja’ terug naar 1330 (gratis). Heeft u 100% van uw limiet verbruikt en geen sms verzonden, dan stopt de verbinding en kunt u niet meer internetten/e-mailen vanuit het buitenland.

Limiet inschakelen

Sms 'datalimiet aan' naar 1330 of neem direct contact op met onze Klantenservice.

Verlengen

Sms 'ja ' naar 1330 en uw limiet is in de nieuwe maand weer actief.

Limiet tijdelijk uitschakelen

Sms 'datalimiet uit' naar 1330 of neem direct contact op met onze Klantenservice.

Limiet definief uitschakelen

Sms 'uit' naar 1330 of neem direct contact op met onze Klantenservice.

Limiet opnieuw activeren

Sms 'datalimiet aan' naar 1330 of neem direct contact op met onze Klantenservice.

Uitleg voordeelbundel

Wanneer 1 van uw mobiele abonnementen in het buitenland gebruikmaakt van mobiel internet, wordt minimaal € 5,- of € 50,- gefactureerd.
 

Gebruikt u meer dan 1 bundel in de maand dan wordt een veelvoud van de € 5,- of € 50,- gefactureerd. Hoe vaak dat gebeurt, is afhankelijk van hoe vaak een nieuwe Zakelijk Mobiel Internet EU bundel bovenop uw 1e bundel is gestapeld.
 

Worden de door u opgegeven nummers niet in het buitenland gebruikt, dan factureert KPN hiervoor ook geen kosten.