Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. We zetten ons 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien gaan we de frequenties die we nu voor 3G gebruiken, inzetten voor ons 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Waarom stopt 3G?

De internetbehoefte van onze klanten neemt alleen maar toe. Medewerkers zijn tegenwoordig niet meer gebonden aan een vaste werkplek op kantoor. Ze zijn onderweg of werken op wisselende locaties. Daarbij is het belangrijk om altijd en overal bereikbaar te blijven voor klanten, leveranciers en collega’s. De toename van het dataverbruik in de afgelopen jaren maar ook de databehoefte in de toekomst, vragen om een netwerk dat hiervoor geschikt is. Door de netwerkcapaciteit van 3G vrij te maken voor 4G en 5G kunnen we onze klanten meer capaciteit en hogere snelheden bieden.

Is uw organisatie al klaar voor 4G?

Met alle smartphones die wij aanbieden kunt u automatisch internetten en bellen via ons 4G-netwerk. Hebt u nog oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maakt u enkel gebruik van ons 3G-netwerk? In dat geval kunt u nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Belt of internet u daarna nog via het 3G-netwerk, dan valt de verbinding terug naar 2G.

Dit gebeurt als u terugvalt naar 2G

  • De internetverbinding is langzamer
  • Geluidskwaliteit van bellen is minder
  • U kunt niet internetten en bellen tegelijkertijd

Upgrade nu eenvoudig uw mobiele aansluiting naar het 4G-netwerk

4G-netwerk van Nederland

Het is niet altijd te zien, maar ons netwerk is altijd en overal aanwezig. Ons 4G-netwerk is betrouwbaar, stabiel én heeft landelijke dekking van 99,3%. En om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren we continu onze down- en uploadsnelheid. Met de frequenties die wij straks van het 3G-netwerk gebruiken, wordt het overal nog beter.

Veelgestelde vragen over 3G naar 4G

Standaard staat uw toestel ingesteld op 4G. Controleer eerst of uw toestel niet handmatig is ‘vastgezet’ op 3G. Kijk op deze pagina voor hulp bij het aanpassen van uw instellingen.

Neem eventueel contact op met de KPN serviceafdeling wanneer u hulp nodig hebt.

Vanaf 31 maart 2022 stopt het 3G-netwerk. Het uitzetten van 3G betekent dat uw toestel terug zal vallen naar 2G. Dit betekent een verminderde kwaliteit voor bellen en een trage internetsnelheid. Daarnaast kunt u niet meer bellen en internetten tegelijkertijd.

Het 2G-netwerk blijft beschikbaar tot tenminste april 2025.

U ziet of u al via 4G belt door tijdens een telefoongesprek te kijken of uw toestel op het 4G-netwerk blijft. Dit is zichtbaar rechtsbovenaan het scherm van uw smartphone. Let op: dit ziet u alleen als uw wifi uit staat.

Bekijk alle smartphones die geschikt zijn voor 4G bellen (VoLTE):

Vóór we 3G uitzetten, zorgen we ervoor dat de 4G dekking in uw regio goed is. Zo blijft u altijd goed bereikbaar.
Als uw instellingen dit toelaten, verbindt uw smartphone dan automatisch met het 4G-netwerk. Controleer dus of uw instellingen goed staan en of uw smartphone geschikt is voor 4G.

Mocht uw smartphone niet geschikt zijn voor 4G bellen (VoLTE), dan zal uw toestel wanneer er gebeld wordt terugvallen van 4G naar 2G.
Dat kan, zolang de providers in het buitenland 3G aanbieden.
Het 2G-netwerk blijft beschikbaar tot tenminste april 2025.

Gebruikt u nog een oude simkaart, dan bent u hier al over geïnformeerd.

Hebt u vragen?

Neem dan contact op met uw KPN Accountmanager of Business Partner.
Ook zijn wij (gratis) telefonisch bereikbaar.

Toon telefoonnummer