Per 31 maart 2022 gaat KPN definitief stoppen met 3G. Daarmee geeft KPN de laatste klanten en partners nog extra tijd om zorgeloos de overstap naar de nieuwste technologie te kunnen maken. We zetten ons 3G netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien gaan we de frequenties die we nu voor 3G gebruiken, inzetten voor ons 4G en 5G netwerk. Zo wordt het 4G en 5G netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Waarom wordt 3G uitgefaseerd?

De internetbehoefte van onze klanten neemt alleen maar toe. Medewerkers zijn tegenwoordig niet meer gebonden aan een vaste werkplek op kantoor. Ze zijn onderweg of werken op wisselende locaties. Daarbij is het belangrijk om altijd en overal bereikbaar te blijven voor klanten, leveranciers en collega’s. De toename van het dataverbruik in de afgelopen jaren maar ook de databehoefte in de toekomst, vragen om een netwerk dat hiervoor geschikt is. Door de netwerkcapaciteit van 3G vrij te maken voor 4G en 5G kunnen we onze klanten meer capaciteit en hogere snelheden bieden.

Is uw organisatie al klaar voor 4G?

Met alle huidige smartphones die u bij ons koopt, kunt u automatisch internetten en bellen via ons 4G netwerk. Heeft u nog oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maakt u enkel gebruik van ons 3G netwerk? In dat geval kunt u nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Belt of internet u tegen die tijd nog via het 3G netwerk, dan valt vanaf april 2022 de verbinding terug naar 2G.

Dit gebeurt als u terugvalt naar 2G

  • De internetverbinding wordt langzamer
  • Geluidskwaliteit van bellen wordt minder
  • U kunt niet langer internetten en bellen tegelijkertijd

Dit kunt u van ons verwachten

Internet

Verbeteren landelijke dekking 4G netwerk

Veillig

Zorgen dat u veilig kunt blijven bellen en internetten

Mobiel

Advies over aanschaf 4G ready toestel

4G netwerk van Nederland

Het is niet altijd te zien, maar ons netwerk is overal en altijd en overal aanwezig. Ons 4G netwerk is betrouwbaar en stabiel én heeft landelijke dekking. Met een dekkingspercentage van 99,3% hebben wij dan ook de beste dekking van Nederland. En om ervoor te zorgen dat ons netwerk altijd snel, veilig en stabiel is, verbeteren we continu onze down- en uploadsnelheid. Met de frequenties die wij straks van het 3G Netwerk gaan gebruiken, wordt het overal alleen maar beter.

Veelgestelde vragen

over van 3G naar 4G

Standaard staat uw toestel ingesteld op 4G, controleer eerst of uw toestel niet handmatig is ‘vastgezet’ op 3G. Kijk op deze pagina voor hulp bij het aanpassen van uw instellingen. Neem eventueel contact op met de KPN serviceafdeling wanneer u hulp nodig hebt.

31 maart 2022 stoppen wij met het 3G netwerk. Het 2G-netwerk blijft aan tot tenminste april 2025. Het uitzetten van 3G betekent dat uw toestel terug zal vallen naar 2G wat resulteert in verminderde kwaliteit voor bellen en een trage internetsnelheid. Daarnaast kunt u niet meer bellen en internetten tegelijkertijd.

U kan zien of u al via 4G belt door tijdens een telefoongesprek te kijken of uw toestel op het 4G netwerk blijft, dit is zichtbaar in het scherm van uw smartphone. Let op: hiervoor moet wel uw wifi uitstaan. Daarnaast is KPN nog druk bezig om 4G bellen te activeren voor alle klanten. Mogelijk belt nu nog niet via 4G, maar binnenkort wel! Kijk voor de smartphones die geschikt zijn voor 4G bellen (VoLTE).

Wij zorgen ervoor dat vóórdat we 3G uitzetten, de 4G dekking in uw regio goed is. We werken er hard aan om het 4G netwerk te verbeteren. Door het uitzetten van 3G ontstaat er juist meer ruimte voor het verbeteren van ons 4G-netwerk.
Dankzij de verbetering aan het 4G netwerk die wij continu uitvoeren, zorgen we dat uw smartphone niet meer met 3G verbonden is. Mocht uw smartphone niet geschikt zijn voor 4G bellen (VoLTE), dan zal uw toestel wanneer er gebeld wordt terugvallen van 4G naar 2G.
Zolang de providers in het buitenland 3G aanbieden, kunt u hier gebruik van blijven maken.
Het 2G-netwerk blijft aan tot tenminste april 2025. Enerzijds als back-up voor bellen en sms'en, anderzijds voor Internet-of-Things diensten.

Alle klanten waarbij gebruikers nog gebruik maken van een oude SIMKAART zijn/worden hierover geïnformeerd in januari en februari 2021.

Hebt u vragen?

Neem dan contact op met uw KPN Accountmanager of Business Partner van KPN. Of bel ons (gratis). Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Toon telefoonnummer