MijnKPN Zelfservice Cloud: beheer uw abonnement

Regel alles zelf via MijnKPN Zelfservice Cloud

MijnKPN Zelfservice Cloud is een persoonlijke omgeving waarin u uw clouddiensten kunt beheren.

Zo regelt u onder andere zelf:

 • Gebruikers aanmaken en beheren
 • Domeinen beheren en forwards instellen op uw domeinnaam
 • Licenties bijkopen en toekennen aan gebruikers
Inloggen MijnKPN Cloud

  Eerste keer inloggen

  U kunt inloggen in MijnKPN Zelfservice Cloud via kpn.com/zelfservicecloud

  Zodra u uw dienst hebt besteld, ontvangt u een orderbevestiging en daarna twee e-mails: 1 met de inlognaam van uw beheeraccount en 1 met een link om zelf uw wachtwoord aan te maken. Hebt u 30 minuten na uw bestelling nog geen e-mail ontvangen? In sommige gevallen kan de e-mail door uw spamfilter zijn tegengehouden. Kijk hiervoor in uw map met ongewenste e-mail.  Is dit niet het geval? Chat dan met 1 van onze medewerkers via kpn.com/cloudservice.  

  Klik op de wachtwoordlink in de e-mail om een nieuw wachtwoord aan te maken. Uw wachtwoord moet voldoen aan de volgende eisen:

  - Minimaal 12 karakters

  - Een symbool: @ # $ % ^ & * - _ + = [ ] { } | \ : ‘ , . ? / ` ~ “ < > ( ) ;

  - Een nummer van 0 tot 9

  - Een hoofdletter en een kleine letter

  Problemen met inloggen?


  Bent u uw wachtwoord vergeten? Ga naar de inlogpagina van uw Zelfservice Cloud via kpn.com/zelfservicecloud en klik dan op ‘Wachtwoord vergeten’. Vul uw gebruikersnaam in en u ontvangt een e-mail met een link waar u uw nieuwe wachtwoord zelf kunt aanmaken. Deze link is 1 uur geldig.

  Probeer de e-mail te vinden waarin u deze hebt gekregen, deze staat in de e-mail met als onderwerp “Gebruikersnaam voor uw beheeraccount” en ook in uw installatie bericht: de laatste e-mail welke u ontvangt na de bestelling van een dienst. Het onderwerp van deze e-mail begint met “Installatie van uw …”. Afzender van deze e-mails: “Cloud-diensten van KPN” (cloud@kpn.com)

  Kunt u deze e-mails niet meer vinden? Neem dan contact op met onze live agents via chat op deze servicepagina.

  Livechat

  Hoe werkt Zelfservice Cloud

  Wilt u weten waar u alles kunt vinden in Zelfservice Cloud? Bekijk dan hieronder de extra uitleg.

  1 + 2. Homepage en abonnement selecteren

  Na het inloggen ziet u de startpagina. U kunt hier altijd terug komen door op de tab ‘Home’ te klikken (1). Als u meerder clouddiensten afneemt selecteert u altijd eerst rechtsboven de dienst die u wilt beheren (2).

  Hebt u hulp nodig bijhet installeren en gebruiken van uw clouddienst? Linksboven vindt u het vak met daarin snel toegang tot handleidingen en de servicepagina’s van de dienst die u op dat moment geselecteerd hebt.
  Rechts op de pagina kunt u onder het kopje "Gebruiker toevoegen" nieuwe gebruikers aanmaken voor uw clouddienst.
  Wilt u de gebruikers beheren voor uw clouddienst(en)? Kies voor de optie 'Gebruikers'. U kunt hier bijvoorbeeld de wachtwoorden wijzigen van uw gebruikers, of een gebruiker verwijderen.
  In het vak "Winkel" kunt u licenties bijkopen om gebruikers toe te voegen. Klik op "Rechten kopen of wijzigen". U kunt hier bijvoorbeeld extra licenties bestellen, of naar beneden bijstellen. Dit heeft wel impact op uw factuur. De tarieven kunt u terugvinden op kpn.com/cloud.
  In de Zelfservice Cloud-omgeving kunt u de volgende diensten bestellen: Webhosting Online (bij uw domeinnaam) en de installatieservice. Ga naar "Koop meer services" en volg de stappen. Vervolgens ziet u de kosten terug op uw factuur. De tarieven kunt u terugvinden op kpn.com/cloud.

  Veel van onze clouddiensten kunnen gecombineerd worden met een domeinnaam. U kunt uw domeinen beheren via "Uw domeinen". Daar krijgt u de lijst van uw domeinen te zien en kunt u een extern domein toevoegen aan de lijst of een subdomein aanmaken. Let op: dit is niet hetzelfde als een domeinverhuizing.

  Als u klikt op 1 van uw domeinen in de lijst kunt u forward instellen naar een andere domeinnaam, of DNS instellingen beheren. Bekijk onze servicepagina voor verdere uitleg over het beheren van uw domeinnaam.

  Hulp bij de Zelfservice Cloud van KPN

  Stap voor stap begeleiding nodig?

  Voor sommige handelingen kunnen wij u stap voor stap begeleiden met ballonnetjes die u vertellen wat u moet doen. Klik daarvoor in de Zelfservice Cloud omgeving op het vraagtekentje met “Hulp nodig?” rechtsonderaan uw scherm.

  Als u daarna klikt op “Hulp bij de Zelfservice Cloud van KPN” kunt u voor een aantal diensten een handeling selecteren, waarna er ballonnetjes op uw scherm verschijnen die laten zien waar u op moet klikken en waar u wat in moet vullen.

  Nieuwe clouddienst koppelen

  Nieuwe clouddienst(en) bestellen en koppelen

  In onze online shop kunt u eenvoudig nieuwe clouddiensten bestellen. Dit werkt als volgt:

  • Ga naar kpn.com/cloud en bestel een clouddienst naar keuze.
  • Wanneer u het bestelproces bent doorlopen wordt u gevraagd of u een bestaande klant bent bij KPN Cloud. Kies 'Ja' en vul uw inloggegevens van uw beheeraccount in.
  • KPN voegt de dienst toe aan uw Zelfservice Cloud-omgeving en factureert de kosten op dezelfde factuur.