Standaard beschermd tegen malafide websites en links

Extra Veilig Internet blokkeert onveilige websites op alle verbonden apparaten met jouw KPN internetverbinding.

KPN blokkeert deze websites op basis van een DNS- en webfilter in het netwerk. Deze filters herkennen webpagina's van een zwarte lijst en onveilige content op webpagina's daarbuiten. Je bent zo beveiligd tegen sites en links waarop virussen, malware en ransomware staan.

Wij adviseren om deze dienst altijd aan te vullen met antivirussoftware van bijvoorbeeld WithSecure. Dit omdat er naast onveilige websites ook andere manieren zijn waarop cybercriminelen toeslaan. Bijvoorbeeld via een USB-stick of verbinding met een ander netwerk.

Extra veilig internet werkt op alle apparaten (zoals laptops, smartphones, printers en slimme apparaten) die verbonden zijn met jouw vaste internetverbinding. Ook op apparaten die verbonden zijn met jouw wifi en in het geval van een storing via de 4G Back-up van KPN EEN MKB.

KPN EEN MKB +
Extra Veilig Internet

Als klant van KPN EEN MKB ontvang je standaard Extra Veilig Internet bij jouw internetabonnement. Je dient dit wel eenmalig zelf te activeren.

Extra Veilig Internet Factsheet

Extra Veilig Internet is gratis voor KPN EEN MKB klanten. Normaal kost deze dienst 6,- per maand.

Je kunt Extra Veilig Internet zelf aan- en uitzetten via Mijn KPN Zakelijk. Download de factsheet voor meer informatie of ontdek hoe je Extra Veilig Internet activeert.

Goed om te weten

Jouw internetverbinding bij KPN is standaard goed beveiligd. Helaas zijn er veel onveilige websites op internet waar jij of je medewerkers (onbewust) op terecht kunnen komen. Via deze websites kunnen malware, ransomware en virussen op jouw systemen terecht komen. Daarom blokkeren wij deze websites met behulp van een DNS- en webfilter.
Een DNS filter kijkt op basis van het IP-adres of een website op een zwarte lijst staat. Als dit het geval is, wordt deze website geblokkeerd. Hierdoor word je beschermt tegen (automatische downloads van) malware, ransomware en virussen.
Een webfilter kijkt naar de inhoud van een website. Indien er malware, ransomware of virussen op een website worden gevonden, wordt deze site geblokkeerd.

Je kan Extra Veilig Internet zelf aan- of uitzetten in MijnKPN Zakelijk. Wij raden je aan om altijd gebruik te maken van Extra Veilig Internet, zodat je beschermd bent tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites. Activeer Extra Veilig Internet nu in 4 simpele stappen:

  1. Log in op MijnKPN Zakelijk of download de MijnKPN Zakelijk app
  2. Ga naar 'mijn producten'
  3. Klik op 'internet' -> 'mijn abonnement'
  4. Klik op Extra Veilig Internet uit/aan

Ja. Je kunt Extra Veilig Internet zelf aan- of uitzetten. Wij raden je echter aan om te allen tijde gebruik te maken van Extra Veilig Internet, zodat je beschermd bent tegen malware, ransomware en virussen op onveilige websites.
Ja. Met Extra Veilig Internet zijn je apparaten, die verbonden zijn met jouw internetverbinding, alleen beschermd tegen malware, ransomware en virussen door onveilige websites te blokkeren. Helaas zijn er ook andere online dreigingen. Bijvoorbeeld als je devices verbonden zijn met een ander (mobiel of thuis-) netwerk. Daarom adviseren wij ook andere beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het installeren van antivirussoftware. Bij KPN EEN MKB kun je bijvoorbeeld een licentie aanschaffen voor WithSecure.
Nee. Wanneer je gebruik maakt van een VPN (Virtual Private Network) dan is jouw IP-adres gemaskeerd en wordt jouw internetverkeer gecodeerd. Extra Veilig Internet kan dan niet in de gegevensstroom kijken en dus niet controleren of het internetverkeer veilig is. Gaat de gebruiker met deze VPN naar een schadelijke website, dan zal Extra Veilig Internet deze niet blokkeren.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Adviesgesprek aanvragen