Ga voor een flexibeler, veiliger en betrouwbaarder netwerk

Een netwerk dat je op afstand inziet, uitbreidt of inkrimpt. Beveiligt, controleert of combineert met andere diensten. Dat kan met Software-defined networking (SDN). Omdat de intelligentie van je netwerk niet in de apparaten zit, maar in de software. En dat maakt een wereld van verschil.

Beheer je SDN-netwerk waar en wanneer je maar wilt, zonder hoge beheerkosten. Of je nou voor SD-WAN, SD-LAN of allebei kiest. Software-defined networking is een stap naar groei.

Benieuwd welke SDN bij jouw organisatie past? Doe de snelle SDN-check, lees meer over SDN of neem direct contact op met onze netwerkexperts.

Onze Software-defined networking dienstenSD-WAN

SD-WAN (Software-defined wide area network) is een upgrade voor je bestaande netwerk. Met ingebouwde security en redundantie, eenvoudige beheermogelijkheden en flexibele opties voor werken in de cloud.

SD-LAN

Bied je gebruikers, medewerkers of gasten eenvoudig en veilig toegang tot je netwerk. Op maat gemaakt voor jouw organisatie voor extra controle.

Hoe werkt SDN?

SDN is een netwerkarchitectuur die werkt op basis van software in plaats van hardware. Hierdoor is het mogelijk je netwerk te beheren vanaf én voor elke locatie. Je kan altijd en overal inloggen in je netwerk.

Deze flexibiliteit is mogelijk doordat de control plane en data plane van uw netwerk loskoppelen. Kort gezegd betekent dit dat netwerkfuncties van routers, switches en access points virtueel worden. En daardoor krijgt u meer inzicht en controle.

Waarvoor gebruik ik SDN?

Het laten beheren van je netwerk brengt veel tijd en kosten met zich mee. Met SDN doet je dit eenvoudig zelf, via 1 handig portaal. De ingebouwde beveiliging beschermt je automatisch tegen online dreigingen, en de slimme software geeft je inzicht en controle.

Geef applicaties bijvoorbeeld voorrang met SD-WAN, of bied medewerkers sneller toegang tot bedrijfsgegevens binnen uw eigen SD-LAN. U staat zelf aan het roer.

SD-WAN, SD-LAN of beide?

Er is veel verwarring over de vormen van SDN. Maar eigenlijk is het vrij simpel: SD-WAN en SD-LAN. De ene is een wide area network, de andere een local area network.

Werken je medewerkers veel hybride en met clouddiensten? Dan ligt SD-WAN het meest voor de hand. Zoek je alleen een oplossing voor je netwerk op vaste locaties? Dan is SD-LAN de beste keuze. Combineren kan natuurlijk ook.

Benieuwd naar Software-defined networking in de praktijk? Bekijk onze gratis demo.

Heb ik SDN nodig?
Doe de check

SDN maakt je netwerk slimmer en moderner. Maar wat heb je er nou precies aan? Ga na of je voordeel haalt uit 1 of meer van de volgende punten:

  • Je netwerk beheren vanuit 1 overzichtelijk dashboard
  • Meer inzicht in de activiteit en prestaties van je netwerk
  • Elk moment de bandbreedte aanpassen per locatie
  • Automatisch extra beveiliging tegen cyberaanvallen
  • Applicaties met prioriteit voorrang geven op je netwerk
  • Sneller en makkelijker toegang tot bedrijfsgegevens
  • Netwerkproblemen sneller signaleren en oplossen

Check? Ontdek de mogelijkheden van SD-WAN en SD-LAN. Of een combinatie van netwerkdiensten.


Meer weten over Software-defined networking?
Maak een vrijblijvende terugbelafspraak

Neem contact op