SaaS (Software as a Service)

Vertrouwde software, maar dan in de cloud

De aanschaf van een traditioneel software-pakket gaat doorgaans gepaard met een lange aanlooptijd en hoge kosten. Er wordt een meerjarig contract afgesloten met een vast aantal gebruikerslicenties en de IT-afdeling is verantwoordelijk voor updates van de software op een zelf ingericht platform. Afschalen is onmogelijk, voor opschalen is een nieuw contract nodig.

Dat het gemakkelijker kan, bewijst de cloud met de opkomst van SaaS-applicaties. Met lage instapkosten bekijkt u eerst of de dienst aan de gestelde criteria voldoet. SaaS-diensten zijn gemakkelijk op of af te schalen, met API’s aan elkaar te verbinden en updates worden door de leverancier verzorgd. Gebruik SaaS-applicaties om uw digitale transformatie een boost te geven. Naast SaaS biedt KPN ook Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as as Service (PaaS) aan.

Neem contact met ons op

Hoe klanten onze SaaS-applicaties inzetten


saas
"Eigenlijk was Office 365 voor ons meteen perfect"

Han Raadsheer, mede-eigenaar
MTC Huizen

Op afstand samenwerken en kennis overdragen zijn erg belangrijk voor MTC Huizen, mede door hun verschillende vestigingen. Daarom zocht MTC naar een simpele en gemakkelijk uit te breiden cloudoplossing voor een aantrekkelijke prijs én met Word en Excel in het pakket.


Daarom SaaS van KPN


  • Betalen naar gebruik
    SaaS-diensten hoeft u niet aan te schaffen. U betaalt per user per maand.
  • Altijd up-to-date
    Nooit meer druk maken om software-updates, dat gebeurt automatisch.

  • KPN staat voor u klaar
    Wij zijn 24/7 voor u beschikbaar voor service en support.


Voorbeelden van SaaS-applicaties

Veel voorkomende Software as a Service (SaaS) applicaties zijn e-mail-, agenda- en kantoorhulpprogramma's. Voorbeelden van populaire SaaS-applicaties die KPN aanbiedt zijn Microsoft Teams en Office 365.

Microsoft Teams

Alle essentiële applicaties binnen handbereik en werk overal en eenvoudig samen vanuit de cloud.

Office 365

Of u nu thuis, op de zaak of zelfs in het buitenland bent. Met één wachtwoord hebt u toegang tot al uw documenten.

SaaS: wat is het, wat zijn de voordelen en voor wie is het geschikt?

Software hoef je tegenwoordig niet meer in een doos of als licentie te kopen. Het wordt steeds meer gebruikelijk software te huren via een clouddienst. Office 365 wordt bijvoorbeeld op basis van een abonnement beschikbaar gesteld. Vergelijk het met Netflix, video’s huur je niet langer, maar haal je via internet binnen. Zo is ook software online te gebruiken. Je werkt daarbij via de cloud. Het is niet langer nodig de software op je pc te zetten. SaaS is veruit de meest gebruikte publieke clouddienst.

Wilt u meer informatie over
Software as a Service?

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Lees in ons blog over de betekenis van cloud computing voor uw onderneming.
Wat is SaaS en wat kan SaaS betekenen voor uw onderneming?