Zo werk je datagedreven: 3 succesverhalen uit de praktijk

Wil je de stap naar een datagedreven organisatie maken, dan doe je dat vanuit je eigen strategisch vraagstuk of doel. Dat maakt elk succes ook meteen tot een eigen, individueel verhaal. Wellicht kunnen die successen je wel prikkelen en inspireren. In deze 3 succesverhalen zie je wat er mogelijk is wanneer je toegang hebt tot een modern data- en AI-cloudplatform. Iets voor jouw organisatie?

Op een modern dataplatform uit de cloud kun je veilig en flexibel slimme analyses uitvoeren op je data. Door gebruik te maken van een dataplatform uit de cloud dat verrijkt is met kunstmatige intelligentie (AI), kun je geavanceerde analyses uitvoeren en op basis van patronen zelfs vooruitkijken. Hoe dat precies werkt, laten we graag aan je zien aan de hand van 3 van onze succesnummers.

WerkSaam Westfriesland: ‘Werkzoekenden slim matchen’

WerkSaam Westfriesland is een gemeenschappelijke regeling van 7 Westfriese gemeenten. De organisatie helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op weg bij hun zoektocht naar werk. Dat doet de organisatie voor zo’n 3.500 cliënten. Met data wil de organisatie de dienstverlening voor werkzoekenden verbeteren en versnellen: meer op maat, in minder tijd.

Dat doen ze met ‘slim matchen’: niet alleen op de geijkte functie-eisen en profielen, maar ook op competenties, talenten, ervaring en interesses. Met AI wordt in gestructureerde en ruwe data gezocht naar matches. Elke cliënt krijgt bovendien een coach, die eveneens met AI en op basis van data slim is gematcht. Zelfs de voorzieningen voor cliënten worden nu met AI geanalyseerd op succesfactoren.

Lees ook: Succes met een datagedreven organisatie? Start bij de business!

WDODelta: ‘Klimaatverandering te lijf’

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) wil sneller, slimmer en meer datagedreven werken. Want niet alleen heeft dit overheidsorgaan te maken met klimaatverandering en veranderende weersomstandigheden, maar ook met vergrijzing. Binnen 15 jaar gaat 50% van het personeel met pensioen.


Visiepaper: Zo gaat data echt voor u werken

Niet langer zijn data het domein van technologie. In een datagedreven organisatie gaat íédereen over de data.

Download


Daarom zet WDODelta vol in op innovatie, met slimme machines die grote hoeveelheden data leveren. Dankzij een veilig cloudplatform en AI, leveren die data snel nieuwe inzichten en maken ze een slimmere manier van werken mogelijk. ‘Waar vroeger 60 mensen een week lang richting de sloot trokken om te controleren of deze schoongemaakt was, krijgt een satelliet die taak nu binnen een aantal dagen en zónder fysieke arbeid gedaan,’ vertelt Jeroen Waanders, innovatiemanager bij WDODelta.

Trigion: ‘Kwaliteit dienstverlening in kaart’

Trigion is de beveiligingstak van de Facilicom Group, een groot Nederlands familiebedrijf in facilitaire dienstverlening, zorg en welzijn. Met ruim 7.000 medewerkers is Trigion een van de grootste beveiligingsbedrijven van Nederland. Ze zijn breed actief: van beveiliging van mensen tot cybersecurity.

Continue monitoring, analyse en rapportage van alle meldingen en incidenten is voor hen noodzakelijk om hun werk goed te kunnen doen. De snelle en realtime informatie over de prestaties en kwaliteit van de dienstverlening willen ze intern én aan klanten kunnen tonen als het nodig is. Via het dataplatform brengen ze alle data over meldingen en incidenten samen op 1 centraal dashboard, scherp geanalyseerd en overzichtelijk gepresenteerd.

Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen met zo’n innovatief cloudplatform? Lees dan ook onze whitepaper: 'Zo gaat data echt voor u werken'.  

Gerelateerde artikelen