Push-To-Talk maakt van smartphone een portofoon

KPN heeft Push-To-Talk nieuwe stijl in gebruik genomen. Deze op portofonie gebaseerde dienst werkt op basis van smartphones en het mobiele netwerk van KPN. En biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor de meldkamer, voicerecording en mobile device management. Deze dienst helpt de sectoren veiligheid, vervoer, logistiek en gezondheidszorg efficiënter te werken met een beter overzicht op actuele situaties.

5G-ready

KPN werkt continu aan de verbetering en innovatie van het mobiele netwerk. Dat leidt onder andere tot een nog beter 4G netwerk en de bouw van het 5G netwerk. Niet alleen om betere dekking en capaciteit te kunnen bieden, maar ook om de kwaliteit te verbeteren en mogelijkheden van value added services over 4G en straks 5G te vergroten. Zo is het mogelijk Push-To-Talk te leveren met quality of service, priority en pre-emption voor specifieke groepen binnen de veiligheidssector. De dienst maakt integraal onderdeel uit van het mobiele 4G netwerk, voorbereid op 5G.

Groepscommunicatie

Vele operationele teams binnen de industrie, veiligheidssector, openbaar vervoer en gezondheidszorg hebben in hun dagelijks werk behoefte aan een directe vorm van groepscommunicatie. Onder andere in crisissituaties om snel informatie te kunnen delen en instructies te kunnen geven. Maar ook om logistieke processen en specifieke operaties snel en efficiënt te kunnen aansturen. Niet alleen groepscommunicatie is belangrijk maar ook het verkrijgen van een overzichtelijk beeld van de situatie. Daar draagt Push-To-Talk nieuwe stijl aan bij.

Push-To-Talk is geschikt voor gebruikers 'in het veld', maar ook voor de meldkamer en ondersteunt alle functionaliteiten die de portofonie wereld momenteel kent. Om te kunnen voldoen aan de eisen voor portofonie, is de dienst ontwikkeld met een aantal specifieke kenmerken. Zo kan op verzoek het 4G netwerk worden uitgebreid met indoordekking en special coverage. Wanneer er sprake is van congestie op het mobiele netwerk biedt de dienst Mission Critical Push-To-Talk prioriteit en pre-emption. Op afstand kunnen snel en eenvoudig gespreksgroepen op- en afgeschaald worden, en configuratiewijzigingen worden doorgevoerd. Maar ook kunnen berichten, foto- en videomateriaal binnen de groepen worden gedeeld.

Meer weten

Lees er meer over op kpn.com

Gerelateerde artikelen