Waarom heb je premium wifi nodig   in een winkel?

Als mkb’er wil je ict-oplossingen die passen bij de uitdagingen van jouw onderneming. Maatwerk is belangrijk. Dat is wat KPN en haar Business Partners bieden. Je zit aan tafel met iemand uit de buurt die je wensen begrijpt. En samen met KPN je bedrijf verder helpt. Met als basis KPN EEN MKB, dé connectiviteitsbundel voor ondernemers met ambitie. Op KPN Digital Dutch lees je de verhalen achter de mooiste MKB-oplossingen. Deze keer: hoe topkwaliteit wifi bij Electro World Harderwijk zorgt voor de beste klantbeleving.

Haperingen in het wifi-signaal zijn voor veel ondernemers een onaangename verrassing. Werk komt stil te liggen, bereikbaarheid is slechter. Maar voor retailers als Electro World betekent het dat ze niet meer kunnen laten horen of zien wat hun producten zo goed maakt. En dat ‘live’ kunnen demonstreren is juist de kracht van een fysieke winkel. Zoals het Electro World-filiaal in Harderwijk, dat vorig jaar de deuren opende. 

Eigenaar Martin van de Kolk schakelde Overhoff Telecom & ICT om alles rond internet, telefonie, wifi en tv in zijn zaak te regelen. Overhoff is Strategisch Business Partner in het KPN Partner Network. Accountmanager Rob Lieman werd zijn aanspreekpunt. Samen bekeken ze wat de beste aanpak was. En er bleek meer mogelijk dan verwacht, mede door alle opties die KPN EEN MKB biedt. 

Zonder haperen 

“Connectiviteit was het uitgangspunt bij Electro World”, vertelt Lieman. “Internet, telefonische bereikbaarheid: het moest allemaal werken zonder te haperen. Zeker in een winkel die net opengaat en draait om klantbeleving. Martin vond het daarom belangrijk dat de wifi-omgeving heel stabiel zou werken. Hij wilde daar zijn HiFi-apparatuur op instellen om te demonstreren aan klanten. 


Gratis E-book: Trends in retail

De retailbranche staat allesbehalve stil. Welke trends spelen er, en hoe spring je hier als MKB-winkelier op in? Ontdek dit en meer in het gratis E-book.

Download


Dat signaal mag dus nooit last hebben van interruptie door ander verkeer. Als bijvoorbeeld een bedienings-app of het geluid hapert, ben je als consument natuurlijk minder snel geneigd om zo’n installatie te kopen. Dat komt toch een beetje instabiel over. Met Premium WiFi hebben we dat perfect op kunnen lossen. Daar hebben we aparte kanalen op ingesteld waar de HiFi-apparatuur op draait. Zo konden we de geluidskwaliteit van de apparatuur in de winkel waarborgen.” 

Premium WiFi is een van de oplossingen die KPN EEN MKB biedt. Net als zakelijke tv: narrowcasting waarmee ondernemingen hun eigen content kunnen laten zien: van aanbiedingen tot nieuwsberichten en van video’s tot livestreams, allemaal in 4K-kwaliteit. Een oplossing waar Martin van de Kolk zelf nog niet bij stil had gestaan. Inmiddels is KPN Zakelijke TV een vaste waarde in zijn winkel. Lieman: “Klanten komen nu binnen en worden op het scherm meteen welkom geheten bij Electro World, en ze zien gelijk een mooie actie. Da’s toch nét even een betere entree.”  

Zelf beheren 

Er was nog een andere reden waarom KPN EEN MKB zo goed bij de wensen van Electro World Harderwijk bleek te passen: OneBase. Arno de Lange is Business Partner Manager bij het KPN Partner Network. Hij vormt de verbindende schakel tussen partners als Overhoff en de connectiviteits-specialisten van KPN. “Het mooie van OneBase is dat ondernemers zelf hun diensten, licenties en devices kunnen beheren” licht De Lange toe. “Vanuit de portal kunnen ze eenvoudig doorschakelen, voicemails aanpassen of een WiFi-groep aanmaken. Precies het soort mogelijkheden waar Martin van de Kolk naar op zoek was.” 

Bestaande opties bleken dus goed te werken voor Electro World Harderwijk. Maar uiteindelijk maakten maatwerk en innovatief denken het verschil voor deze klant. “De telefonische bereikbaarheid moest top notch zijn”, vertelt Lieman. “Bij de balie moeten medewerkers bereikbaar zijn, maar verkopers staan ook beneden, of in het magazijn. Die dekking moest dus altijd in orde zijn.  

En een goede vast-mobielintegratie was belangrijk. Zodat een medewerker die onderweg is om een wasmachine te installeren, gewoon via zijn vaste nummer bereikbaar is. We hebben goed gekeken naar wat Electro World nodig had en onze oplossingen daarop aangepast.” 

Lokale kracht 

Als regionale speler kan Overhoff snel schakelen en de juiste mensen bereiken. Lieman: “Om deze oplossingen te laten werken, heb je absoluut glasvezel nodig. Wat bleek bij oplevering van de glasvezelverbinding: de kabel was kapot. We kenden de juiste partij die dat snel kon oplossen, dus dat hebben we toen binnen een dag kunnen laten herstellen. Zo kwam de uiteindelijke deadline van oplevering niet in gevaar.”   

Overhoffs lokale binding en persoonlijk contact met de klant vormt volgens de twee een gouden combi met het brede aanbod aan vernieuwende dienstverlening van KPN. Lieman: “Onze klanten willen altijd graag één aanspreekpunt dat ze snel kunnen bereiken bij problemen, vragen of klachten. Onze lokale kracht is voor veel klanten enorm toegevoegde waarde. En die waarde kunnen wij weer goed koppelen aan de mooie oplossingen die KPN aanbiedt. Precies hoe we dat bij Electro World hebben aangepakt.” 

 

Gerelateerde artikelen