Pluk de vruchten van de modern workplace

Bent u ook zo onder de indruk van de mogelijkheden die Microsoft 365’s modern workplace uw organisatie biedt? Net als veel andere technologie- en innovatiemanagers wilt u vast liever vandaag dan morgen deze cloudwerkplek inzetten. Misschien bent u zelfs al een pilot gestart. Ons advies: begin eerst met goede profielen.

Werken waar en wanneer uw eindgebruikers willen. Alleen of samen in één centrale teamomgeving, aan gedeelde documenten, voorzien van de modernste beveiligingstechnieken én met tal van identificatie- en authenticatiemogelijkheden. Microsoft 365 biedt alle denkbare ingrediënten voor de ideale werkplek. Makkelijk, met elk device te gebruiken, en prettig snel: voor inloggen is een gezichtsscan voldoende. Wie met welke data werkt, is te volgen in overzichtelijke rapportages. Helemaal GDPR-proof dus. In totaal biedt deze cloudwerkplek al snel zo’n 5.000 opties.

Overweldigend

Dat klinkt fantastisch. Maar juist omdat Microsoft 365 – vanuit Microsofts publieke cloudplatform Azure – al die duizenden ingrediënten biedt, gaat het vaak mis. Want op die overweldigende hoeveelheid opties lopen veel implementatieprojecten stuk. In een proof of concept of pilot is het nog te overzien, maar zodra bedrijven de moderne werkplek breed in de organisatie willen implementeren, gaan mensen er niet mee werken. Kúnnen ze er niet mee werken. Ze weten simpelweg niet waar te beginnen.

Ons advies? Start met profielen. Door de 4 of 5 meest gangbare werkstijlen in uw organisatie te inventariseren en op basis daarvan de best passende inrichtingen aan te bieden, voorkomt u dat uw eindgebruikers de weg kwijtraken. Dat kunt u zelf doen – in onze whitepaper leest u hoe u dat aanpakt – of u kunt onze best practices daarvoor gebruiken. Deze ontwikkelden wij in een periode van anderhalf jaar tijd, op basis van onze ervaring met de 150.000 werkplekken die we beheren en onze expertise met werkplekinrichting.

Stevig fundament

In elke best practice hebben wij op basis van de meest gangbare werkstijlen in organisaties een keuze gemaakt uit de duizenden opties. We hebben noodzakelijke koppelingen aangebracht en een stevige ‘bodemplaat’ ontwikkeld. En daar blijft het niet bij. We ondersteunen bij de migratie, verzorgen adoptietrajecten en zorgen nadien voor het onderhoud van deze best practices. Voegt Microsoft nieuwe functionaliteit toe? Dan beoordelen we bij welke profielen deze goed past en zorgen we, eventueel in overleg, voor een update van de betreffende best practice(s).

Weg naar innovatie

Het grote voordeel van deze aanpak is dat uw collega’s snel leren wennen aan de mogelijkheden. En doordat u verschillende profielen biedt, voelt het niet als een inperking. Ook de meest IT-vaardige collega’s krijgen een eigen profiel. Zo voorkomt u weerstand. Doordat de werkomgeving naadloos aansluit op de meest gebruikte kantoorsoftware – Office365 – is de overstap gevoelsmatig niet groot. Kiest u voor deze werkplek uit de cloud én zorgt u dat die goed aansluit op wat verschillende eindgebruikers nodig hebben, dan ligt de weg naar verdere innovatie voor u open.

Meer weten?

Download dan onze whitepaper ‘De werkplek voor iedereen’ waarin u alles leest over de moderne werkplek of neem contact op met één van onze werkplek-experts.

Gerelateerde artikelen