Samsung S21 opvolger: Release date, geruchten en 9 andere dingen die we nu al weten

Met de opvolger van de Samsung S21 lanceert Samsung binnenkort een gloednieuwe Galaxy-flagshipserie. De belangrijkste veranderingen zitten hem in het kleinere formaat, de betere camera’s én het feit dat je waarschijnlijk zelf een kleurdesign kunt maken. We zetten de belangrijkste geruchten en gelekte nieuwtjes op een rij.

1.        Release begin 2022

Android Planet schat in dat de Samsung S22 vanaf 18 februari te koop zal zijn. Ook Techradar zou een release rond februari niet vreemd vinden. Er komt geen Galaxy Note 21, dus dat zou het gat tussen de releases van Samsungs ‘gewone’ high end-smartphones te groot maken. Maar volgens het blog speelt de onzekere release van de S21 FE ook mee in wanneer we het nieuwste Galaxy-flagshipmodel kunnen verwachten.

Gloednieuwe Samsung:
De Galaxy S22

Samsung heeft de Galaxy S22 smartphones aangekondigd. De toestellen uit de S22-serie zijn stabieler, sneller én scherper dan hun voorgangers.

2.       Betere camera’s

Qua camera’s betekent de nieuwe Samsung Galaxy smartphone weer een mooie stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers. En die waren al goed bedeeld als het om camerakwaliteit en -mogelijkheden gaat. Volgens Android Planet krijgt de Samsung Galaxy smartphone een 50 MP-hoofdcamera in plaats van de 12 MP van de S21. Dat wil zeggen dat foto’s dus nóg een stuk scherper worden.

Ook zit er een 12 MP-zoomcamera achter op het toestel om 3 keer te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De opvolger van de S21 bevat ook een 12 MP-groothoeksensor. De 12 MP-selfiecamera voorop is iets scherper dan de 10 MP van de S21.

3.       Nieuw formaat

Volgens Cnet (dat het weer van tech-twitteraar Ice Universe heeft) wordt het S22-scherm kleiner dan dat van de S21: 6.06 inch met een display refresh rate tot 120 Hz. Het kleinere formaat heeft gevolgen voor de accu. Volgens Galaxy Club heeft de S22 straks een 3700 mAh-batterij – kleiner dan die van de Galaxy S21 FE. De S22 is volgens Androidplanet verkrijgbaar in goud, groen, zwart en wit.

4.      Betere processor

Volgens Cnet wordt de S22 buiten Europa straks geleverd met de nieuwste Qualcomm-smartphoneprocessor (Snapdragon 898) en in Europa waarschijnlijk met Samsungs eigen Exynos-processor (2200). Van beide processors zijn nieuwe versies in ontwikkeling, die volgens het blog zomaar een enorm verschil kunnen maken in de prestaties van de smartphone op grafisch gebied. 

5.       Groter werkgeheugen

De Samsung Galaxy S22 krijgt volgens YouTube-account TT Technology 12 GB werkgeheugen, 4 GB meer dan de Galaxy S21 en S21 Plus. De opslagruimte blijft waarschijnlijk hetzelfde: 128 tot 256 GB.

6.      Android 12

Android Planet verwacht dat Samsung de nieuwste Galaxy smartphone gaat leveren met besturingssysteem Android 12. S22-eigenaars krijgen gegarandeerd drie versie-updates.

7.       Maak zelf je kleurdesign

Afgelopen oktober presenteerde Samsung ‘Galaxy Bespoke’. Met hulp van deze service maak je je eigen kleurontwerp voor een Galaxy-device. Volgens Tech Radar zou de opvolger van de S21 zomaar de eerste smartphone kunnen zijn waarop je dat kunt doen.

8.      Er komt een Plus…

De verwachte S22-serie bestaat waarschijnlijk uit drie modellen: de S22, S22 Plus en S22 Ultra. De Plus wordt met schattingen van 6,55 tot 6,7 inch iets groter dan de S22, met een accucapaciteit van 4500 mAh.

9.      …en een Ultra model

Deze heeft net als de S21 Ultra twee telefotocamera’s, verklapt Galaxy Club. Een daarvan heeft wederom een periscooplens, die 10 keer optische zoom biedt. De kleurenkeuze wijkt een beetje af: de Ultra lijkt geleverd te gaan worden in donkerrood, wit en zwart. Het scherm is 6,81 inch.

Ice Universe beweert dat de S22 Ultra de hoogste maximale schermhelderheid gaat krijgen van alle Samsung-apparaten. En de vorm wijkt met zijn scherpe hoeken aardig af van de andere S22’s. Ook knalt de Ultra er volgens TT Technology uit met maximaal 1 TB opslagruimte en 45 W snellaadmogelijkheid.

Gerelateerde artikelen