Landmacht loopt voorop met innovatieve MilSenz

De Koninklijke Landmacht en KPN gaan verder samenwerken aan de MilSenz. Deze innovatie is een sensor ter grootte van een softbal, waarmee militairen terreindelen in de gaten kunnen houden waar ze geen direct zicht op hebben. Zo kunnen ze vanuit een veilige positie vijandelijke elementen waarnemen en eventueel actie ondernemen. Op 30 november ondertekenden brigadegeneraal Hans Damen (links op de foto) en Gerard Schiebroek van KPN het contract, tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam Ahoy.

De Landmacht innoveert en daar is de MilSenz een uitstekend voorbeeld van. Hiermee kunnen onze militairen zien wat er op het gevechtsveld buiten hun blikveld gebeurt. ‘Je moet het zien als een soort brandmelder die militairen waarschuwt voor vijanden in aantocht,’ verduidelijkt brigadegeneraal Hans Damen. ’De MilSenz helpt de veiligheid van onze militairen te verhogen en het draagt bij aan hun situational awareness.’ Deze innovatie is ontwikkeld in samenwerking met KPN.

Samen met het bedrijfsleven

Innoveren doet de landmacht niet alleen,’ stelt Damen. ‘We werken nauw samen met het bedrijfsleven en KPN is een belangrijke partner. Door de samenwerking kunnen we de innovatieve kennis van onze partners direct omzetten in praktische toepassingen voor de landmacht. Om een netwerk te verslaan heb je immers een netwerk nodig, om een oorlog te winnen heb je de capaciteiten van een heel land nodig. We werken dan ook graag samen met partners uit het bedrijfsleven.'

Landmacht is mooi voorbeeld

’De MilSenz is een innovatie die de landmacht en KPN echt samen hebben bedacht, getest en gelanceerd,’ vertelt Gerard Schiebroek, directeur Corporate Sales van KPN. ’Deze samenwerking vind ik een heel mooi voorbeeld van innovatie over de as van de business. Dit gaat veel verder dan de traditionele klant-leverancierrelatie. Veel bedrijven en andere overheden kunnen aan deze samenwerking een voorbeeld nemen. Daar loopt de landmacht echt in voorop.’

Meer weten over Innovatie

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen