Kritische bedrijfsprocessen vereisen een betrouwbaar netwerk

Datagedreven werken wordt steeds meer de norm. Ook in missiekritische sectoren. En dat vraagt om nogal wat aanpassingen, want de meeste missiekritische communicatietechnologie├źn zijn helemaal niet geschikt voor datacentrisch werken of communiceren over het internet. Overstappen naar mobiele netwerktechnologie biedt daarbij uitkomst, maar dan moet het mobiele netwerk wel altijd beschikbaar zijn als het nodig is. En welk type mobiel netwerk moet je dan kiezen?

Inventariseer je basisbehoefte

Voordat je kan kiezen, zal je eerst moeten bepalen wat je nodig hebt. Je wilt bijvoorbeeld niet dat drukte op het gewone mobiele netwerk ervoor zorgt dat je missiekritische berichten niet aankomen. Om je gespreks- en dataverkeer af te schermen van het reguliere verkeer is het slim om te kiezen voor een niet-publiek-netwerk. Daarbinnen zijn weer verschillende varianten beschikbaar, afhankelijk van je behoefte aan bijvoorbeeld extra lokale capaciteit, koppelvlakken en integraties met je bestaande oplossingen.

Weet waar je moet beginnen

Meestal werk je met verschillende leveranciers voor het faciliteren van jouw benodigde communicatiemogelijkheden. Weet je welke mogelijkheden deze leveranciers bieden om verder te digitaliseren? En weet je ook wat je kan doen als zij nog niet zo ver zijn als jij? KPN kan je daarbij helpen en fungeren als 1e aanspreekpunt voor jouw gehele keten. En als je nog meer hulp wilt, kunnen wij de keten op jouw verzoek ook aansturen. Zo weet je precies hoe je ervoor kan zorgen dat je mee kan gaan met de nieuwste ontwikkelingen, zonder dat je risico loopt op verlies aan bereikbaarheid voor je missiekritische communicatiestromen.


Visiepaper: Kritische communicatie

Draadloze connectiviteit met verzekerde beschikbaarheid is voor veel bedrijven cruciaal. Hoe waarborg je dit? Een strategische keuze.

Download


Durf verder te denken

Meegaan met nieuwe mogelijkheden is 1 ding, maar om toekomstbestendig verder te kunnen, is het belangrijk dat je ook verder durft te denken. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van Internet of Things voor jouw organisatie, het onderbrengen van (delen van je) dienstverlening in de cloud of de mate waarin je communicatiestromen flexibel via zowel vaste als mobiele technologie├źn laat verlopen. De mogelijkheden zijn zeer divers.

Vraag je adviseur naar passende oplossingen voor jouw organisatie of verdiep je eerst verder in de toekomst van missiekritische communicatie met onze visiepaper: Kritische communicatie.

Gerelateerde artikelen