KPN Push-To-Talk ondergaat een missiekritische make-over in 2018

Veel bedrijfstakken gebruiken op dit moment portofonie. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in de industrie en bij de politie en veiligheidsdiensten. Met portofonie kunnen mensen snel communiceren tijdens acties waarbij coördinatie van een team medewerkers noodzakelijk is. Niet alleen bij dagelijkse werkzaamheden, maar ook bij escalaties en calamiteiten. Portofonie biedt een snelle verbindingsopbouw, een hoge beschikbaarheid, noodoproepen en het toekennen van gespreksgroepen.

Efficiënter en sneller samenwerken

Het wordt in veel bedrijfstakken steeds belangrijk om efficiënter te werken. Dat kan onder andere door processen en procedures te herstructureren. Denk aan de flight handling op Schiphol, waar jaarlijks sprake is van toename in passagiersvervoer. Of aan het doorvoeren van een groeiend aantal schepen in de haven van Rotterdam. Maar ook het optreden tijdens calamiteiten en evenementen is een groot aandachtspunt. Daarbij is het vooral belangrijk hoe aanwezige beveiligingsbedrijven, politie en brandweer relevante informatie krijgen zodat ze beter kunnen handelen en samenwerken. Voor het beter, sneller en mobiel uitwisselen van data en beeld is een grote rol weggelegd voor een smart device

Voordelen en besparingen

Deze ontwikkelingen vragen om de integratie van portofonie-functionaliteit in een smart-device. Dat levert niet alleen functioneel veel voordelen op, maar zorgt ook voor de nodige besparingen. Er is maar 1 netwerk en 1 apparaat voor de gebruiker nodig. Er zijn geen investeringen nodig; alleen maandelijkse gebruikskosten voor de dienst. Met daarbij het grote voordeel dat de hoge kwaliteit en hoge beschikbaarheid behouden blijven.

Push-To-Talk vernieuwd

Al enige jaren biedt KPN de dienst Push-To-Talk. In het tweede kwartaal van 2018 verbeteren we de dienstverlening. De dienst wordt volledig opgewaardeerd, waardoor we de kwaliteit van de dienst verhogen. Bovendien wordt deze ook inzetbaar voor landelijke missiekritische dienstverlening.

Integratie in het mobiele netwerk

We integreren Push-To-Talk in ons mobiele netwerk. Daarmee levert KPN als eerste aanbieder in Europa een landelijke Push-To-Talk dienst met quality of service. In combinatie met de dienst Priority Voice heeft de Push-To-Talk gebruiker voorrang op het mobiele netwerk. De dienstverlening van KPN behoort nu tot de top van de wereld en is technologisch hoogwaardig. KPN Push-To-Talk maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar 5G.

Meer functionaliteiten

Vanaf tweede kwartaal van 2018  biedt de dienst ook meer functionaliteiten. Zo kunnen er dan via een app berichten verstuurd worden naar geconfigureerde groepen of contacten, eventueel aangevuld met foto- en videobestanden. Ook kan er via die app geografische informatie worden gegeven. In één oogopslag is duidelijk welke andere Push-To-Talk-gebruikers in de buurt zijn en met een druk op de knop nemen ze deel aan een communicatiegroep.


Calamiteiten en evenementen vragen veel van de capaciteit van een netwerk. U moet erop kunnen vertrouwen dat uw medewerkers altijd en overal bereikbaar zijn. Met ons betrouwbare 4G-netwerk, een krachtige mobiel netwerk en Priority Voice zorgen we ervoor dat u altijd kunt communiceren. Push-To-Talk is dan ook niet zomaar een applicatie. Het is een complete en professionele dienst die u samen met KPN in uw organisatie integreert en die samenwerkt met al uw bestaande processen en systemen.

Download Factsheet

Gerelateerde artikelen